Mitä sinulle fysioterapiasta tulee ensimmäisenä mieleen?

Varsin monille fysioterapia tarkoittaa hierontaa, lääkärin lähetteellä toteutettavaa hoitosarjaa, jumppaa ja kotihoito-ohjeita. 

Fysios SelkäCenterin viikonloppuisin päivystävillä fysioterapeuteilla on vähintään kaksoiskoulutus, mikä tarkoittaa, että fysioterapeutin koulutuksen lisäksi heillä on jokin manuaalisen terapian koulutus, kuten OMT-terapeutin, naprapaatin, osteopaatin, tai Maitland-koulutus. Lisäksi kaikilla on myös akuuttiin välilevyperäiseen selkäkipuun hyvin usein nopeasti helpottava McKenzie-terapiakoulutus.
 
Fysios SelkäCenter on päivystänyt viikonloppuisin jo yli 20 vuotta palvellen asiakkaita, jotka ovat tulleet akuutin selkä-, niska-, tai nivelkipujen yllättämiksi. Heille fysioterapia on tuonut nopean helpotuksen hankalaan tilanteeseen, joka on voinut uhata arjen toiminta- ja työkykyä.

Tutkimuksissa usein arvioidaan sitä, kuinka pitkään jonkin hoitomuodon vaikutus kestää. Useimmille on kuitenkin tärkeämpää, miten nopeasti hoidon vaikutus alkaa ja kuinka pian voi palata taas normaaliin elämään.