Fysioterapian ja hieronnan erot

Hieronnasta apua kehon kiputiloihin ja jumeihin

Hieronnalla pyritään vähentämään lihaskipuja ja -kireyttä. Hieronnan avulla voidaan myös nopeuttaa palautumista. Lisäksi hieronta rentouttaa ja tuottaa hyvänolontunnetta. Hieronnalla ei pyritä hoitamaan mitään erityistä fyysistä vammaa tai toiminnan häiriötä

Hieroja käsittelee väsyneitä lihaksia, rentouttaa ihmisten jännityksiä, mutta ei ratkaise kipujen syitä. Hierojakoulutus on yleensä noin vuoden mittainen. Hierojan pätevyys osoitetaan näyttökokeella, jonka raati arvioi, siihen ei ole koulutusvaatimuksia.

Varaa aika hierontaan

Fysioterapia on kokonaisvaltaista hoitoa

Fysioterapeutin tutkinto suoritetaan ammattikorkeakoulussa. Tutkinnon taustalla on 3,5-vuoden mittainen opiskelu. Fysioterapeutti on terveydenhuollon laillistettu ammattihenkilö, joka on suorittanut fysioterapeutin, lääkintävoimistelijan tai erikoislääkintävoimistelijan tutkinnon. Fysioterapeutin ammattinimikettä saa käyttää ja ammattia harjoittaa vain tutkinnon suorittanut fysioterapeutti. Toimintaa valvovat aluehallintovirastot sekä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto VALVIRA.

Fysioterapeutti pystyy arvioimaan ja tutkimaan ihmistä monipuolisesti ja käyttää hoitokeinoina käsittelyitä, ohjausta, neuvoo, opastaa ihmisiä hoitamaan vaivojaan myös itse.

Varaa aika fysioterapiaan

Varaa aika

Tutustu laajaan palveluvalikoimaamme