Fysioterapiasta apua

Kyynärpään ja ranteen ongelmiin

Kyynärpään ja ranteen alueen ongelmista kärsivillä ihmisillä voi esiintyä rasitukseen liittyviä kiputiloja, puutumista, pistelyä tai voimattomuuden tunnetta. Tyypillisimpiä ongelmia ovat mm. tenniskyynärpäägolffarin kyynärpää ja hiirikäsi.

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Fysioterapiasta apua ranteen tai kyynärpään ongelmiin

Terapialla hoidamme kipua, vaikutamme toimintakykyyn sekä helpotamme koettua kärsimyksen tunnetta. Terapian menetelmiä ovat ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä apuvälinepalvelut. Terapeutti ohjaa ja neuvoo kaikissa ongelmissa.

Kyynärpään ja ranteen yleisimmät ongelmat

Tenniskyynärpää Golfkyynärpää Jännetupin tulehdus Hiirikäsi

Tutkimus ja suunnitelma

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja ongelmiin. Laadimme ennusteen sekä asetamme yhdessä tavoitteet ja ohjelman kuntoutumiselle.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, jotta kehon aluetta päästään vahvistamaan ja muokkaamaan. Tarkistamme ohjelman viimeistään kolmannen käyntikerran jälkeen, jolla varmistamme oikeanlaisen edistymisen.

Harjoittelu kotona tai salilla

Säännöllinen ja itsenäinen kotiharjoittelu tai harjoittelu Fysioksen salilla tuo parhaat tulokset.

Kyynärpään ongelmat

Mikäli kyynärpään ulkosivulla olevan kyhmyn seutu  ärtyy rasituksen yhteydessä tai esim. kättä puristettaessa, on kyseessä todennäköisesti Tenniskyynärpää. Muita samantyyppisiä rasitustiloja ovat mm. hiirikäsi ja golffarin kyynärpää.

Käsioireissa tulee myös huomioida sekä kaularangan että lavan ja olkapään tila, koska säteilyoireita voivat aiheuttaa esim. kaularangan välilevyn pullistumat, kaularangan ja hartian alueella olevat hermoärsytykset/hermojen pinnetilat tai olkapään kiertäjäkalvosinlihaksiston ongelmat.

Terapeutti selvittää syyt ongelman ja oireiden ilmenemiseen. Etenkin pitkään jatkuneissa kiputiloissa tai muissa kehon toiminnan ongelmissa oireileva kehon osa/alue ei välttämättä ole se, jonka ongelman aiheuttaa. Fysioterapia on myös erittäin oleellinen osa paranemis- ja kuntoutumisprosessia, mikäli alueelle on kohdistunut jokin leikkaus tai tapaturma kuten esimerkiksi kaatumisen aiheuttama ranteen murtuma tai hermon vapautusleikkaukset rannekanavaan tai kyynärvarren alueelle.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja terapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun