Fysioterapiasta apua

Lonkkakipu

Yleisimpiä oireita ovat lonkan ulkosivun kivut, jotka voivat tuntua paikallisesti pakaralihasten päällä tai lisäksi heijastella mm. nivuseen, reiden etuosaan tai ulkosyrjään sekä ajoittain jopa sääreen asti. Usein lonkkakipu tuntuu liikkuessa tai sen jälkeen, mutta myös istuessa voi pakaran alueella olla kipua. Autamme myös lonkkamurtuman kuntoutuksessa. 

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Lonkkakivuille on monia syitä

Lonkkakipu voi johtua mm. lonkasta, SI-nivelestä tai häpyliitoksesta sekä näiden ympärillä olevista lihaksista ja muista kudoksista, joissa kuluminen (nivelrikko), kuormitus, vamma tai tulehdus voivat aiheuttaa kipua. Lisäksi selkärangan ja ristiselän sairauksien, kuten välilevypullistuman tai selkärankareuman aiheuttamat heijastekivut voivat joskus tuntua lantion ja lonkan alueella. Myös pitkään jatkuneet toispuoliset lihasjännitykset voivat aiheuttaa niin miehille kuin naisille lantioon vääntöä ja kuormitukseen liittyvää kipuilua.

Lonkkamurtuma tapauksessa ota yhteyttä lähimpään toimipisteeseen aloittaaksesi kuntoutuksen lonkkamurtuman jälkeen.

Lue lisää lonkkakulumasta tästä.

Fysioterapiasta apua lonkkakipuihin

Terapialla hoidamme kipua, vaikutamme toimintakykyyn sekä helpotamme koettua kärsimyksen tunnetta. Terapian menetelmiä ovat ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä apuvälinepalvelut.

Lonkkakuluma Lonkkamurtuma Leikkauksen jälkeen

Tutkimus ja suunnitelma

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja ongelmiin. Laadimme ennusteen sekä asetamme yhdessä tavoitteet ja ohjelman kuntoutumiselle.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, jotta kehon aluetta päästään vahvistamaan ja muokkaamaan. Tarkistamme ohjelman viimeistään kolmannen käyntikerran jälkeen, jolla varmistamme oikeanlaisen edistymisen.

Harjoittelu kotona tai salilla

Säännöllinen ja itsenäinen kotiharjoittelu tai harjoittelu Fysioksen salilla tuo parhaat tulokset.

Tapaturman tai lonkkaleikkauksen jälkeen

Fysioterapia on oleellinen osa paranemis- ja kuntoutumisprosessia, mikäli alueelle on kohdistunut jokin leikkaus tai tapaturma. Esimerkiksi liikunnan yhteydessä lantion ja lonkan alueelle voi tulla normaalista poikkeava äkillinen liike, jonka seurauksena kuormittuneella alueella voi olla erittäinkin voimakasta kipua, vaikka syntynyt vaurio ei olisikaan suuri. 

Kaatumistapaturmissa lonkan jokin osa usein iskeytyy maahan, jonka seurauksena voi syntyä ihonalaisia ja lihasten sisäisiä verenvuotoja. Lisäksi etenkin ikäihmisille kaatuminen merkitsee suurta riskiä saada reisiluun kaulan murtuma, jonka jälkeen lonkkanivelen liikuttelu aristaa voimakkaasti eikä jalalle pysty varaamaan kunnolla painoa. Tyypillisiä lonkan alueen leikkauksia ovat lonkan tähystysleikkaukset sekä tekonivelleikkaukset.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja terapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun