Fysioterapiasta apua

Nilkan tai jalkaterän ongelma

Useimmiten nilkan tai jalkaterän kiputiloissa havaitaan virheellistä kuormittumista, jonka seurauksena rakenteisiin kohdistuu normaalista poikkeavaa kuormitusta. Kipu voi olla paikallista ja pistävää tai heijastella ympäristöön.

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Fysioterapiasta apua nilkan tai jalkaterän ongelmaan

Fysioterapialla hoidamme kipua, vaikutamme toimintakykyyn sekä helpotamme koettua kärsimyksen tunnetta. Menetelmiä ovat ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä apuvälinepalvelut.

Alaraajaongelmat Alaraajafysioterapia Jalkaterapia Tukipohjalliset

Tutkimus ja suunnitelma

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja ongelmiin. Laadimme ennusteen sekä asetamme yhdessä tavoitteet ja ohjelman kuntoutumiselle.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, jotta kehon aluetta päästään vahvistamaan ja muokkaamaan. Tarkistamme ohjelman viimeistään kolmannen käyntikerran jälkeen, jolla varmistamme oikeanlaisen edistymisen.

Harjoittelu kotona tai salilla

Säännöllinen ja itsenäinen kotiharjoittelu tai harjoittelu Fysioksen salilla tuo parhaat tulokset.

Apua nilkan ongelmiin

Nilkan ja jalkaterän ongelmien hoidossa on tärkeintä, että ihminen itse oivaltaa, miten hän jalkaansa käyttää. Jollei päivittäisessä elämässä ja toiminnoissa mikään muutu, kipu saadaan todennäköisesti vain hetkellisesti kuriin. Fysioterapeuttimme valmistavat tarvittaessa myös yksilölliset tukipohjalliset, mikäli siitä nähdään olevan hyötyä ongelman ratkaisun kannalta.

Nilkan ja jalkaterän ongelmista kärsivillä ihmisillä voi esiintyä esim. kävellessä, juostessa tai portaita noustessa nilkan ja jalkaterän alueen kiputiloja. Joissakin tapauksissa ilmenee myös nilkan tai jalkaterän alueen leposärkyä. 

Nilkan tai jalkaterän ongelmista johtuvaa kipua voi tuntua myös esimerkiksi säären alueella (penikkatauti) ja akillesjänteen seudulla. 

Alaraajafysioterapia

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja terapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Toimipisteemme löytyvät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Tutustu palveluvalikoimaamme