Fysioterapiasta apua

Niska jumissa

Niska-hartia seudun kiputilat on yksi yleisimmistä tuki- ja liikuntaelinongelmista. Suomalaisista miehistä 27 % ja naisista 41 % on kokenut niskakipua viimeisen kuukauden aikana. Noin 70 %:lla niskakipua esiintyy jossain elämänvaiheessa.

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Fysioterapiasta apua niskajumiin

Fysioterapialla hoidamme kipua, vaikutamme toimintakykyyn sekä helpotamme koettua kärsimyksen tunnetta. Terapian menetelmiä ovat ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä apuvälinepalvelut.

Fysioterapia Hieronta Niskakipu Välilevyn pullistuma Päänsärky Huimaus

Tutkimus ja suunnitelma

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja ongelmiin. Laadimme ennusteen sekä asetamme yhdessä tavoitteet ja ohjelman kuntoutumiselle.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, jotta kehon aluetta päästään vahvistamaan ja muokkaamaan. Tarkistamme ohjelman viimeistään kolmannen käyntikerran jälkeen, jolla varmistamme kuntoutuksen oikeanlaisen edistymisen.

Harjoittelu kotona tai salilla

Säännöllinen ja itsenäinen kotiharjoittelu tai harjoittelu Fysioksen salilla tuo parhaat tulokset.

Mitä voi itse tehdä jos on niska jumissa?

Älä seiso tai istu koko päivää samalla tavalla ja samassa asennossa. Hyvä rytmi on tunti seisomista, sitten tunti istumista. Jos tunti tuntuu liian pitkältä ajalta, seiso niin kauan, kun asentosi pysyy hyvänä ja ryhdikkäänä. Jos puhut päivän aikana paljon puhelimessa, käytä kuulokkeita. Kännykkä kädessä ja korvalla käsi väsyy herkästi ja pää saattaa olla koko ajan vähän vinossa, se rasittaa niskaa

Jumiin menevät lihakset voivat olla liian heikot. Vahvista siis lihaksia. Tee pystypunnerruksia käsipainoilla, jumppaa kuminauhalla tai kepillä tai hanki ylävartalo painotteinen kuntosaliohjelma.

Ota jumppaasi mukaan rintarankaa avaavia liikkeitä. Kokeile lämmintä tai kylmää, lämpö rentouttaa lihaksia ja parantaa aineenvaihduntaa. Varo myös, ettei niskaan pääse kylmää tai vetoa. Jos niskakipu tai hartiakipu iskee yhtäkkiä ja pää ei käänny, vaivaa voi hoitaa kylmäpussilla. Kylmähoito sopii parhaiten akuuttiin kipuun, lämmin toistuvaan niskasärkyyn.


Katso fysioterapeuttimme ohje parempaan ryhtiin


Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen, jätä numerosi tähän ja fysioterapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun