Fysioterapiasta apua

Olkapään kipu

Olkapään kiputilat liittyvät usein ns. kiertäjäkalvosimen lihasten (rotator cuff) ongelmaan. Olkapääongelmien taustalla on usein mm. yksipuolisesti kuormittavat toimintatavat. Esim. työasennot, työtehtävät, voivat aiheuttaa lihaksiin tai näiden jänteisiin herkästi liikaa rasitusta, vetoa tai painetta, joka aiheuttaa kudoksiin tulehdustilan tai jopa repeämiä.

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Fysioterapiasta apua olkapääkipuun ja kuntotukseen

Tiesitkö, että olkanivel on ihmisen liikkuvin nivel. Olkapäätä käytämme joka päiväisissä askareissa. Olkapääkipu voi yllättää. Kipu voi tuntua mm. leposärkynä, yösärkynä tai olkapään liikeradan rajoituksena. Fysioterapialla hoidamme kipua, vaikutamme toimintakykyyn sekä helpotamme koettua kärsimyksen tunnetta. Terapian menetelmiä ovat ohjaus ja neuvonta, harjoitusterapia, manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä apuvälinepalvelut.

Haastattelu ja tutkimus

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja ongelmiin. Laadimme ennusteen sekä asetamme yhdessä tavoitteet ja ohjelman kuntoutumiselle.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, jotta kehon aluetta päästään vahvistamaan ja muokkaamaan. Tarkistamme ohjelman viimeistään kolmannen käyntikerran jälkeen, jolla varmistamme oikeanlaisen edistymisen.

Harjoittelu kotona tai salilla

Säännöllinen ja itsenäinen kotiharjoittelu tai harjoittelu Fysioksen salilla tuo parhaat tulokset.

Eroon olkapääkivuista

Kipujen syntyyn voivat vaikuttaa olkanivelessä mahdollisesti olevat kulumat tai nivelrikot, pitkäaikaiset jännevauriot/-repeämät tai nivelen sisäisen rustorenkaan (labrum) vauriot. Lisäksi esimerkiksi jäätynyt olkapää (frozen shoulder, adhessiivinen kapsuliitti) voi aiheuttaa olkanivelen pitkäaikaisen tulehdustilan ja voimakkaat liikerajoitukset. Kiertäjäkalvosinoireyhtymä on yleisin syy olkapääkivuille yli 40-vuotiailla aikuisilla. Olkapään ongelmista kärsivillä ihmisillä voi esiintyä muun muassa seuraavanlaisia oireita:

• Olkapään liikkeisiin liittyvä kipu tai/ja liikerajoitukset
• Olkapään alueen leposärky
• Olkapään sijoiltaanmenot / instabiili olkapää

Kipuja voi hoitaa fysioterapeutin ohjauksessa fysioterapialla. Käytettyjä menetelmiä ovat OMT, fysikaalinen hoito ja fysioterapeutin laatimat harjoitusohjeet. 

Lue myös jäätyneen olkapään ongelmasta tästä.


32-vuotias Kim on käynyt fysioterapiassa olkapääkivun vuoksi. 
Katso Kimin tarina siitä kuinka fysioterapiasta on ollut hänelle apua.Lue lisää jäätyneestä olkapäästä

Blogi: Sijoiltaan mennyt olkapää kuntoon fysioterapialla

Lue lisää blogista

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja terapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun