Päänsärky ja sen hoito

Onko sinulla päänsärkyä?

Päänsärystä kärsivillä ihmisillä voi esiintyä muun muassa pääkipua takaraivolla, ohimoilla, silmien yläpuolella tai silmien takana. Lisäksi tyypillisiä oireita voivat olla erilaiset purentaan liittyvät kiputilat tai äänenkäytön ongelmat. Pään liikkeisiin liittyy usein kipua, pää voi tuntua painavalta ja lihakset väsyneiltä. Fysioterapeutin antamasta hoidosta sekä laatimista hoito-ohjeista voi olla apua sekä lyhytaikaisissa että pitkittyneissä kiputiloissa. Lue alta lisää, mikäli epäilet päänsäryn johtuvan niska-hartiaseudun ongelmista.

Niska-hartiaseudun ongelmat Niska jumissa Purentaongelmat Huimaus

Fysioterapiasta apua päänsärkyyn

Fysioterapialla hoidamme kipua, vaikutamme toimintakykyyn sekä helpotamme koettua kärsimyksen tunnetta. Terapian menetelmiä ovat ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä apuvälinepalvelut.

Tutkimus ja suunnitelma

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja ongelmiin. Laadimme ennusteen sekä asetamme yhdessä tavoitteet ja ohjelman kuntoutumiselle.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, jotta kehon aluetta päästään vahvistamaan ja muokkaamaan. Tarkistamme ohjelman viimeistään kolmannen käyntikerran jälkeen, jolla varmistamme oikeanlaisen edistymisen.

Harjoittelu kotona tai salilla

Säännöllinen ja itsenäinen kotiharjoittelu tai harjoittelu Fysioksen salilla tuo parhaat tulokset.

Eroon päänsärystä

Fysioterapialla voidaan hoitaa mm. päänsärkyä, huimausta tai purennan ongelmia. Äänen käytön ongelmia ratkoo lisäksi Voice massage-terapeuttimmeFysioterapeutti tutkii niskanivelistön ja -lihaksiston toimintahäiriöt ja varmistaa, että hoitotoimenpiteiden aloittaminen on turvallista. Nivelistön normalisoimiseksi ja lihasten rentouttamiseksi terapeutti käyttää manuaalisten käsittelyiden lisäksi terapeuttista harjoittelua. Hoidon toimenpiteiden lisäksi on tärkeää, että kotona tehtävät harjoitteet tehdään fysioterapeutin ohjeiden mukaisesti. Myös työpaikan ergonomiaan pitää kiinnittää erityistä huomiota.

Oireiden syntyyn voivat vaikuttaa niskassa mahdollisesti olevat välilevyn madaltumat, kulumat, hermoärsytykset tai -pinnetilat.

Jos epäilet päänsäryn johtuvan niska-hartiaseudun ongelmista, lue lisää tästä.


Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja terapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun