Rintakehän kipu ja erilaiset kiputilat

Meille voit aina tulla ilman lääkärin lähetettä.

Mitä rintakipu tarkoittaa?

Rintakipu tarkoittaa kipua, joka tuntuu rintakehän alueella. Vartalon alueen ongelmista kärsivillä ihmisillä voi esiintyä muun muassa pistävää kipua lapojen välissä, mikä voi myös heijastella kylkeen tai rintalastalle. Lisäksi voi tuntua kipua hengitettäessä tai rintakehän sekä vatsan alueen kiputiloja.

Fysioterapiasta apua rintakehän kiputiloihin

Tutkimus ja hoitosuunnitelma

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja arvioimme toimintakykyä. Asetamme yhdessä tavoitteet ja laadimme ennusteen sekä suunnitelman ongelman ratkaisemiseksi.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, kipua, turvotusta, jotta päästään harjoittelemaan. Tarkistamme ohjelman viimeistään kolmannen käyntikerran jälkeen, jolla varmistamme oikeanlaisen edistymisen.

Harjoittelu kotona tai salilla

Säännöllinen ja itsenäinen kotiharjoittelu tai harjoittelu Fysioksen salilla tuo parhaat tulokset.

Rintarangan ongelmien oireet

Kipu tai muu oireilu voi liittyä vartalon liikkeisiin ja/tai pitkään ylläpidettyyn asentoon, kuten istumiseen, seisomiseen tai nukkumiseen. Yleisiä oireita ovat myös hartiaseudun ja lapojen välin jännitystilat ja väsymisen tunteet sekä painostava tunne rinnassa. Oireiden syntyyn voi myös vaikuttaa rintarangan mahdolliset välilevyn pullistumat, hermoärsytykset/hermojen pinnetilat tai esimerkiksi kylkiluun ja selkärangan tai rintalastan välisen liitoksen tulehdustilat. Myös lihasten ärtymisestä johtuvat kiputilat ovat yleisiä.

Rintarangan ongelmien hoito

Kivusta on turha kärsiä ja hoitoon kannattaa hakeutua mahdollisimman pian. Rintarangan manipulaatio hoidolla voidaan aukaista rintaranganlukko. Useimmissa tapauksissa manipulaatiosta on odotettavissa hyötyä jo yhden tai kahden hoitokerran jälkeen. Näissäkin ongelmissa pitempiaikaisen hoitotuloksen saavuttamiseksi potilaan oma harjoittelu on välttämätöntä. Fysioterapeutilta saat hyvät ja turvalliset ohjeet omatoimiseen harjoitteluun ja rintarangan jumiutumien jumppaan.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja terapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun