Toistuva tai pitkäaikainen kipu

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Varaa aika netissä

Mitä on äkillinen tai krooninen kipu?

Kipu on elimistön elintärkeä suojamekanismi, joka kertoo meille meitä uhkaavasta tilanteesta. Äkillisen eli akuutin ja lyhytkestoisen kivun tehtävä on suojata ja kivulle on usein selkeä syy. Kun kivun aiheuttaja tiedetään ja hoidetaan, kipu lievittyy. Joskus kipu ei kuitenkaan lievity normaalissa kudosten paranemisajassa, vaan jää niin sanotusti päälle.

Jos kipu kestää yli 3 kuukautta, sanotaan sen olevan jo kroonista. Usein kroonisessa kivussa itse kivun aiheuttaja on jo hävinnyt, ja kipu johtuu kipua kuljettavan tai kipua käsittelevän elimistön osan tai rakenteen toimintahäiriöstä tai vauriosta. Pitkäaikaista kipua esiintyy usein myös muiden sairauksien yhteydessä.

Kipufysioterapiasta apua kipuun

Kipufysioterapia on kipuun ja sen hoitoon erikoistunutta fysioterapiaa. Tavoitteena on mahdollistaa laadukas kivunhoito fysioterapian keinoin, sekä osana moniammatillista lähestymistapaa. Kipufysioterapian perustana on kuntouttava työote, jossa kaikki yksilön kipuun vaikuttavat tekijät pyritään huomioimaan; niin keholliset, psykologiset kuin sosiaaliset tekijät.

Apua pitkäaikaisen kivun hoitoon

Pitkäaikaisen kivun hoidossa saat apua fysioterapeuteiltamme, jotka ovat erikoistuneet biopsykososiaaliseen työtapaan ja kroonisen kivun hoitoon. Pitkäjänteisellä fysioterapialla on useimmiten mahdollista helpottaa oireiden hallintaa ja parantaa elämänlaatua. Terapian avulla voi päästä pitkäaikaisesta kivusta eroon.

Tutustu laajaan palveluvalikoimaamme

Anna lahjaksi hyvää oloa!

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.