Synnytyksen jälkeen

Vatsalihasten erkauma

Suorien vatsalihasten erkaantumiseen vaikuttavat raskauden aikaiset hormonaaliset muutokset ja kasvavan kohdun aiheuttama mekaaninen rasitus vatsanseinämään.

Ensimmäinen käynti: tutkimus

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja ongelmiin. Laadimme ennusteen sekä asetamme yhdessä tavoitteet ja harjoitteluohjelman kuntoutumiselle. Näin pääsemme nopeammin tavoitteisiin.

Seuraavat käynnit: hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, jotta kehon aluetta voidaan vahvistaa ja muokata. Tarkistamme harjoitteluohjelman viimeistään kolmannen käyntikerran jälkeen, jolla varmistamme oikeanlaisen edistymisen.

Harjoittelu kotona tai salilla

Säännöllinen ja itsenäinen kotiharjoittelu tai harjoittelu salilla tuo parhaat tulokset. Jos sinulle tulee kysyttävää, voit aina olla yhteydessä fysioterapeuttiisi. Ja tukenasi on Fysios®-mobiiliapplikaatio, jonka avulla saat ohjausta juuri silloin kun haluat.

Tietoa suorien vatsalihasten erkaumasta

Suorien vatsalihasten erkaantumiseen vaikuttavat raskauden aikaiset hormonaaliset muutokset ja kasvavan kohdun aiheuttama mekaaninen rasitus vatsanseinämään. Jo raskauden aikaisella harjoittelulla voidaan vaikuttaa synnytyksen jälkeiseen palautumiseen.

Tutkimusten mukaan lähes kaikilla raskaanaolevilla naisilla vatsalihasten erkaantuminen tapahtuu viimeistään viimeisellä raskauskolmanneksella 35. raskausviikkoon mennessä. Kun synnytyksestä on kulunut 5-7 viikkoa, yhä noin 40 prosentilla äideistä suorat vatsalihakset ovat erkaantuneet.

Suurin erkaantuman kaventuminen tapahtuu kahden ensimmäisen kuukauden aikana synnytyksestä. Jos erkaantumaa ilmenee vielä tämän jälkeen, tutkimusten mukaan kuntouttavalle harjoitusohjelmalle on tarvetta.

Lisätietoa raskauden aikaisesta ja synnytyksen jälkeisestä fysioterapiasta

Raskaus ja synnytys vaikuttavat naisen kehoon monin eri tavoin. Sekä hormonaaliset syyt että muuttunut kehon asento ja kudosten rasitus voivat raskausaikana aiheuttaa erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön oireita sekä lantionpohjan toiminnan häiriöitä. Äitiysfysioterapiaan voi tulla jo raskausaikana. Lue lisää alla olevista linkeistä.

Synnytyksen jälkeen Raskauden aikana Äitiysfysioterapia Lantiopohjan fysioterapia Raskaushieronta

Kysy lisää äitiysfysioterapiaan erikoistuneilta terapeuteiltamme

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja fysioterapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun