Vammat & sairaudet

Vammat & sairaudet

Fysioterapiasta apua vammojen ja sairauksien kuntoutukseen

Olemme koonneet yhteen tietoa erilaisista vammoista ja sairauksista, joiden hoitamiseen ja kuntoutukseen käytetään neurologista fysioterapiaa.

Neurologiset vammat voivat syntyä tapaturmaisesti ja äkillisesti, esimerkiksi onnettomuuden seurauksena. Joskus ne voivat olla seurausta jostain sairaudesta. Tällainen on esimerkiksi selkäydinvamma. Osa vammoista voi myös olla synnynnäisiä, kuten CP-vamma.

Jotkut neurologista kuntoutusta vaativat sairaudet ovat eteneviä sairauksia. ALS, MS-tauti ja Parkinsonin tauti ovat parantumattomia neurologisia sairauksia. Näissä tapauksissa fysioterapia auttaa parantamaan elämän laatua.

Aivoverenkiertohäiriössä aivojen toiminta häiriintyy, kun aivojen verenkierto estyy. Aivoverenkiertohäiriön seuraukset ovat yksilöllisiä ja riippuvat vaurioituneen alueen suuruudesta ja sijainnista. Edellä mainitut seikat vaikuttavat myös vauriosta kuntoutumiseen.

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus Fysios Mehiläisessä

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen tavoitteena on, että pystyt sairaudestasi tai vammastasi huolimatta tekemään töitä tai selviytymään arkielämän toiminnoista paremmin. Kuntoutus on Kelan järjestämä ja rahoittama.

Me Fysios Mehiläisessä huomioimme kuntoutujan kokonaisuutena ja teemme kuntoutujalle parhaan mahdollisen kuntoutussuunnitelman. Meiltä löydät kaikki palvelut helposti saman katon alta.

Fysios Mehiläinen kuntoutusneuvonta

Tarvitsetko kuntoutusneuvontaa tai apua hakeutumisessa KELAn vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaaksi Fysios Mehiläiseen? Numerossa 010 237 7077 sinua auttavat Kuntoutuksen ohjaaja AMK Eelis Nuuttila ja Nelli Raunio sekä Fysios Mehiläisen kuntoutustiimi.

Soita kuntoutusneuvontaan 010 237 7077 tai ota yhteyttä suoraan toimipisteeseen.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen tai hoitoon liittyen, jätä numerosi tähän ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä. Autamme mielellämme myös Kelan tai kunnan maksusitoumuksen saamisen kanssa.