Neurologinen Kuntoutus

Cervikaalinen dystonia

Meille voi tulla aina myös ilman lähetettä tai maksusitoumusta.

Mikä on cervikaalinen dystonia?

Cervikaalinen dystonia on oireyhtymä, jossa lihassupistukset aiheuttavat epänormaalia pään kääntymistä erilaisiin virheasentoihin. Liikesuunnat, supistusten muodot ja kestot vaihtelevat yksilöittäin.

Miten cervikaalista dystoniaa hoidetaan?

Cervikaalisessa dystoniassa on mahdollisuus muuttaa tilannetta parempaan suuntaan fysioterapian avulla. Tämä vaatii fysioterapeutin ammattitaitoa, yhteistyötä lääkäreiden ja terapeuttien välillä sekä asiakkaan omaa aktiivisuutta ja motivaatiota kuntoutumista kohtaan.

Jokaisen asiakkaan kohdalla tehdään laaja analyysi, jolla selvitetään oikeanlainen fysioterapeuttinen hoito. Fysioterapialla emme pelkästään vaikuta lukuisten liitännäisoireiden kuten kivun, ahdistuksen ja jännitystilojen lieventämiseen, vaan päätavoitteemme on vaikuttaa aivojen plastisuuteen valitsemalla jokaiselle yksilöllisesti sopivat liikeharjoitteet.

Fysioterapiassa autamme asiakasta mm. löytämään ylävartalon keskilinjan, joka on usein vaikeasti saavutettavissa. Ohjaamme myös oikean liikesuunnan liikkuvuusharjoitteita sekä vastapuolen heikkoja lihaksia vahvistavia harjoitteita. Näillä tekniikoilla pyrimme saavuttamaan tärkeimmän tavoitteen eli asiakkaan elämänlaadun kohentamisen yksilöllisesti. Pyrimme vaikuttamaan arjen toimintoihin ja tukemaan osallistumista.

Tietoisuus botuliinipistosten ja fysioterapian yhteisvaikutuksista on ehdoton edellytys parhaan mahdollisen hoitotuloksen saavuttamiseksi cervikaalisen dystonian hoidossa. Moniammatillinen hoito eli yhteistyön lääkäreiden ja fysioterapeuttien kesken on tärkeää.

Fysios Mehiläinen kuntoutusneuvonta

Tarvitsetko kuntoutusneuvontaa tai apua hakeutumisessa KELAn vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaaksi Fysios Mehiläiseen? Numerossa 010 237 7077 sinua auttavat Kuntoutuksen ohjaaja AMK Eelis Nuuttila ja Nelli Raunio sekä Fysios Mehiläisen kuntoutustiimi.

Soita kuntoutusneuvontaan 010 237 7077.

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus Fysios Mehiläisessä

Olemme Suomen suurin Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja. Tarjoamme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen neurologista fysioterapiaa, allasterapiaa, toimintaterapiaa, lasten ja nuorten fysioterapiaa ja toimintaterapiaa, puheterapiaa, ratsastusterapiaa sekä psykoterapiaa, ryhmämuotoista kuntoutusta (fysioterapia, toimintaterapia, psykoterapia ja allas) sekä neuropsykologista kuntoutusta.

Terapiat toteutetaan Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palvelukuvausten mukaisesti. Meille voi tulla myös ilman lähetettä tai maksusitoumusta.

Katso ohjeet miten hakeutua kuntoutukseen Fysios Mehiläiseen.

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus Fysios Mehiläisessä
Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen tai hoitoon liittyen, jätä numerosi tähän ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä. Autamme mielellämme myös Kelan tai kunnan maksusitoumuksen saamisen kanssa.