Cervikaalinen dystonia

Meille voi tulla aina myös ilman lähetettä tai maksusitoumusta.

Varaa aika netissä

Mikä on cervikaalinen dystonia?

Cervikaalinen dystonia on oireyhtymä, jossa lihassupistukset aiheuttavat epänormaalia pään kääntymistä erilaisiin virheasentoihin. Liikesuunnat, supistusten muodot ja kestot vaihtelevat yksilöittäin.

Miten cervikaalista dystoniaa hoidetaan?

Cervikaalisessa dystoniassa on mahdollisuus muuttaa tilannetta parempaan suuntaan fysioterapian avulla. Tämä vaatii fysioterapeutin ammattitaitoa, yhteistyötä lääkäreiden ja terapeuttien välillä sekä asiakkaan omaa aktiivisuutta ja motivaatiota kuntoutumista kohtaan.

Jokaisen asiakkaan kohdalla tehdään laaja analyysi, jolla selvitetään oikeanlainen fysioterapeuttinen hoito. Fysioterapialla emme pelkästään vaikuta lukuisten liitännäisoireiden kuten kivun, ahdistuksen ja jännitystilojen lieventämiseen, vaan päätavoitteemme on vaikuttaa aivojen plastisuuteen valitsemalla jokaiselle yksilöllisesti sopivat liikeharjoitteet.

Fysioterapiassa autamme asiakasta mm. löytämään ylävartalon keskilinjan, joka on usein vaikeasti saavutettavissa. Ohjaamme myös oikean liikesuunnan liikkuvuusharjoitteita sekä vastapuolen heikkoja lihaksia vahvistavia harjoitteita. Näillä tekniikoilla pyrimme saavuttamaan tärkeimmän tavoitteen eli asiakkaan elämänlaadun kohentamisen yksilöllisesti. Pyrimme vaikuttamaan arjen toimintoihin ja tukemaan osallistumista.

Tietoisuus botuliinipistosten ja fysioterapian yhteisvaikutuksista on ehdoton edellytys parhaan mahdollisen hoitotuloksen saavuttamiseksi cervikaalisen dystonian hoidossa. Moniammatillinen hoito eli yhteistyön lääkäreiden ja fysioterapeuttien kesken on tärkeää.

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus Fysioksessa

Olemme Suomen suurin Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja. Tarjoamme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen fysioterapiaa ja toimintaterapiaa toimipisteessä sekä kotikäyntinä, allasterapiaa, ryhmäterapiaa (fysio- ja toimintaterapia), puheterapiaa ja psykoterapiaa, kaikenikäisille. Terapiat toteutetaan Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palvelukuvausten mukaisesti. Meille voi tulla myös ilman lähetettä tai maksusitoumusta. Lisätietoa saat soittamalla p. 010 237 700.

Kysy lisää kuntoutusohjaajaltamme

Kuntoutusohjaajallamme on fysioterapeutin koulutus ja hän on erikoistunut vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen. Hän vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiisi. Hän auttaa terapeutin valinnassa ja ohjaa tarpeen mukaan ajanvarauksessa tai muissa hoitoon liittyvissä asioissa.

Neuvontaa antaa kuntoutusohjaaja, fysioterapeutti Eelis Nuuttila p. 044 733 4422 (arkisin 8-16) tai [email protected]

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen tai hoitoon liittyen, jätä numerosi tähän ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä. Autamme mielellämme myös Kelan tai kunnan maksusitoumuksen saamisen kanssa.