Fysioterapia nopeuttaa kuntoutumista

Leikkauksen jälkeen

Terapia nopeuttaa merkittävästi leikkauksen jälkeistä kuntoutusta etenkin, kun hoito aloitetaan välittömästi tapaturman tai operaation jälkeen. 

Leikkauksen jälkeinen toipuminen nopeutuu terapian avulla, kun fysioterapeutti ja asiakas tekevät yhdessä asian eteen töitä. 

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Haastattelu ja tutkimus

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja ongelmiin. Laadimme ennusteen sekä asetamme yhdessä tavoitteet ja ohjelman kuntoutumiselle.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, jotta kehon aluetta päästään vahvistamaan ja muokkaamaan. Tarkistamme ohjelman viimeistään kolmannen käyntikerran jälkeen, jolla varmistamme oikeanlaisen edistymisen.

Harjoittelu kotona tai salilla

Säännöllinen ja itsenäinen kotiharjoittelu tai harjoittelu Fysioksen salilla tuo parhaat tulokset. Jos sinulle tulee kysyttävää, käytössäsi on Fysios®-mobiiliapplikaatio, jonka avulla saat ohjausta juuri silloin, kun haluat.

Apua leikkauksen jälkeen

Terapialla hoidamme kipua, vaikutamme toimintakykyyn sekä helpotamme koettua kärsimyksen tunnetta. Leikkauksen jälkeista toipumista voidaan helpottaa ja nopeuttaa. Terapian menetelmiä ovat ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä apuvälinepalvelut.

Lue tästä lisää kuinka kuntoutus voi korvata leikkauksen kokonaan.
Fysioterapia auttaa kaikissa kehon kuntoutuksen asioissa.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja terapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä. Voit myös soittaa meille: 010 237 700.

Fysioterapialla nopeammin kuntoon

Useimmiten tapaturman jälkeiseen hoitopolkuun on kuulunut leikkaushoito. Uusimmat tutkimustulokset ovat kuitenkin osoittaneet, että terapialla voidaan menestyksellisesti palauttaa toimintakyky myös silloin, kun vammaa ei korjata leikkauksella. Kuntoutus ilman leikkausta on mahdollista. Tulokset osoittavat, että tietyissä tapauksissa ainoastaan terapiaa saaneet asiakkaat toipuivat jopa leikkauksen läpikäyneitä asiakkaita paremmin.

Kuntoutus aloitetaan jo ennen leikkausta

Ennen leikkausta aloitettu kuntoutus nopeuttaa varsinaisesta leikkauksesta kuntoutumista. Leikkausta edeltävän terapian tarkoituksena on valmistaa vamma-alue leikkaukseen. Harjoitteilla parannetaan nivelen liikkuvuutta, vähennetään turvotusta ja vahvistetaan lihaksistoa.

Kuntoutus jatkuu leikkauksen jälkeen

Tavoitteena on palauttaa terapian avulla vamma-alueen toimintakyky vähintään samalle tasolle, jossa se oli ennen tapaturmaa. Leikkaukset ovat aina erilaisia, vaikka kohde olisikin sama. Siksi myös terapia kuntoutus räätälöidään yksilöllisesti ja huomioiden potilaan henkilökohtaiset edellytykset kuntoutukseen. 

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun