Sydänvalmennus

Fysios tarjoaa sydänkuntoutusta Jyväskylässä Fysios Äijälässä.

Fysios järjestää Fysios Äijälässä Jyväskylässä ryhmämuotoista, sydänterveyttä edistävää kuntoutusta

Sydänkuntoutus toteutetaan pienryhmissä ja siihen sisältyy sykeharjoitteluosuus spinningpyörillä polkien sekä erillinen lihaskunto-osuus. Harjoittelu tapahtuu langattomassa EKG-seurannassa, jonka vuoksi harjoittelu on erityisen turvallista. Harjoittelu on tutkimukseen perustuvaa ja säännöllisen, 2 kertaa viikossa tapahtuvan ohjatun harjoittelun on todettu alentavan merkittävästi riskitekijöitä, jolloin ennaltaehkäistään tehokkaasti sepelvaltimotautia ja tyypin 2 diabetesta.

Tämä valmennusmuoto soveltuu erityisesti henkilölle, jos

  • Sairastat sepelvaltimotautia tai tyypin 2 diabetestä
  • Olet sairastanut sydäninfarktin
  • Sinulle on tehty ohitusleikkaus tai pallolaajennus
  • Kaipaat ohjeita liikunnan aloittamiseen, vaikkapa lääkityksen suhteen
  • Haluat mukaan yksilöllisesti suunniteltuun, turvalliseen ja ohjattuun ryhmäliikuntaan


Lisäksi valmennusmuoto sopii erinomaisesti kaikille henkilöille, joilla on yksi tai useampi sepelvaltimotaudin riskitekijä (mm. korkea kolesteroli, verenpaine, sukurasite).

Miten pääsen sydänkuntoutusryhmään?

Ryhmään tullessasi sinulla tulee olla tehtynä lääkärin tekemä maksimaalinen rasituskoe, joka ei saa olla puolta vuotta vanhempi. Pallolaajennuksen jälkeen rasituskokeeseen voi mennä 3 viikon jälkeen operaatiosta ja ohitusleikkauksen jälkeen 4-8 viikkoa operaatiosta riippuen toipumisvaiheesta. Meille voi tulla harjoittelemaan turvallisesti EKG-seurantaan lääkärin ohjeiden mukaisesti myös ennen operaatioon menoa. Mikäli henkilö on perusterve ja hänellä on esim. vain 1-2 riskitekijöistä, voi fysioterapeutti tehdä rasituskokeen ennen harjoittelua.

Rasituskokeen perusteella laaditaan henkilökohtainen sydänvalmennusohjelma, joka toteutuu kestävyys- ja lihaskuntoharjoitteluna sekä ravitsemusohjauksena. Tunnin mittaisilla valmennuskerroilla pääset polkemaan sykeseurannassa harjoituspyörällä ja tekemään laiteharjoitteita kuntosalilla.

Harjoittelun tehokkuus perustuu rasituskokeen perusteella yksilöllisesti laadittuun harjoitusohjelmaan. Jo kuuden kuukauden tehokkaalla ja valvotuissa olosuhteissa ohjatulla harjoittelulla on tieteellisesti todettu olevan erittäin myönteisiä vaikutuksia terveyteen: verenpaine laskee, sokeri- ja kolesteroliarvot paranevat, vyötärölihavuus vähenee ja yleinen hyvinvointi ja jaksaminen paranevat merkittävästi.

Ryhmään ilmoittautumiset ja tiedustelut p. 0400 923241

Tutustu toimipisteeseen ja Jyväskylän palveluihin

Tutustu laajaan palveluvalikoimaamme
Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen tai hoitoon liittyen, jätä numerosi tähän ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä. Autamme mielellämme myös Kelan tai kunnan maksusitoumuksen saamisen kanssa.