Janne Koponen

Janne Koponen

Fysioterapeutti, Maitland-konsepti

Askeltutkimus Harjoitteluterapia Maitland Tukipohjalliset Urheilufysioterapia

Vastaava fysioterapeutti
Fysioterapeutti AMK
Manipulatiivinen ft. / Maitland-concept®

Olen valmistunut fysioterapeutiksi (AMK) vuonna 2007. Lisäksi olen käynyt manuaaliseen terapiaan painottuvan Australialais-lähtöisen Maitland®-konseptin mukaisen tuki- ja liikuntaelinfysioterapian jatkokoulutuksen 2011-2015. 

Vaikka jatkokoulutus antaakin hyvät eväät kaikkien kehon osien kuntouttamiselle, niin fysioterapiassa olen erikoistunut erityisesti alaraajaongelmiin. Jalkojen toimintaa paremmin ymmärtääkseni olen käynyt, ja jatkuvasti käyn opiskelemassa täydennyskoulutuksissa. Luen aiheesta paljon vapaa-ajallani ja pyrin oppimaan lisää työni kautta. Lisäksi olen käynyt itse kouluttamassa aiheesta jonkin verran. Kaiken kouluttautumisen ja lukemisen jälkeen työ ja asiakkaat ovat kuitenkin lopulta se, mikä on opettanut ehdottomasti eniten. Ahaa-elämyksiä tulee edelleen joka viikko! 

Asiakaskuntani koostuu lähes kaiken ikäisistä ihmisistä, pois lukien aivan pienet lapset. Toisilla elämäntapa on vähemmän aktiivinen ja toiset taas liikkuvat paljon, joko harrastuksensa puolesta tai ammatikseen. Asiakkaat hakeutuvat vastaanotolle yleensä jonkin kiputilan tai toimintaa haittaavan vaivan vuoksi. Jokaisen ongelma ja tarina ovat omanlaisensa. Tehtävämme on auttaa ongelman ratkaisemisessa. Siinä onnistuminen edellyttää, että asiakkaan tarinaan pitää päästä sisälle. Tämän vuoksi ongelman selvittämisen tulee perustua huolelliselle tutkimiselle. 

Johtoajatukseni on, että tuki- ja liikuntaelinvaivat, joissa ei ole taustalla parantumatonta sairautta tai vammaa, ovat aina hoidettavissa –pitää vain löytää oikeat keinot.


Kielitaito

Suomi
Englanti

Seuraavat vapaat ajat

Varaa aika