Janne Koponen

Janne Koponen

Fysioterapeutti, Maitland-konsepti, Tuki- ja liikuntaelimistön (TULE) fysioterapian erikoisasiantuntija

Askeltutkimus Harjoitteluterapia Maitland Tukipohjalliset Urheilufysioterapia

Tuki- ja liikuntaelimistön (TULE) fysioterapian erikoisasiantuntija
Fysioterapeutti AMK
Manipulatiivinen ft. / Maitland-concept®


Fysioterapian perusopintojen lisäksi olen käynyt manuaaliseen terapiaan painottuvan Australialais-lähtöisen Maitland®-konseptin mukaisen tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapian jatkokoulutuksen. Suomen Fysioterapeutit ry on nimittänyt minut Tuki- ja liikuntaelimistön (TULE) fysioterapian erikoisasiantuntijaksi.

"Erikoisasiantuntijalta edellytetään vahvaa näyttöä toiminnasta erikoisalansa kehittäjänä, kouluttajana ja tiedon välittäjänä. Pelkästään opintojen tai pitkän työkokemuksen perusteella nimikettä ei voida myöntää." - Suomen Fysioterapeutit.

Lisäksi minut on hyväksytty ensimmäisenä ja ainoana fysioterapeuttina Suomen jalkakirurgisen yhdistyksen (SuoJalka) ja sen kattojärjestön, European Foot and Ankle Societyn (EFAS) jäseneksi. Lisää tietoa, sekä alaraajojen tuki- ja liikuntaelinvaivoihin pureutuvia artikkeleita löytyy osoitteesta

www.fysioterapeuttinenjalkaklinikka.fi

Vaikka jatkokoulutus antaakin hyvät eväät kaikkien kehon osien kuntouttamiselle, niin fysioterapiassa olen erikoistunut erityisesti alaraajojen tuki- ja liikuntaelin ongelmiin. Tällä erikoistumisen saralla hoidan myös haastavampia konsultaatio-tapauksia, joissa kuntoutuminen ei ole edistynyt tavoitteiden mukaisesti. Fysioterapian sisältö muodostetaan aina tapauskohtaisesti ja yhteistyössä asiakkaan kanssa. Tarvittaessa tehdään myös tukipohjallistarpeen arvio tai konsultoidaan muita terveydenhuoltoalan asiantuntijoita (esim. leikkaushoitoa vaativissa tapauksissa).

Kliinisen työn lisäksi koulutan kollegoita alaraajojen tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapian aiheista.

Johtoajatukseni on, että tuki- ja liikuntaelinvaivat, joissa ei ole taustalla parantumatonta sairautta tai vammaa, ovat aina hoidettavissa –pitää vain löytää oikeat keinot.

Ensimmäiselle käynnille ja konsultaatiokäynnille suositellaan varattavan 60min käyntiaika.

Kielitaito

Suomi
Englanti

Seuraavat vapaat ajat

Varaa aika