Janne Koponen

Janne Koponen

Fysioterapeutti, Maitland-konsepti, Tuki- ja liikuntaelimistön (TULE) fysioterapian erikoisasiantuntija

Askeltutkimus Harjoitteluterapia Maitland Tukipohjalliset Urheilufysioterapia

"Erikoisasiantuntijalta edellytetään vahvaa näyttöä toiminnasta erikoisalansa kehittäjänä, kouluttajana ja tiedon välittäjänä. Pelkästään opintojen tai pitkän työkokemuksen perusteella nimikettä ei voida myöntää." - Suomen Fysioterapeutit. 

Lisää tietoa, sekä alaraajojen tuki- ja liikuntaelinvaivoihin pureutuvia artikkeleita löytyy osoitteesta www.fysioterapeuttinenjalkaklinikka.fi

Vaikka koulutustausta antaakin hyvät eväät kaikkien kehon osien kuntouttamiselle, niin fysioterapiassa olen erikoistunut erityisesti alaraajojen tuki- ja liikuntaelin ongelmiin. Tällä erikoistumisen saralla hoidan myös haastavampia konsultaatio-tapauksia, joissa kuntoutuminen ei ole edistynyt tavoitteiden mukaisesti. Fysioterapian sisältö muodostetaan aina tapauskohtaisesti ja yhteistyössä asiakkaan kanssa. Tarvittaessa tehdään myös tukipohjallistarpeen arvio tai konsultoidaan muita terveydenhuoltoalan asiantuntijoita (esim. leikkaushoitoa vaativissa tapauksissa).

Kliinisen työn lisäksi koulutan kollegoita alaraajojen tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapian aiheista.

Asiakaskuntani koostuu lähes kaiken ikäisistä ihmisistä, pois lukien aivan pienet lapset. Toisilla elämäntapa on vähemmän aktiivinen ja toiset taas liikkuvat paljon, joko harrastuksensa puolesta tai ammatikseen. Asiakkaat hakeutuvat vastaanotolle yleensä jonkin kiputilan tai toimintaa haittaavan vaivan vuoksi. Jokaisen ongelma ja tarina ovat omanlaisensa. Tehtävämme on auttaa ongelman ratkaisemisessa. Siinä onnistuminen edellyttää, että asiakkaan tarinaan pitää päästä sisälle. Tämän vuoksi ongelman selvittämisen tulee perustua huolelliselle tutkimiselle.

Johtoajatukseni on, että tuki- ja liikuntaelinvaivat, joissa ei ole taustalla parantumatonta sairautta tai vammaa, ovat aina hoidettavissa –pitää vain löytää oikeat keinot.

Ensimmäiselle käynnille ja konsultaatiokäynnille suositellaan varattavan 60min käyntiaika.

Kielitaito

Suomi
Englanti

Seuraavat vapaat ajat

Varaa aika