Jarkko Maanoja

Jarkko Maanoja

Fysioterapeutti AMK, PoFy

Askeltutkimus Faskia-käsittely Harjoitteluterapia Kinesioteippaus Tukipohjalliset

Olen erikoistunut podiatriseen eli alaraajojen ongelmien fysioterapiaan sekä yksilöllisten tukipohjallisten valmistukseen. Työni onkin vuodesta 2007 lähtien keskittynyt lähinnä alaraajaongelmien ratkomiseen.

Ensimmäisellä kerralla tehdään aina tarkka tutkimus, jossa selvitetään jalkojen rakenne ja toiminta, miten jalat liikkuessa toimivat. Tutkimuksen perusteella pystyn kertomaan, onko ongelmien taustalla rakenteellisia tekijöitä, vai johtuvatko ongelmat tukirakenteiden heikkouksista, kireyksistä tms. Rakenteiden ja toiminnan tutkimisen perusteella pystyn myös arvioimaan, tarvitaanko yksilöllisiä tukipohjallisia.

Useimmiten parhaaseen tulokseen päästään tukipohjallisten ja harjoittelun yhdistämisellä - pelkät tukipohjalliset eivät välttämättä korjaa sitä, minkä takia jalkojen toiminnassa on jotain ongelmaa. Painotankin fysioterapiassa mielelläni aktiivista linjaa, eli ohjaan harjoitteita, joilla pyritään korjaamaan oireita ja ongelmia aiheuttavat toimintamallit.

Joskus liikeratojen avaamiseksi tarvitaan manuaalisia käsittelyitä, toisinaan taas teippauksia tukemaan tai ohjaamaan jalkaa kivuttomampaan liikkeeseen. Manuaaliset käsittelyt, kuten nivelten mobilisointi ja faskiakäsittelyt sekä kinesioteippaus ja teippaustuennat, kuuluvat myös osaamisalueisiini.

Onko sinulla jalkaongelmia? Varaa aika, niin haetaan ratkaisuja ongelmiisi!

Ensimmäinen vastaanottokäynti on hyvä olla tunnin mittainen, varsinkin jos ajattelet, että yksilöllisiä tukipohjallisia voitaisiin tarvita.

Työskentelee toimipisteessä

Tampere, Fysios Tampere Hämeenkatu

Seuraavat vapaat ajat