Sonja Toivola

Sonja Toivola

Fysioterapeutti, lantionpohjan fysioterapeutti, äitiysfysioterapia

Lantiopohjan fysioterapia Äitiysfysioterapia

Olen tarkka, empaattinen ja kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnistasi kiinnostunut äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti sekä imetysohjaaja. Tarjoan lantionpohjan fysioterapiaa kaikenikäisille ja sukupuoleen katsomatta, lääkärin lähetteellä ja ilman.

Erityisosaamisalueitani fysioterapiassa ovat:

-lantionpohjan toimintahäiriöt
-lantionpohjan ja lantion alueen kivun hoito
-raskausajan fysioterapia ja synnytykseen valmentautuminen
-synnytyksen jälkeinen kuntoutus
-suorien vastalihasten erkauman kuntoutus
-arpikäsittelyt

Kiinnostus hyvinvoivaan kehoon on tullut pitkän tanssitaustan kautta, minkä lisäksi olen rakastanut juoksemista aina. Koen olevani ikuinen oppija fysioterapian erikoisosaamisalalla, jossa uutta tutkimustietoa tulee jatkuvasti ja näkökulmia tulee pystyä muuttamaan ja laajentamaan uuden tiedon myötä. Ymmärrän paljon erilaisista tanssijoiden ja juoksijoiden tuki- ja liikuntaelinvaivoista sekä lantionpohjan tuesta näissä lajeissa niin nuorilla synnyttämättömillä kuin synnytyksen jälkeenkin. Ihmiskeho on äärettömän kiinnostava kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, eikä esimerkiksi lantionpohjan vaivoja hoideta välttämättä pelkästään lantionpohjan kautta.

Vastaanotollani voit saada apua erilaisiin lantionpohjan toimintahäiriöihin (kuten kiputiloihin, gynekologisiin laskeumiin, ummetukseen, virtsan-, ilman- tai ulosteenkarkailuun tai tarpeeseen käydä häiritsevän usein vessassa), opit kuinka liikkua ja pysyä paremmin kivuttomana raskausaikana, sekä saat tukea synnytykseen valmistautumiseen sekä raskausajasta ja synnytyksestä palautumiseen, kuten esimerkiksi suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen. Käynnillä voit kysyä myös erilaisista imetykseen liittyvistä aiheista, sillä minulla on myös imetysohjaajan koulutus.

Lisäksi teen manuaalisista hoitoja leikkausten jälkeisille arville, kuten sektio- ja episiotomia-arvet sekä rintasyöpäleikkausten arvet. Olen ollut mukana perustamassa Suomen Äitiysfysioterapeuttien yhdistystä, ja toimin ensimmäiset vuodet yhdistyksen hallituksessa.

Kielitaito

Suomi
Englanti

Seuraavat vapaat ajat