Esperi ja Fysios laajentavat yhteistyötään

Esperi on yhteistyössä Fysiosin kanssa tarjonnut ikäihmisille mahdollisuutta hankkia fysioterapia-palveluita joissakin hoivakodeissaan. Syksyn aikana yhteistyö on laajentunut ja vuoden 2020 aikana se kattaa arviolta jo 40 Esperin hoivakotia.

Esperin tavoitteena on mahdollistaa ikääntyvien mahdollisimman hyvä elämänlaatu ja sujuva arki heidän omassa elinympäristössään.

”Fysiosin tarjoamat fysioterapiapalvelut ovat saaneet hyvän vastaanoton asukkailtamme ja heidän omaisilta yksiköissämme pääkaupunkiseudulla, Seinäjoella, Keravalla ja Joensuussa. Vuonna 2020 laajennamme yhteistyötämme paikkakunnille, joissa sekä Fysios että Esperi toimivat”, kertoo Esperin kehityspäällikkö Rami Björkberg.

Liikunta pitää ikäihmisen toimintakykyisenä ja tuo mukavaa sisältöä päiviin sekä kokemuksemme mukaan lisää hyvää mieltä ja jaksamista. Yksilöllisen kartoituksen asukkaan tarpeista tekee aina ikäihmisten fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti”, kertoo fysioterapeutti Hanna Markkula Fysiosilta.

Fysioterapian tavoitteena on fyysisen kunnon ja tasapainon parantuminen, sosiaalinen osallistuminen, muistitoimintojen tukeminen, kipujen lievittyminen, ilo, virkistys ja kokonaisvaltaisempi hyvinvointi. Palveluun Esperin hoivakodeissa kuuluu maksuton yksilöllinen kartoituskäynti kaikille asukkaille. Kartoituksen jälkeen voidaan yhteistyössä asukkaan ja hänen läheistensä kanssa sopia maksullisesta yksilö-, ryhmä- tai parifysioterapiasta tarpeen mukaan.

Fysiosin tarjoama fysioterapia on hoivakodeissa lisäpalvelu, jonka asukkaat voivat nyt yhteistyön johdosta hankkia entistä vaivattomammin. Asukkaat ovat oikeutettuja kelakorvattuun palveluun lääkärinmääräyksellä tai voivat itse hankkia maksullista lisäpalvelua. Fysios kouluttaa myös Esperin henkilökuntaa yksiköissä.

Lisätiedot: 

Fysios Oy: fysioterapeutti Hanna Markkula, [email protected], puh. 050 303 4686

Esperi Care Oy: kehityspäällikkö Rami Björkberg, [email protected], puh. 040 586 3788

Julkaistu 13.1.2020 kategoriassa Ajankohtaista