Fysioterapeutti ja lääkäri samalla käynnillä – välty turhilta käynneiltä

Lehdistötiedote

Fysios ja PerusTerveys tuovat markkinoille edulliset lääkärin ja fysioterapeutin yhteisvastaanotot 

Julkaistu 14.02.2018 08:30 

Uusi toimintatapa tehostaa hoidon aloitusta ja potilaan hoitopolkua sekä parantaa alkuvaiheen diagnostiikkaa. Fysios ja PerusTerveys ovat jo avanneet ensimmäiset lääkärin ja fysioterapeutin yhteisvastaanotot Vantaalla ja Oulussa.

”Asiakas saa helposti ja edullisesti kahden ammattilaisen avun yhdellä käyntikerralla. Ennen lääkärin kohtaamista fysioterapeutti tekee arvion potilaan ongelmasta. Tämä taas helpottaa ja tehostaa lääkärin työtä. Lääkärin tekemän diagnoosin jälkeen potilaan hoito jatkuu tarvittaessa samalla fysioterapeutilla”, sanoo Fysiosin toimitusjohtaja Heikki Tiitinen. Malli on jo käytössä PerusTerveyden lääkäriasemilla Vantaan Myyrmannissa ja Isokadulla Oulun keskustassa. Palvelu laajenee jatkossa muillekin PerusTerveyden asemille. Vastaanottokäynnin omavastuuhinta on vain 44 euroa.

”PerusTerveys haluaa tuoda yksityiset lääkäripalvelut kaikkien ulottuville. Tässä keskeinen tekijä on hinta. Fysioterapeutin ja lääkärin yhteistyöstä on paljon hyviä kokemuksia, mutta kustannusnäkökulmasta prosesseja ei ole hiottu. Meidän toimintamallissa fysioterapeutti korvaa sairaanhoitajan näillä käynneillä ja yhteistyö prosessina toimii hyvin”, toteaa PerusTerveyden toimitusjohtaja Simo Lohi.   

Lääkärit arvostavat fysioterapeuttien asiantuntemusta Yhteisvastaanotto on toivottu käytäntö hoitotahojen keskuudessa. Fysiosin tänä vuonna Lääkäripäivillä Helsingissä tekemän kyselyn mukaan lääkärit arvostavat fysioterapeuttien asiantuntemusta ja toivovat yhteisvastaanottoja.  

- Suomessa on noin miljoona tuki- ja liikuntaelinongelmaista. Tyypillisimmät ongelmat ovat selkä-, niska-hartia, ja polviongelmat. - Fysios on Suomen suurin fysioterapiaketju, jossa työskentelee 400 ammattilaista, joista puolet on palkkasuhteessa ja puolet ammatinharjoittajia. 
- Fysiosissa toimii fysioterapeuttien lisäksi hierojia, toimintaterapeutteja, psykoterapeutteja, osteopaatteja ja naprapaatteja. - PerusTerveys on uusi suomalaisessa omistuksessa oleva lääkäriasemaketju, joka avaa kuudennen lääkäriasemansa Espoon Iso Omenaan 21.2.2018 
- PerusTerveyden ensimmäinen lääkäriasema Oulussa avattiin syksyllä 2016.   

Yhteyshenkilöt Heikki Tiitinen, toimitusjohtaja, Fysios Group p. 040 064 8663 
Simo Lohi, toimitusjohtaja, PerusTerveys Suomi p. 041 454 7884


Lue lisää täältä >>

Julkaistu 12.2.2018