Ohjeita koronaviruksen tartunnan ehkäisyyn Fysioksella

Pävitetty 27.5. klo 15.06


Ohjeita ja ajankohtaista tietoa asiakkaille

Uudet keskitetyn asiakaspalvelun aukioloajat 

Keskitetyn asiakaspalvelun (p. 010 237 700) aukioloajat muuttuvat 30.3.2020 alkaen. Olemme auki ma-to klo 8-18 sekä perjantaisin ja aattopäivinä klo 8-16. Viikonloppuisin ja arkipyhinä olemme suljettu. Chat palvelee ma-to klo 8-17 sekä perjantaisin ja aattopyhinä klo 8-16.

Yli 70-vuotiaat ja riskiryhmässä olevat asiakkaat

Suomen hallitus linjasi 16.3., että yli 70-vuotiaita velvoitetaaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. FYSIOKSELLA HOIDAMME VAIN AKUUTIT, VÄLTTÄMÄTTÖMÄT TERAPIAT KASVOKKAIN. KIIREETTÖMÄT ASIAKKAAMME HOIDAMME ENSISIJAISESTI ETÄTERAPIALLA. Seuraamme Fysioksessa jatkuvasti hallituksen ohjeistusta ja olemme yli 70-vuotiaisiin ja muihin riskiryhmiin kuuluviin asiakkaisiimme yhteydessä heti, kun fysioterapiaa voidaan jatkaa kasvotusten.

Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaat

Kela suosittelee että asiakkaat, jotka eivät kuulu riskiryhmään, voivat palata läsnäkuntoutukseen 1.6. alkaen. Olemme yhteydessä Kela-asiakkaisiimme lähiaikoina. 

Riskiryhmään kuuluvien asiakkaiden kuntoutus järjestetään edelleen ensisijaisesti etäkuntoutuksena. Mikäli etäkuntoutus ei ole mahdollista ja terapia on välttämätöntä, voimme hoitaa terapian kasvokkain, asiakkaan ja terapeutin yhteisellä suostumuksella. Tästä allekirjoitetaan erillinen vastuusopimus. (Lisätietoja riskiryhmään kuuluvien kuntoutuksesta löydät edellisestä kappaleesta.)

Jos kuntoutusta ei ole mahdollista järjestää etänä eikä kasvokkain, kuntoutus keskeytetään hetkellisesti. Pidämme asiakkaaseen kuitenkin säännöllisesti yhteyttä ja jatkamme kuntoutusta heti, kun se on mahdollista. Noudatamme kulloinkin voimassa olevia THL:n linjauksia.

HUS:n lääkinnällisen kuntoutuksen terapiat

Lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapiat järjestetään etäkuntoutuksena, jos etäkuntoutus sopii sekä asiakkaalle että terapeutille. Muussa tapauksessa kuntoutus keskeytetään toistaiseksi. Jos asiakas on lapsi, lapsen vanhemman tai muun luotettavan aikuisen tulee olla läsnä terapiassa. Ryhmäterapioita ei järjestetä tällä hetkellä ollenkaan. Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen osalta HUS noudattaa Kelan ohjeita. Kelan ohjeistuksen löydät edellisestä kappaleesta.

Toukokuusta 2020 alkaen lasten lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapioita on mahdollista jatkaa osin myös kasvokkain, jos se sopii lapselle ja hänen perheelleen sekä kuntouttavalle terapeutille. Lähikuntoutuksen edellytyksenä on, että sekä kuntoutettava lapsi perheineen että terapeutti ovat terveitä ja huolehtivat hygieniasta tehostetusti. Suosituksena on, että osa kuntoutuksesta toteutuu edelleen etäkuntoutuksena ja lähikuntoutukseen siirrytään asteittain.

Asiakkaillamme on nyt mahdollisuus etäterapiaan

Olemme ottaneet 16.3.2020 käyttöön etäterapiamahdollisuuden. Mikäli et pääse tulemaan toimipisteelle, tarjoamme vaihtoehtoisena kuntoutusmuotona etäterapiaa. Etäterapiassa asiakas ja fysioterapeutti tapaavat toisensa turvallisen videoyhteyden välityksellä, tehden yhdessä harjoitteita ja kuntoutusta fysioterapeutin opastuksella. LUE LISÄÄ ETÄTERAPIASTA TÄÄLTÄ >>

Ryhmätoiminta ja kuntosalit

Toimipisteiden kuntosalit ovat auenneet asiakkaiden omaan käyttöön toimipisteiden omien ohjeiden mukaisesti. Liikuntaryhmät alkavat osassa toimipisteitä kasvokkain 1.6. alkaen. Lisätietoa saat oman toimipisteesi liikuntaryhmän vetäjältä sekä toimipisteiden omilta sivuilta.

Toimipistekohtaiset muutokset

Kaikki toimipistekohtaiset muutokset, kuten muutokset aukioloajoissa, löytyvät toimipisteiden omilta sivuilta. Kaikki toimipisteemme löydät täältä >>

- Fysios Synapsian terapiapalvelut siirretään tilapäisesti 25.3.2020 alkaen Fysios Pikku Huopalahteen. Siirto johtuu Validia-kuntoutuskeskuksen avoterapiatilojen sulkeutumisesta toistaiseksi, koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Lue lisää Synapsian omilta sivuilta >>

Koronavirustartunnan ehkäisemiseksi toivomme asiakkailtamme seuraavaa:

1. Jos olet flunssassa, sairaana tai oleskellut ulkomailla viimeisen 14 vrk aikana, siirräthän ajanvarauksesi toiseen ajankohtaan (p. 010 237 700). Fysioterapia tai muu hoitomuotomme ei ole koskaan suositeltavaa sairaana.

2. Pesethän kätesi huolellisesti saapuessasi vastaanotolle

3. Ethän pahastu, että tartunnan ehkäisemiseksi henkilökuntamme välttää toistaiseksi kättelyä ja toivotamme sinut tervetulleeksi sanallisesti.

4. Terapeuttisi huolehtii sinulle oven avaamisesta ja sulkemisesta, ethän koske hoitohuoneen ovenkahvoihin. Näin vältämme turhia kontakteja pintoihin 

5. Tarjoamme myös etävastaanottoa ja kotikäyntejä, mikäli et pääsisi vastaanotolle, mutta olet terveenä. 


Toimenpiteemme Fysioksella

Me Fysioksella seuraamme aktiivisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arvioita Suomen Koronavirus-tilanteesta, sekä noudatamme THL:n toimintaohjeita tartunnan ehkäisemiseksi. 

- Olemme antaneet henkilökunnallemme ajantasaiset toimintaohjeet. Erityistä huomiota on kiinnitetty ohjeisiin, jotka on annettu kaikkien riskiryhmien kanssa työskenteleville terapeuteille.

- Olemme tehostaneet hoitotilojemme siivousta ja pintojen desinfiointia. Hoitopöydät puhdistetaan jokaisen asiakkaan jälkeen normaalia vahvemmalla desinfektioaineella. Hygieniasyistä hoitopöytien kasvoaukkojen pehmusteet ovat tilapäisesti pois käytöstä. 

- Terapeuttimme pysyvät kotona, mikäli he ovat sairaana. Mikäli terapeuttisi on ilmoitettu poissaolevaksi, autamme sinua löytämään korvaavan terapeutin.

- Koronaviruksen tartunnan ehkäisemiseksi henkilökuntamme ei toistaiseksi kättele asiakkaitamme, vaan toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi vastaanotolle sanallisesti.

Julkaistu 10.3.2020 kategoriassa Ajankohtaista