Suomen suurin fysioterapiayritys

Seitsemän suomalaista eturivin fysioterapiayritystä perustaa yhdessä pääomasijoittaja Vaaka Partnersin kanssa Suomen suurimman fysioterapiaketjun. Uuden Fysios-ketjun liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa. Ensi vaiheessa yritykseen kuuluu 27 toimipistettä 14 paikkakunnalla, ja se työllistää 130 fysioterapeuttia. Fysios aikoo laajentua erityisesti yritysostojen avulla. Fysioksen tavoitteena on auttaa puolta miljoonaa suomalaista vuoteen 2020 mennessä.

Ensimmäisinä mukaan valikoituivat FysioSporttis pääkaupunkiseudulta, Kuntofysio Tampereelta, Fysioteekki Oulusta, Ortopedinen Kuntotalo Apex Turusta, Eurofysio Vaasasta, Fysiokeskus Joensuusta, sekä OMT-klinikka Lahdesta. Fysioteekki Ay:n osallistuminen edellyttää vielä viranomaislupien hyväksyntää. Kaikki yritykset jatkavat toimintaansa toistaiseksi omilla nimillään.

Fysioksen johdossa toimivat osakkaat Heikki Tiitinen ja Pasi Syrjä. Tiitinen vastaa Fysioksen operatiivisesta toiminnasta ja Syrjä liiketoiminnan kehittämisestä. Yrityksen pääomistaja on kotimainen pääomasijoittaja Vaaka Partners. Muita omistajia ovat mukaan lähtevät yrittäjät.

– 7 yritystä, 14 paikkakuntaa, 27 toimipistettä ja 130 fysioterapeuttia. Tällä kokonaisuudella Fysios aloittaa toimintansa nyt maaliskuussa. Tavoitteemme on kasvaa vuoteen 2020 mennessä 600 ammattilaisen ketjuksi. Isompana toimijana saamme äänemme paremmin kuuluviin, ammattilaisemme saavat lisää koulutusmahdollisuuksia ja meillä on paremmat mahdollisuudet toimialan ja palveluiden kehittämiseen, johtaja Pasi Syrjä kertoo.

Lääke ennenaikaiseen eläköitymiseen

Yli miljoonalla suomalaisella on jo jokin pitkäaikainen tuki- ja liikuntaelimiin liittyvä sairaus. Useampi kärsii jonkinasteisesta liikunta- ja toimintakykyyn vaikuttavasta ongelmasta. Suurin osa esimerkiksi polvi- tai niska-hartiaseudun kivuista on ratkaistavissa fysioterapian keinoin jo varhain.

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat yksi suurimmasta syistä ennenaikaiseen eläköitymiseen. Heikki Tiitinen huomauttaa, että fysioterapiapalveluiden tarve kasvaa voimakkaasti, eikä julkinen terveydenhuolto pysty tähän vastaamaan.

Terveysteknologia patistaa paranemaan

Monen kivusta kärsivän paraneminen hidastuu fysioterapiahoitojen välissä. Useimmiten syy tähän on kuntouttavien harjoitteiden tekemättä jättäminen kotioloissa. Fysios kehittää uutta eHealth-palvelua, jolla palvellaan asiakasta myös vastaanottokäyntien välissä. eHealth hyödyntää nykyteknologiaa, jonka avulla fysioterapeutti on läsnä siellä, missä ihminen liikkuu. – Fysios haluaa olla mukana terveysteknologian murroksessa. Tulevaisuudessa meillä on käytössä työkaluja, joiden avulla olemme paremmin asiakkaan tavoitettavissa. Teknologia ei korvaa fysioterapeuttia, mutta sillä varmistamme, että asiakas saa riittävästi tukea ja apua juuri silloin, kun hän sitä tarvitsee. Uudet välineet tukevat hoitoa ja nopeuttavat näin paranemista, toteaa Pasi Syrjä. – Me teemme töitä, jotta suomalaisilla olisi enemmän terveitä päiviä. Jokainen suomalainen tarvitsisi oman henkilökohtaisen fysioterapeutin. Ennaltaehkäisy tulee aina halvemmaksi kuin se, että ongelmat pääsevät kehittymään liian pitkälle. Tähän tarvitsemme valtakunnallista toimijaa sekä hyvää yhteistyötä suomalaisen lääkärikunnan kanssa, kiteyttää Heikki Tiitinen.

Pasi Syrjä
Osakas, johtaja
Fysios
puh. 050 568 1575
[email protected]

Reijo Grönholm
Partner
Vaaka Partners
puh. 0500 403 057
[email protected]

Fysios on uusi kotimainen, valtakunnallinen fysioterapiaketju, johon kuuluvat FysioSporttis Oy pääkaupunkiseudulta, Fysioterapiapalvelut Kuntofysio Oy Tampereelta, Fysioteekki Ay Oulusta, Turun Ortopedinen Kuntotalo Apex Oy, Eurofysio Oy Vaasasta, Joensuun Fysiokeskus Oy sekä Lahden OMT-klinikka Oy. Fysioksessa työskentelee 130 fysioterapia-alan ammattilaista.www.fysios.fi Vaaka Partners on suomalainen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa keskisuurten yritysten kasvun tukemiseen. Yhtiö hallinnoi yhteensä noin 300 miljoonan euron pääomasijoitusrahastoja. Rahastojen nykyisiä sijoituskohteita ovat muun muassa Skapat Energia ja Energiakolmio, johtava energiahallintapalveluita tarjoava konserni; Solita, digitaalisten liiketoimintaratkaisujen ja -palveluiden edelläkävijä; ja Sataservice, johtava teollisuuden vaativien ympäristöjen kokonaiskunnassapidon palveluntarjoaja. Lisätietoja löydät vierailemalla www.vaakapartners.fi

LATAA PDF

Julkaistu 20.3.2015