Kysy meiltä

Mitä on fysioterapia?

Fysioterapian tavoitteena on yhdessä asiakkaan kanssa saavuttaa hänelle optimaalinen toiminta- ja liikkumiskyky huomioiden hänen voimavaransa ja ympäristön tarjoamat mahdollisuudet. Fysioterapian menetelmiä ovat ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia ja apuvälinepalvelut. Fysioterapia perustuu tieteelliseen tutkimukseen.

Lue lisää

Kuinka kauan yksi hoitokerta kestää?

Esimmäisellä hoitokerralla tehdään alkuhaastattelu ja tutkimus, siksi useimmiten aikaa pitää varata tunti. Jatkossa hoitokäynnin pituus voi vaihdella 30 minuutista 60 minuuttiin.


Tarvitsenko fysioterapiaan lääkärin lähetettä?

Meille voit tulla lähetteellä tai suoraan ilman lähetettä. Jos sinulla on lääkärin lähete tuo sen ensimmäisellä kerralla mukanasi, Kela korvaa 45 minuutin käynnistä 6 euroa ja 60 minuutin käynnistä 8 euroa.

Saako fysioterapiasta Kela-korvauksen?

Mikäli sinulla on lääkärin lähete (SV3) fysioterapiaan, Kela korvaa 45 minuutin käynnistä 6 euroa ja 60 minuutin käynnistä 8 euroa. Hoidamme kela-osuuden perinnän puolestasi, eli maksat vain jäljelle jääneen osan maksuista. Fysioterapiaan voi tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Teettekö myös kotikäyntejä?

Kyllä, me teemme myös kotikäyntejä. Varaa aika tai kysy lisää paikkakuntasi asiakaspalvelusta.

Mikä on noidannuoli?

Lumbago (noidannuoli) on yleisnimitys alaselän kivuille, jotka useimmiten aiheuttaa selän pehmytkudosten venähdys (äkillinen hallitsematon selän liike tai nytkähtäminen).

Lue lisää

Paljonko päivystykseen soittaminen maksaa? Tai ajanvarausnumeroon?

24/7 Fysios päivystyspuhelimeen sekä 010 -alkuiseen toimipistenumeroihin soittaminen maksaa: 8,35 snt/puh + 6,00 snt/min kotimaan lankaliittymistä ja 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min kotimaan matkapuhelimista.


010 237 700 ajanvarausnumeroon maksaa 8,8 snt/min.

Miten muutan tai perun varaukseni?

Mene etusivulle ja löydät sivun alalaidasta linkin "Peru varaus", jossa voit tehdä muutoksen netin kautta tehtyihin varauksiin. Tai voit aina soittaa ajanvarausnumeroomme ja pyytää meitä vaihtamaan aikaasi: 010 237 700. Vastamme arkisin (ma-pe) 8-20 ja lauantaisin 8-16.

Huom. Voit muuttaa tai perua nettivarauksen ajan vähintään 24 tuntia ennen vastaanottoajan alkua. Ajan perumiseen tarvitset varaustunnuksesi.

Mikäli olet estynyt saapumasta hoitoon, pyydämme ilmoittamaan siitä meille viimeistään edellisenä päivänä. Muussa tapauksessa veloitamme täyden hinnan.

Ifall ni får förhindrar att komma på behandling, vänligen meddela oss om det senast föregående dag. I annat fall debiterat vi fullt pris av behandlingsavgiften.

Kuulin, että Fysioksella on myös ryhmäliikuntatunteja. Mistä löydän ne?

Niska-hartiaseutu jumissa, mihin hoitoon kannattaa mennä?

Jos kipu on kova, lihakset kannattaa ensin rentouttaa manuaalisella käsittelyllä esim. OMT-menetelmällä tai akupunktiolla. Tärkeintä on selvittää oireiden aiheuttaja, jotta kivulta voi jatkossa välttyä.

Mikä on iskias?

Iskiaskipu säteilee selästä alaraajaan. Usein istuminen ja kumartaminen pahentavat kipua. Iskias-oireet ovat hermojuuren toimintahäiriöön viittaavia alaraajaoireita, jotka ovat yleensä välilevytyrän aiheuttamia. Vuodelepo ei edistä toipumista, ota yhteyttä fysioterapeuttiimme, hän auttaa sinua ensihoidossa ja sopivien liikkeiden valinnassa.

Lue lisää

Mitä on McKenzie-menetelmä?

McKenzie-menetelmä (MDT) perustuu mekaaniseen diagnosointiin, jossa potilas tutkitaan huolellisesti ja hänen vaivansa luokitellaan oireiden ja kudosten paranemisasteen mukaan. McKenzie-menetelmää käytetään selkävaivojen hoidossa osana muuta fysioterapeuttista hoitoa.

Menetelmällä pyritään määrittelemään nopeasti ja luotettavasti ne potilaat, jotka hyötyvät kyseisestä terapiasta. Hoidon päätavoitteina ovat poistaa kipu, palauttaa rangan täydellinen toiminta ja ehkäistä vaivan uusiutumista sekä pahenemista. Terapiassa käytetään pääsääntöisesti itsehoitoa, jossa asiakas suorittaa fysioterapeutin hänelle ohjaamat liikkeet itse. Terapian tavoitteena ei ole pelkästään poistaa oireita, vaan opettaa asiakas hoitamaan selkäänsä itsenäisesti ja ohjata hänet ehkäisemään omatoimisesti vaivan uusiutuminen ja/tai paheneminen.
Mikä on Fysiokartoitus?

Fysiokartoituksessa fysioterapeuttimme selvittävät kanssasi liikkumiseen, lihastasapainoon sekä lihas- ja nivelkipuihin liittyviä ongelmia. Puolen tunnin käynnin aikana fysioterapeutti arvioi hoidon tarpeen, luo hoitosuunnitelman ja ohjaa sinut tarvittaessa jatkokäynnille. Tarpeen mukaan saat lisäksi myös ohjeet akuuttia hoitoa varten. Meille voit aina tulla suoraan ilman lääkärin lähetettä.

Lue lisää

Mistä löydän hinnaston?

Hinnastomme löytyvät toimipisteiden alta. Pääset toimipisteisiin ylävalikosta valitsemalla ensin Täältä löydät meidät. Avaa avautuvasta näkymästä ensin paikkakunta, sitten toimipiste ja sen jälkeen vielä Tutustu toimipisteeseen.

Mikä on kraniosakraaliterapia?

Kraniosakraaliterapia on John E. Upledgerin (DO.OMM) kehittämä hoitomenetelmä, jonka juuret ovat osteopatiassa. Menetelmän lähtökohtana on kraniosakraalijärjestelmän manipulaatio. Kraniosakraaliterapia edistää kehon luonnollisia parantumisprosesseja ja on ollut vaikuttava erilaisten lääketieteellisten ongelmien hoitoprosessissa, joihin liittyy kipuja ja toimintahäiriöitä.

Lue lisää

Mitä on kinesioteippaus?

Kinesioteippausta voidaan käyttää tukiteippauksen tavoin monien tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntoutuksessa. Kinesioteippaus eroaa perinteisestä urheiluteippauksesta siinä, ettei se rajoita tuettavan alueen liikettä, vaan tuki perustuu tuntoaistin stimulaatioon.

Lue lisää

Mikä on LPG-hoitomenetelmä?

LPG on erinomainen hoitomuoto erilaisiin kehon kipu- ja jännitystiloihin sekä aineenvaihdunnan ja nestekierron vilkastuttamiseen. Se edistää myös vammojen paranemisprosessia. LPG-hoito tuntuu miellyttävältä ja rentouttavalta, minkä vuoksi sen eri muodot sopivat melko akuutteihinkin kiputiloihin. LPG:tä käytetään osana fysioterapiaa.

Lue lisää

Mikä on faskia?

Faskia on sidekudosta, joka ympäröi ja menee läpi kehon jatkuvana kolmiuloitteisena verkkona. Jos faskian toiminta ei ole kunnossa, niin osa lihassupistuksen voimasta jää hyödyntämättä. Faskiakäsittely täydentävät fysioterapiaa, sen pyrkimyksenä on palauttaa faskian toiminta normaaliksi.

Lihakset, joissa on krooninen osittainen jännitystila, tulevat kipeiksi ja särkeviksi, koska faskiakalvot kiristävät jatkuvasti. Lihakset muuttuvat heikoiksi ja kömpelöiksi. Liikunnassa syntyvien vammojen riski kasvaa. Jännitystila saa aikaan jatkuvan energian puutteen tunteen kehossa. Lisäksi se tuottaa ryhtihäiriöitä ja huonon painonjakautumisen nivelissä. Vaikka lihas saadaan rentoutumaan, niin pitkäaikaisissa jännitystiloissa faskia jää jännittyneeksi ja palauttaa virheasennon takaisin. Lihasrelaksanttilääkkeet vaikuttavat vain lihakseen, eivät faskiaan.

Lue lisää

Mikä koulutus on fysioterapeuteilla?

Fysioterapeutin tutkinto suoritetaan ammattikorkeakoulussa. Tutkinto on 3,5-vuotinen. Koulutus koostuu laajoista ammatillisista opinnoista, jotka sisältävät sekä teoriaopetusta että harjoittelua. Fysioterapeuttikoulutuksen alussa perehdytään ammatillisiin lähtökohtiin kuten ihmisen rakenteeseen ja toimintakykyyn sekä liikuntaan ja kuntoutukseen. Opintojen avulla saadaan valmiuksia asiakkaan toimintakyvyn arviointiin ja tukemiseen, terveyden edistämiseen sekä fysioterapian soveltamiseen eri tilanteissa, kuten tuki- ja liikuntaelimistön toiminnanhäiriöissä. Fysioterapian koulutukseen kuuluu myös useita eri harjoittelujaksoa. 

OMT-koulutus on erikoistumiskoulutusta, jossa syvennetään osaamista ja asiantuntemusta tuki- ja liikuntaelinongelmien tutkimisessa, hoitamisessa ja ennaltaehkäisyssä. OMT-koulutukseen voi päästä vain fysioterapeutit tai lääkärin tutkinnon suorittaneet. OMT-koulutuksen kesto on 2,5 vuotta.

Osa fysioterapeuteistamme ovat erikoistuneet neurologiseen fysioterapiaan, jossa siis vahvistetaan neurologisen fysioterapian ydinosaamista toimintakyvyn arvioinnin, terapian suunnittelun ja toteutuksen osalta.

Lue lisää

Miten peruutan ajan

Ajan voi perua Hallinnoi varauksiasi linkin kautta tai soittamalla 010 237 700

Mikäli olet estynyt saapumasta hoitoon, pyydämme ilmoittamaan siitä meille viimeistään edellisenä päivänä. Muussa tapauksessa veloitamme täyden hinnan.

Ifall ni får förhindrar att komma på behandling, vänligen meddela oss om det senast föregående dag. I annat fall debiterat vi fullt pris av behandlingsavgiften.

Tel. 010 237 700

Vonko maksaa etukortilla tai -etusetelillä esim. Smartumilla?

Meillä voit maksaa terveysliikuntapalveluita etukorteilla ja/tai -seteleillä. Maksaminen tulee tällöin suorittaa asiakaspalvelutiskillä.

Miten Fysios-applikaation voi ladata? Onko se maksullinen "ei-asiakkaille"?

Kysy fysioterapeutilta

Vastaamme 24h sisällä

faq-picture