Äitiysfysioterapia - raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen

Äitiysfysioterapiasta apua raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen

​Raskaus ja synnytys vaikuttavat naisen kehoon monin eri tavoin. Sekä hormonaaliset syyt että muuttunut kehon asento ja kudosten rasitus voivat raskausaikana aiheuttaa erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön oireita sekä lantionpohjan toiminnan häiriöitä. Tyypillisiä raskausajan pulmia ovat raajojen puutumisoireet, selän ja lantion kiputilat ja virtsanpidätyksen ongelmat. Vaikka raskaus altistaa tietyille oireille, ei se kuitenkaan tarkoita, etteikö ongelmia voisi hoitaa tuloksellisesti myös odotusaikana.

Lantionpohjan fysioterapia Vatsalihasten erkauma Liitoskivut Virtsankarkailu Raskaushieronta

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapialla pyritään ennaltaehkäisemään sekä kuntouttamaan raskausaikana ja synnytyksen jälkeen ilmeneviä oireita ja kehon toimintahäiriöitä. Äitiysfysioterapian tavoitteena on edistää äidin ja tätä kautta myös vauvan hyvinvointia ja terveyttä monipuolisesti fysioterapian eri keinoja hyödyntämällä. 

Äitiysfysioterapeutin vastaanotolle on tärkeää hakeutua tarvittaessa jo raskausaikana, jotta oireita voidaan hoitaa jo ennen synnytystä ja edesauttaa niin äidin hyvinvointia raskausaikana kuin itse synnytyksen sujumista. Lisäksi raskauden aikana tehdyllä fysioterapialla voidaan edistää synnytyksen jälkeistä palautumista sekä ennaltaehkäistä monia synnytyksen jälkeisiä vaivoja, kuten esimerkiksi suorienvatsalihasten erkaumaa. 

Raskauden ja synnytyksen aikana tapahtuvien kehon muutostilojen aiheuttamia vaivoja voidaan hoitaa ja kuntouttaa vielä synnytyksen jälkeen. Samalla edistetään kehon palautumista pitkästä raskaus ajasta ja synnytyksestä sekä lisätään äidin hyvinvointia ja jaksamista arjessa. Usein kuulee sanottavan, että virtsankarkailu on synnyttäneille naisille ihan normaalia, mutta se on useimmiten täysin hoidettavissa. 

Raskausajan sekä synnytyksen aiheuttamia tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja voidaan kuntouttaa vielä vuosia raskauden ja synnytyksen jälkeen, joten äitiysfysioterapeutin vastaanotolle hakeutumiselle ei ole ns. parasta ennen -päiväystä. 

Lue lisää lantiopohjan fysioterapiasta

Digifyssari verkkofysioterapia -ohjelmat

Oletko juuri synnyttänyt? Mietitkö, milloin voin liikkua? Onko vatsalihakseni palautuneet? Miten pääset kuntoon ja miten voit aloittaa liikkumisen synnytyksen jälkeen.

Fysios Digifyssari verkkofysioterapia -ohjelmat ovat suunniteltu synnyttäneille äideille. 

Aloita synnytyksen jälkeinen harjoittelu äitiysfysioterapeuttiemme ohjauksessa joko 7 päivän tai 21 päivän ohjelmilla

Tutustu ohjelmiin
Äitiysfysioterapia raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen

Jokainen äiti hyötyy äitiysfysioterapiasta

Kaikki äidit ansaitsevat voida hyvin kehossaan. Tiesitkö, että purentaelimistöllä ja lantionpohjalla on vahva yhteys? Entä kaipaatko käytännön vinkkejä raskausaikaan ja synnytyksen jälkeiseen aikaan? Tämän kaiken voit lukea äitiysfysioterapeutti Maija Sinisalon blogista.

Lue blogi

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja fysioterapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä. Voit myös soittaa meille: 010 237 700

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun