Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia ja raskaushieronta Raisio

Katso vapaat ajat ja varaa oma aikasi nyt!

Äitiysfysioterapiaa ja raskaushierontaa Raisiossa

Fysios Mehiläinen Raision äitiyspalveluihin kuuluvat raskausajan ja synnytyksen jälkeinen fysioterapia, raskaushieronta ja valmennus. Raskausajan tuomat muutokset vaikuttavat odottavan äidin kehoon merkittävästi ja tämän vuoksi on ensisijaisen tärkeää huolehtia kehosta jo raskausaikana.

Fysioterapeutin vastaanotolle voi ja kannattaa tulla, vaikka ei olisi erityisiä oireita. Jokainen äiti pystyy edesauttamaan myös omaa synnytyksen jälkeistä palautumista. Fysioterapeutilta saa yksilölliset harjoitteet sekä itsehoito-ohjeet. Alta löydät lisätietoa tarjoamistamme palveluista niin raskausaikaan kuin synnytykseen jälkeen.


Raskausajan palvelut

Arviointikäynti - Äitiysfysioterapia 60 min

Raskausajan ensimmäisellä äitiysfysioterapian käynnillä keskustelemme asiakkaan kanssa hänen voinnistaan, raskauden etenemisestä sekä mahdollisista tuki- ja liikuntaelimistön kivuista. Asiakas saa ohjausta ja neuvontaa häntä askarruttaviin asioihin, kuten miten liikkua turvallisesti läpi raskauden ja miten valmistaa kehoa synnytykseen. Ensimmäinen käynti sisältää tarpeen mukaan myös harjoitteiden ohjaamista tai manuaalista käsittelyä. Yhdessä fysioterapeutin kanssa voidaan suunnitella yksilöllinen hoitokokonaisuus tukemaan raskausaikaa ja synnytyksen jälkeistä kuntoutusta.

Varaa aika äitiysfysioterapiaan

Raskaushieronta

Raskausaikana keho muuttuu monella tapaa. Kasvava vatsa aiheuttaa muutoksia ryhtiin, mikä puolestaan voi aiheuttaa lihaskireyksiä. Hormonaaliset muutokset löystyttävät kudoksia, mikä voi johtaa mm. liitoskipuihin. Ei siis ole tavatonta, että odottavan äidin keho kaipaa kosketusta ja hoivaa. Raskausaikana kehon käsittelyssä tulee huomioida tietyt erityispiirteet, mutta hierontaa voidaan tehdä yhtä hoitavasti ja tehokkaasti kuin ennen raskausaikaa.

Raskaushieronnassa
huomioidaan laajasti raskauden tuomat muutokset, mahdolliset edelliset raskaudet ja arpikudokset, ja tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma. Käsittelyllä voidaan auttaa mm. liitoskipujen, alaselkäkipujen ja lantion alueen kipujen sekä kireyksien ja rannekanavan oireyhtymän kanssa.


Synnytyksen jälkeiset palvelut

Ensikäynti synnytyksen jälkeen - Äitiysfysioterapia 90 min

Synnytyksen jälkeisen ensikäynnin tavoitteena on arvioida synnytyksestä palautumista. Käynti aloitetaan perusteellisella haastattelulla, jossa käydään läpi raskausajan lisäksi myös aika ennen ja jälkeen raskauden.

Vastaanotolla tutkitaan vatsalihasten erkauman palautuminen ja mahdollinen sektiohaava sekä tarkastetaan keskivartalon ja lantionpohjan lihasten toiminta. Fysioterapeutilta saat ohjausta mahdollisen arven käsittelyyn sekä yksilölliset harjoitteet. Synnytyksen jälkeen fysioterapeutin luo voi ja kannattaakin tulla, vaikka ei olisi erityisempiä oireita.

Raskaushieronta - synnytyksestä palauttava hieronta

Synnytyksen jälkeen keho muuttuu uudelleen usean kuukauden ajan synnytyksen jälkeen. Keho voi tuntua kireältä ja epävakaalta, jopa vieraalta. Voi ilmentyä epävarmuutta kehonkuvasta, mutta erityisesti kehon käyttämisestä.

Olipa kyseessä ensimmäinen tai vaikka viides synnytys, kehon muutokset tulee huomioida yksilöllisesti. Manuaalisella käsittelyllä voidaan edistää koko kehon palautumista synnytyksen jälkeen vapauttamalla raskauden aiheuttamia kireyksiä kudoksissa sekä edesauttaa vatsalihasten erkauman ja lantionpohjan lihaksiston palautumista.

Varaa aika äitiysfysioterapiaan tai raskaushierontaan Raisiossa

Synnytyksen jälkeiseen fysioterapeutin ensikäyntiin varataan 90 minuutin aika, jotta pystymme kartoittamaan tilanteesi mahdollisimman tarkasti. Kaikkiin muihin äitiyspalveluihin varataan 60 minuutin aika, jotta pystymme jokaisella hoitokerralla arvioimaan sen hetkinen tilanteesi. Lyhyemmistä hoitokerroista voidaan erikseen sopia ja laskuttaa normaalin fysioterapiahinnaston mukaisesti, jonka löydät Fysios Mehiläinen Raision sivuilta.

Sinun ei tarvitse tietää aikaa varatessa, millaista palvelua kaipaat, vaan yhdessä fysioterapeutin kanssa voit suunnitella hoitokokonaisuuden yksilöllisten tarpeidesi ja toiveidesi mukaan.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain Raision äitiyspalveluihin liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.