Äitiysfysioterapia Jyväskylä

Tarjoamme äitiysfysioterapiaa Jyväskylässä Keskustan toimipisteessä ja lantionpohjan fysioterapiaa Kortepohjan, Äijälän sekä Keskustan toimipisteissä. 

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Fysioterapia Jyväskylä

Äitiysfysioterapiaa Jyväskylässä

Äitiysfysioterapeuttimme Jyväskylässä hoitavat äitejä kokonaisvaltaisesti. Raskaus ja synnytys vaikuttavat naisen kehoon monin eri tavoin. Muuttunut kehon asento ja kudosten rasitus sekä hormonaaliset syyt voivat aiheuttaa raskausaikana erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön oireita sekä lantionpohjan toiminnan häiriöitä. Äitiysfysioterapiasta on apua raskauden aikana ja pitkäänkin synnytyksen jälkeen. Koulutetut fysioterapeuttimme Jyväskylässä hoitavat sinua ammattitaitoisesti. Lue lisää raskauden aikaisesta ja synnytyksen jälkeisestä fysioterapiasta alla olevista linkeistä.​

Äitiysfysioterapia Lantionpohjan fysioterapia Raskauden aikana Synnytyksen jälkeen Raskaushieronta Liitoskivut Virtsankarkailu Vatsalihasten erkauma

Äitiysfysioterapia - kaikki ansaitsevat voida hyvin kehossaan

Äitiysfysioterapialla pyritään ennaltaehkäisemään sekä kuntouttamaan raskausaikana ja synnytyksen jälkeen ilmeneviä oireita ja kehon toimintahäiriöitä. Äitiysfysioterapian tavoitteena on edistää äidin ja tätä kautta myös vauvan hyvinvointia ja terveyttä monipuolisesti fysioterapian eri keinoja hyödyntämällä. Useimmiten vastaanotolle tulevia äitejä askarruttaa erityisesti raskausajan liikunta, raskausajan kiputilat (esimerkiksi liitoskivut), virtsankarkailu, synnytykseen valmistautumiseen sekä synnytyksestä palautuminen kuten vatsalihasten erkauma, lantionpohjan toimintahäiriöt, sektio- ja episiotomia-arpien hoito, sekä äidin ergonomia vauva- ja pikkulapsiaikana.

Äitiysfysioterapeutin vastaanotolle kannattaa tulla jo raskausaikana, jotta oireita voidaan hoitaa jo ennen synnytystä ja edesauttaa niin äidin hyvinvointia raskausaikana kuin itse synnytyksen sujumista. Lisäksi raskauden aikana tehdyllä fysioterapialla voidaan edistää synnytyksen jälkeistä palautumista sekä ennaltaehkäistä monia synnytyksen jälkeisiä vaivoja, kuten esimerkiksi suorienvatsalihasten erkaumaa. 

Vastaanotolle voi tulla missä tahansa elämänkaaren vaiheessa, sillä raskausajan sekä synnytyksen aiheuttamia tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja voidaan kuntouttaa vielä vuosia raskauden ja synnytyksen jälkeen.

Lue lisää äitiysfysioterapiasta

Lantionpohjan fysioterapiasta apua lantionpohjan ongelmiin

Lantionpohjan toimintahäiriöistä, kuten virtsankarkailusta kärsivät kaikenikäiset sukupuolesta riippumatta. Vaivaa esiintyy erityisesti naisilla. Raskaus ja synnytys, ylipaino sekä hormonaaliset muutokset asettavat naisen lantionpohjalle erityisiä vaatimuksia. Miehillä lantionpohjan toimintahäiriöt ovat usein yhteydessä alaselkäkipuihin ja eturauhasongelmiin. Osa fysioterapeuteistamme on perehtynyt lantionpohjan toimintahäiriöihin. Ohjatulla lantionpohjan lihasten harjoittelulla on saatu erittäin hyviä tuloksia lantionpohjan lihasten hoidossa. Tietoisuus lantion lihaksista parantaa koko kehon hallintaa ja lantionpohjan lihasten vahvistaminen on hyödyllistä kaikille.

Lue lisää lantionpohjan fysioterapiasta

Varaa aika äitiysfysioterapiaan tai lantionpohjan fysioterapiaan Jyväskylässä

Vastaanotolle voi tulla tulla missä tahansa vaiheessa, mutta erityisesti odottajan kannattaa tulla äitiysfysioterapiaan ennaltaehkäisevästi, vaikka mitään oireita ei olisi. Tarjoamme äitiysfysioterapiaa Jyväskylässä Keskustan toimipisteessä ja lantionpohjan fysioterapiaa Kortepohjan, Äijälän sekä Keskustan toimipisteissä. Lisäksi tarjoamme vauvaterapiaa Äijälän toimipisteessä. Lue lisää eri toimipisteistä alla olevista linkeistä.

Fysios Jyväskylä Keskusta >>

Fysios Jyväskylä Kortepohja >>

Fysios Jyväskylä Äijälä >>