Äitiysfysioterapia Oulu ja Kempele

Tarjoamme laadukasta äitiysfysioterapiaa sekä lantionpohjan fysioterapiaa Oulussa ja Kempeleessä.

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Tutustu Fysios Ouluun

Äitiysfysioterapiaa Oulussa ja Kempeleessä

Äitiysfysioterapeuttimme Oulussa ja Kempeleessä hoitavat äitejä kokonaisvaltaisesti ja ammattitaidolla. Raskaus ja synnytys vaikuttavat monin tavoin naisen kehoon. Kehon muuttunut asento, hormonaaliset syyt ja kudosten rasitus voivat aiheuttaa raskauden aikana erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön oireita ja -ongelmia sekä lantionpohjan toimintahäiriöitä. Äitiysfysioterapiasta on apua niin raskauden aikana kuin synnytyksen jälkeen, vielä pitkään synnytyksen jälkeenkin. Koulutetut fysioterapeuttimme Oulussa ja Kempeleessä hoitavat sinua yksilöllisesti ja ammattitaidolla. Lue lisää raskauden aikaisesta ja synnytyksen jälkeisestä fysioterapiasta alla olevista linkeistä.​

Äitiysfysioterapia Raskauden aikana Synnytyksen jälkeen Lantionpohjan fysioterapia Raskaushieronta Virtsankarkailu Liitoskivut Vatsalihasten erkauma

Äitiysfysioterapiasta hyvinvointia äidille ja vauvalle

Äitiysfysioterapialla pyritään ennaltaehkäisemään sekä kuntouttamaan raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen esiintyviä oireita ja kehon toimintahäiriöitä. Äitiysfysioterapian tavoitteena on edistää sekä äidin että vauvan hyvinvointia ja terveyttä hyödyntämällä fysioterapian eri menetelmiä monipuolisesti. Monesti fysioterapeutin vastaanotolle tulevia äitejä mietityttää etenkin raskausajan liikunta, raskausajan kiputilat (mm. liitoskivut), virtsankarkailu, synnytykseen valmistautuminen sekä siitä palautuminen. Synnytyksestä palautumisessa mietityttävät mm. vatsalihasten erkauma, lantionpohjan toimintahäiriöt, sektio- ja episiotomia-arpien hoito sekä äidin ergonomia vauva- ja pikkulapsiaikana.

Äitiysfysioterapeutin vastaanotolle kannattaa tulla jo raskausaikana, jotta oireita voidaan hoitaa jo ennen synnytystä. Näin voidaan edesauttaa niin äidin hyvinvointia raskausaikana kuin itse synnytyksenkin sujumista. Lisäksi raskauden aikaisella fysioterapialla voidaan tukea synnytyksestä palautumista sekä ennaltaehkäistä monia synnytyksen jälkeisiä vaivoja, kuten suorienvatsalihasten erkaumaa. 

Raskausajan sekä synnytyksen aiheuttamia tuki- ja liikuntaelinvaivoja voidaan kuntouttaa vielä vuosia raskauden ja synnytyksen jälkeen. Siksi äitiysfysioterapeutin vastaanotolle voi siis tulla missä tahansa elämänkaaren vaiheessa.

Lue lisää äitiysfysioterapiasta

Lantionpohjan fysioterapia - apua lantionpohjan ongelmiin

Lantionpohjan toimintahäiriöistä ja -ongelmista, kuten virtsankarkailusta, kärsivät kaikenikäiset, niin miehet kuin naisetkin. Vaivaa esiintyy kuitenkin erityisesti naisilla. Raskaus ja synnytys, ylipaino sekä hormonaaliset muutokset altistavat naiset miehiä herkemmin lantionpohjan ongelmille. Miehillä lantionpohjan toimintahäiriöt ovat usein yhteydessä eturauhasongelmiin sekä alaselkäkipuihin. Fysioksella on fysioterapeutteja, jotka ovat perehtyneet erityisesti lantionpohjan toimintahäiriöihin. Lantionpohjan lihasten hoidossa on saatu erittäin hyviä tuloksia ohjatulla lantionpohjan lihasten harjoittelulla. Tietoisuus omista lantionseudun lihaksista parantaa koko kehon hallintaa, joten lantionpohjan lihasten vahvistaminen on hyödyllistä kaikille.

Lue lisää lantionpohjan fysioterapiasta

Varaa aika äitiys- tai lantionpohjan fysioterapiaan Oulussa tai Kempeleessä

Äitiysfysioterapeutin vastaanotolle voi tulla missä tahansa elämän vaiheessa, mutta erityisesti odottavan äidin kannattaa tulla äitiysfysioterapiaan ennaltaehkäisevästi, vaikka mitään oireita ei olisikaan. Tarjoamme äitiysfysioterapiaa Oulussa Keskustan ja Kastellin toimipisteissä sekä Kempeleessä. Lantionpohjan fysioterapiaa tarjoamme näiden lisäksi Oulun Kontinkankaan toimipisteellä. Oulussa sinua palvelevat äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeuttimme: