Kivun hoitoon

Akupunktio

Akupunktio on kivun ja lihasjännitysten hoitoa erilaisilla neuloilla.

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Akupunktio

Akupunktio on tuhansia vuosia vanha kiinalainen hoitomenetelmä, jossa kehon ns. akupisteitä stimuloidaan akupunktioneuloilla. Akupunktion vaikutus perustuu akupunktiopisteiden ärsytykseen neulalla, mikä käynnistää keskushermoston kautta endorfiineihin perustuvan kehon oman kivunlievitysmekanismin. Akupunktiohoidolla voidaan lieventää mm. päänsärkyä tai migreeniä, lihasten jäykkyyttä tai erilaisia hermosärkyjä.

Päänsärky Selkäkipu Toistuva kipu Fysioterapia

Fysioterapia on ongelmanratkaisua

Fysioterapialla hoidamme kipua, vaikutamme toimintakykyyn sekä helpotamme koettua kärsimyksen tunnetta. Terapian menetelmiä ovat ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä apuvälinepalvelut.

Kivunlievitystä

Päänsärky ja migreeni, lihasten jäykkyys, noidannuoli ja iskias, hermosäryt ylä- ja alaraajoissa, nivelten kulumat, erilaiset jännetulehdukset, fibromyalgia sekä krooninen kipu.

Vaikutusmekanismi

Akupunktion vaikutus perustuu akupunktiopisteiden ärsytykseen neulalla, mikä käynnistää keskushermoston kautta endorfiineihin perustuvan kehon oman kivunlievitysmekanismin.

Hoitosarja

Reagoiminen hoitoon on yksilöllistä​, mutta yleensä jo ensimmäisen kerran jälkeen asiakas saa hoidosta vasteen. Viidellä kerralla varmuus hoidon tehokkuudesta tulee viimeistään esille.​

Akupunktio osa fysioterapiaa

Akupunktiota annetaan myös yksittäisenä hoitona, mutta useimmiten fysioterapeuttimme käyttävät akupunktiohoitoa yhdistettynä muuhun fysioterapiaan.

Akupunktiossa aktivoidaan kehon oma paranemisprosessi ja tavoitteena on palata kivuttomana ja rentoutuneena normaaliin elämään. Akupunktion vaikutus perustuu akupunktiopisteiden ärsytykseen. Akupunktiopisteet sijoittuvat niin kutsutuille meridiaaneille eli hermopäätteiden muodostamille radoille. 

Useimmat edellä mainitut meridiaanit kulkevat päästä jalkoihin, ja siksi esimerkiksi migreenissä voidaan neulottaa myös jalkaterässä olevia pisteitä. Neulottamisessa voidaan käyttää myös triggerpisteitä eli kipualueen kipupisteitä. Perinteisten akupunktioneulojen vaikutusta voidaan tehostaa johtamalla neuloihin sähköä.

Hoitokertojen määrä määritellään asiakkaan tilanteen mukaan, yleensä hoitokertoja on vähintään 3-5 kertaa. Akuuteissa vaivoissa jo muutama hoitokerta voi antaa avun. Akupunktuurin teho kestää hoitokohteesta riippuen tunneista vuosiin.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja terapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Akupunktiota kivun hoitoon

Varaa aika netissä

Tutustu Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun