Akupunktio Helsinki

Tarjoamme akupunktiota Helsingissä useassa toimipisteessä.

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Akupunktiota Helsingissä

Akupunktio on kivun ja lihasjännitysten hoitoa erilaisilla neuloilla. Neurofysiologiaan pohjautuvat teoriat akupunktion kipua lievittävästä vaikutuksesta perustuvat ajatukseen, että neulat aikaansaavat neurofysiologisia reaktioita hermostossa. Neulan pistos synnyttää hermosignaaleja, jotka vaimentavat muuta kipuaistimusta. Pistojen ajatellaan kiihdyttävän elimistön omien kipua lievittävien morfiiniyhdisteiden, endorfiinien ja enkefaliinien, syntyä. Akupunktiolla voidaan lieventää mm. päänsärkyä tai migreeniä, lihasten jäykkyyttä tai erilaisia hermosärkyjä.

Koulutetut fysioterapeuttimme Helsingissä hoitavat sinua kokonaisvaltaisesti. Akupunktiota käytetään useimmiten yhdistettynä muuhun fysioterapiaan, mutta sitä tehdään myös yksittäisenä hoitona. Fysios tarjoaa akupunktiota Helsingissä useassa toimipisteessä.

Fysioterapia Helsinki

Akupunktio osa fysioterapiaa

Akupunktiota annetaan myös yksittäisenä hoitona, mutta useimmiten fysioterapeuttimme käyttävät akupunktiota yhdistettynä muuhun fysioterapiaan.

Akupunktiohoitoa annetaan nykyään kaasusteriloiduilla kertakäyttöneuloilla. Neulat ovat niin ohuita, että pistoa tuskin huomaa. Neulan läpimitta on tavallisimmin 0.2.-0.3 millimetriä. Pistosalueella saattaa tuntua painon tai paineen tunnetta. On varsin tavallista, että hoito tuntuu rentouttavalta tai unettavalta.

Akupunktiossa aktivoidaan kehon oma paranemisprosessi ja tavoitteena on palata kivuttomana ja rentoutuneena normaaliin elämään. Akupunktion vaikutus perustuu akupunktiopisteiden ärsytykseen. Akupunktiopisteet sijoittuvat niin kutsutuille meridiaaneille eli hermopäätteiden muodostamille radoille. 

Useimmat edellä mainitut meridiaanit kulkevat päästä jalkoihin, ja siksi esimerkiksi migreenissä voidaan neulottaa myös jalkaterässä olevia pisteitä. Neulottamisessa voidaan käyttää myös triggerpisteitä eli kipualueen kipupisteitä. Joskus neuloihin voidaan liittää sähkövirta ärsytyksen tehostamiseksi. Ne potilaat, jotka kokevat hyötyvänsä akupunktiosta, saavat apua usein jo yhden tai kahden hoitokerran jälkeen.

Lue lisää akupunktiosta

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja terapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Tutustu Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Tutustu palveluihimme