Alaraajafysioterapia

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Mitä on alaraajafysioterapia?

Alaraajafysioterapia on fysioterapiaa, joka on keskittynyt ja erikoistunut erityisesti alaraajaongelmien ja -kipujen tutkimiseen ja hoitoon. Alaraajakivut ovat varsin yleisiä. Ne ovat aikuisilla kolmanneksi yleisimpiä selkä- ja niska-hartiakivun jälkeen. Alaraajafysioterapeutin vastaanotolle voi tulla myös ilman lähetettä.

Alaraajafysioterapeutti on koulutukseltaan fysioterapeutti, joka on lisäkoulutuksilla syventänyt omaa tietotaitoa alaraajaongelmista ja niiden hoidosta. Fysioksella alaraajafysioterapeutit ovat keskittyneet alaraajaongelmiin. He ovat kokeneita tekijöitä tällä saralla ja heillä on pitkä työkokemus alaraajojen parista.

Jalkaterapeuteilla on samantasoinen ammattikorkeakoulukoulutus kuin fysioterapeuteilla, ja alaraajafysioterapeutin tavoin he ovat erikoistuneet alaraajojen terveydenhoitoon ja alaraajaongelmien hoitamiseen.

Mitä alaraajafysioterapeutti tekee?

Alaraajafysioterapeutin ensimmäisellä käynnillä tehdään joko askeltutkimus tai askelanalyysi, jossa tutkitaan perusteellisesti asiakkaan kävelyä, liikkumista ja toimintaa sekä selvitetään alaraajan kipuun ja/tai ongelmaan vaikuttavat tekijät. Myös juoksun tutkiminen ja havainnointi voi kuulua tutkimukseen. Kävelyn ja juoksun havainnoinnissa voidaan käyttää apukeinona videokuvantamista, jolloin nähdään tarkemmin mahdolliset liikehäiriöt.

Tutkimuksen pohjalta tehdään asiakkaan ongelman ratkaisemiseksi hoitosuunnitelma, jota lähdetään viemään eteenpäin fysioterapeuttisin keinoin. Fysioterapia pitää sisällään toiminnallisia harjoitteita, manuaalisia käsittelyjä sekä tarvittaessa tukipohjalliset.

Yksilöllisten tukipohjallisten tarve selvitetään yhdessä alaraajaterapeutin kanssa askeltutkimuksen pohjalta. Asiakkaan kanssa mietitään yhdessä tukipohjallisten tarvetta ja mihin niillä pyritään ja pystytään vaikuttamaan.

Askel-/alaraajatutkimus alaraajafysioterapia

Milloin kannattaa tulla alaraajafysioterapiaan?

Alaraajafysioterapiassa käy kaikenlaisia asiakkaita huippu-urheilijasta työläiseen ja lapsesta ikääntyneeseen. Tyypillisimmät syyt tulla alaraajafysioterapeutin vastaanotolle ovat kaikki nilkan, jalkaterän, polven ja lonkan alueen ongelmat ja kiputilat.

Vastaanotolle kannattaa tulla, jos kyseisten alueiden ongelmat mietityttävät tai haittaavat arkea. Vastaanotolle kannattaa tulla aikaisessa vaiheessa ennen kuin oireet ja/tai kivut pääsevät voimakkaiksi tai alkavat haittaamaan liikkumista ja arkea. Terapeutin vastaanotolle kannattaa tulla ehdottomasti silloin, kun kyseessä on alaraajan toiminnallinen haitta.

Sivun sisältöä on ollut luomassa alaraajojen fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeuttimme Eero Hyvärinen.

Alaraajafysioterapiasta apua alaraajojen ongelmiin

Alaraajojen ongelmiin erikoistuneet alaraajafysioterapeutit auttavat alaraajaongelmien hoidossa. Hoida alaraajaongelmat alaraajoihin erikoistuneen terapeutin vastaanotolla.

Alaraajafysioterapiasta apua alaraajojen ongelmiin

Alaraajojen ongelmiin erikoistuneet alaraajafysioterapeutit auttavat alaraajaongelmien hoidossa. Hoida alaraajaongelmat alaraajoihin erikoistuneen terapeutin vastaanotolla.

Asiakkaamme suosittelevat

"Jouduin 52-vuotiaana opettelemaan uuden tavan kävellä. Mutta nyt on kivut poissa."

Näytä kaikki

Näytä lisää

Näytä vähemmän

Näytä vähemmän

Jätä meille soittopyyntö

Jos et ole varma kenelle asiantuntijalle haluat varata ajan, jätä soittopyyntö ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.