Alaraajafysioterapia Lappeenranta Fysios Lappeenranta

Alaraajafysioterapia ja yksilölliset tukipohjalliset Manukatti

Varaa aika

Alaraajafysioterapia Lappeenranta

Suurin osa jalkavaivoista, kantapääkipu, jalkapohjan kipu tai jalkaterän kipu, johtuu jalkaterien virheasennosta. Se voi heijastua myös polviin, lonkkiin ja alaselkään. Fysioksessa asiaan erikoistuneet OMT fysioterapeutit ja fysioterapeutit tutkivat, hoitavat ja tekevät tarvittaessa yksilölliset ortoosit.

Anatomiset syyt, liikarasitus vai kenties väärät kengät?

Jalkaterä on hyvän ryhdin ja liikkumisen perusta, joten on tärkeää huolehtia jalkojemme hyvästä kunnosta. Alaraajojen ongelmat ilmenevät usein kipuina tai väsymyksenä jaloissa ja muuallakin vartalossa, esimerkiksi selässä. Ongelmiin saa helpotusta aktiivisella harjoittelulla, ortooseilla ja oikealla jalkinevalinnalla.

Kävelyanalyysissä selviää jalan toiminta

Monella paljon liikkuvalla tai jalkojen päällä työtä tekevällä kengät kuluvat oudosti tai toispuoleisesti. Tällöin jalan kuormitus ei ole kunnossa ja sen optimointi sekä tasapainottuminen on tärkeää. Ongelma voi johtua jalkaterästä, nilkasta, polvesta tai lonkasta, joten kokonaisvaltainen alaraajatutkimus on tarpeen. Myös alaselkäkipu voi johtua jalan virheellisestä toiminnasta.

Kävelyanalyysissa selvitämme jalkateräsi toiminnan, mahdolliset puolierot sekä millainen kuormitus kehosi kautta kenkään kohdistuu. Alaraaja-analyysissa selvitämme lisäksi miten lantiosi toimii, johtuuko ongelmat mahdollisesti lihaskireyksistä tai alaraajan hallinnan heikkouksista ja onko alaraajassasi rakenteellisia ongelmia. Esimerkiksi kantapääkipu ja jalkapohjan kipu tulisi aina selvittää.

Tutkimuksiimme kuuluvat myös normaalit lihas-, nivel- ja hermokudostestit ja mahdollisten rakenteellisten poikkeavuuksien arviointi. Meiltä saat apua myös akillesjännevaivoihin.

Foot Balance – toiminnalliset pohjalliset sinulle räätälöitynä

Räätälöidyillä pohjallisella voidaan ohjata ja korjata jalan virheellistä toimintaa. Pohjalliset ovat yksi apukeino, ja jos kyseessä on asentovirhe, pohjalliset ovat järkevä vaihtoehto jo alkuvaiheessa. Pohjallisilla voidaan myös helpottaa kipualueen kuormitusta, jos esimerkiksi polvi oireilee.

Usein fysioterapeutin asentovirheen korjaamiseksi suunnittelemat harjoitteet ja oikein valittu kenkä ratkaisevat ongelman eikä toiminnallisia pohjallisia tarvita. Myös paljon liikkuvan ja urheilevan lapsen jalat kannattaa tarkistuttaa, jos ongelmia esiintyy.

Fysios Manukatissa pohjalliset tehdään aina räätälöitynä alusta loppuun itse paikan päällä huolellisten testien jälkeen. Materiaali valitaan käytön mukaan, jolloin pohjallisten muoto on optimaalinen. Kontrollikäynnillä varmistamme, että pohjallinen toimii halutusti, ja tarvittaessa pohjallisia säädetään.

Oikean kenkätyypin valinta

Kokonaisvaltaisen alaraajatutkimuksen pohjalta voimme suositella sinulle kenkätyyppiä, jossa on juuri sinun jalallesi sopivat tuki- ja vaimennusominaisuudet ja lesti.

Jos kengässäsi on jalkasi kannalta vääränlaiset tuki- ja vaimennusominaisuudet, voi se aiheuttaa ongelmia paitsi jalan toimintaan myös selkään. Fysioterapeutti on oikea henkilö auttamaan sopivan kenkätyypin valinnassa, sillä jalan toiminta selviää parhaiten liikkeessä ei staattisissa analyyseissa. Kävely- ja alaraaja-analyysi on syytä tehdä myös silloin, kun käynnistelee lenkkeilyä uudelleen ja lenkkeillessä on aiemmin ilmennyt ongelmia, joiden syy jäi selvittämättä. Esimerkiksi juoksijan polvi on rasitusvamma , jonka taustalla voi olla myös anatomisia syitä.

Suosituksissa huomioimme aina myös käyttöolosuhteet: miten ja missä liikut. Lenkkeiletkö juosten vai kävellen ja onko alusta pääasiassa asfaltti, hiekka vai puru. Ota mukaan nykyiset kenkäsi, katsotaan yhdessä onko kenkätyypin vaihto tarpeen.

Fysios Lappeenranta Manukatin fysioterapeuttimme Tuomas Outinen ja Mika Haaja ovat erikoistuneet alaraajafysioterapiaan, alaraajojen kuntoutukseen sekä toiminnallisiin pohjallisiin. Varaa aika vaikka heti.

Jätä meille soittopyyntö

Jos et ole varma kenelle asiantuntijalle haluat varata ajan, jätä meille soittopyyntö. Me soitamme sinulle.