Alaraajafysioterapia Oulu

Ammattitaitoista alaraajafysioterapiaa Oulussa.

Alaraajafysioterapiaa Oulussa

Kärsitkö nilkan, jalkaterän, polven tai lonkan alueen kiputilasta? Alaraajafysioterapeutin vastaanotolle kannattaa tulla, jos kyseisten alueiden kiputilat tai ongelmat mietityttävät tai haittaavat arkea.

Alaraajojen toimintahäiriöt voivat olla seurausta synnynnäisistä ja rakenteellisista tekijöistä, tapaturmista, lihasheikkoudesta tai jalkineista. Poikkeava rasitus, ylipaino ja raskaus voivat myös aiheuttaa vaivoja ja oireita esimerkiksi jalkaterään, nilkkaan, sääreen, polveen ja lonkkaan. Joskus oireet heijastuvat jopa selkään saakka.

Alaraajafysioterapiassa hoidetaan alaraajojen toiminnallisia ongelmia

Alaraajafysioterapeutin vastaanotolla voidaan tehdä askelanalyysi, jossa tutkitaan kävelyä ja liikkumista ja tätä kautta etsitään ongelman aiheuttajaa. Vastaanotolle kannattaa tulla mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ennen, kuin kivut tai oireet pääsevät voimakkaiksi tai haittaavat arkea. Jos esimerkiksi liikuntaa harrastaessa tunnet kipuja alaraajoissa, kannattaa tilanne tarkistuttaa ammattilaisen kanssa yhdessä ennen ongelman kroonistumista.

Fysioterapia pitää sisällään toiminnallisia harjoitteita, manuaalisia käsittelyjä sekä tarvittaessa tukipohjallisten hankinnan. Yksilöllisten tukipohjallisten tarve selvitetään yhdessä alaraajaterapeutin kanssa askeltutkimuksen pohjalta. Asiakkaan kanssa mietitään yhdessä tukipohjallisten tarvetta ja mihin niillä pyritään ja pystytään vaikuttamaan.

Fysios Kastellissa on alaraajaongelmiin erikoistuneita fysioterapeutteja. Meillä hoidetaan asiakkaita lapsista ikäihmisiin.

Jätä meille soittopyyntö

Jos et ole varma kenelle asiantuntijalle haluat varata ajan, jätä soittopyyntö ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.