Alaraajafysioterapia Vantaa Myyrmäki

Askeltutkimus, pohjalliset ja jalan apuvälineet Fysios Vantaa Myyrmäessä.

Alaraajafysioterapiaa Vantaan Myyrmäessä

Voit tulla alaraajafysioterapiaan monenlaisen alaraajan oireen vuoksi. Voimme auttaa selvittämään jalan kipujen syyt sekä antamaan ohjausta ja harjoitteita tilanteen parantamiseksi. Meiltä löydät myös laadukkaat tukipohjalliset, nilkkatuet sekä polvituet.

Myyrmäessä alaraajafysioterapiaan liittyvissä asioissa palvelee fysioterapeutit Anniina Meriläinen ja Antti Mässeli.

Milloin hakeutua alaraajafysioterapiaan Myyrmäkeen?

Tyypillisimmät syyt tulla alaraajafysioterapeutin vastaanotolle ovat nilkan, jalkaterän, polven ja lonkan alueen ongelmat ja kiputilat. Apua saat myös esimerkiksi toimintakykysi ylläpitämisessä. Vastaanotolle kannattaa tulla aikaisessa vaiheessa ennen kuin oireet ja/tai kivut pääsevät voimakkaiksi tai alkavat haittaamaan liikkumista ja arkea.

Myyrmäestä löydät alaraajafysioterapian osaajien lisäksi alaraajojen kuntoutuksessa käytettyjä laadukkaita apuvälineitä. Teemme yksilöllisiä lämpömuokattavia pohjallisia jalan eri ongelmiin. Nilkan alueen erilaisiin ongelmiin soveltuvat usein erilaiset nilkkatuet. Valikoimaamme kuuluu myös laadukkaita polvitukia esimerkiksi polven nivelrikon kivun lievittämiseksi.

Alaraajafysioterapia Vantaa Myyrmäki

Valikoimassamme on erilaisia yksilöllisiä pohjallisia, nilkkatukia sekä polvitukia.

Lue lisää alaraajafysioterapiasta

Plantaarifaskiitti

Yksilölliset tukipohjalliset ovat yksi hyvä tapa hoitaa plantaarifaskiittia. Nousujohteisilla plantaarifaskiittiin tarkoitetuilla harjoitteilla voidaan myös parantaa kudoksen kuormituskestävyyttä sekä vähentää kipuja.

Plantaarifaskiitti

Plantaarifaskiitissa on tyypillistä kantakalvon kipu lähellä kantapäätä, vaikka toisinaan vaiva voi ilmetä myös pidemmällä kantakalvossa. Aamulla ensimmäisen askeleen yhteydessä ilmenevä kipu on myös tyypillistä plantaarifaskiitissa.

Plantaarifaskiitissa on muitakin tärkeitä hoitotapoja. Yksittäisten hoitokeinojen käytöstä huolimatta monella vaiva jää oireilemaan, joten on syytä yhdistellä eri hoitotapoja.

Yölastan on syytä olla mahdollisimman mukava käyttää, sillä suuri ja tietyn tyyppinen ja väärällä tavalla käytetty yölasta voi heikentää unta merkittävästi. Valikoimassamme on käyttömukavuudeltaan miellyttäviä yölastoja. Myös ilman jalkineita käytettävästä ja kauttamme saatavasta ilmatyynysiteestä saattaa olla merkittävää hyötyä kivun lievittämisessä.

Fysioterapeutin kanssa voidaan käydä myös läpi askelluksessa tapahtuvat linjauksiin liittyvät tekijät sekä levon ja rasituksen sopiva suhde. Jalan kivuissa ei ole riittävää, että keskitytään pelkästään oireilevaan niveleen vaan koko alaraajan toiminta vaikuttaa kudosten kuormitukseen.

Aina kantapään alueen kipu ei ole plantaarifaskiittia. Suosittelemme tulemaan alaraajafysioterapeuttimme arvioon, sillä kantapään kipua pystyy usein hoitamaan erittäin hyvällä menestyksellä kuntoutuksen keinoin.

Lue lisää plantaarifaskiitista

Polven nivelrikko

Harjoittelusta on hyötyä polven nivelrikossa. Voimme ohjata yksilöllisen harjoitusohjelman kotiin tai kuntosalille.

Polven nivelrikossa on perinteisesti käytetty sisäsivultaan tai ulkosivultaan kiilattuja pohjallisia. Esimerkiksi sisäsivultaan kiilatuilla pohjallisilla yhdessä elastisen nilkkatuen kanssa saatetaan pystyä vähentämään kipua ja parantaa toimintakykyä polven ulkosivun nivelrikossa kun polvessa on pihtipolvisuutta (1).

Pohjallisten lisäksi saatte kauttamme polven nivelrikkoon suunniteltuja polvitukia. Tuesta on todennäköisimmin apua, mikäli teillä on länkisäärisyyttä ja kipua polvinivelen sisäsivulla tai jos teillä on pihtipolvisuutta sekä samaan aikaan kipua polven ulkosyrjällä.

Polvituki Fysios Vantaa Myyrmäki


Polvituen avulla voidaan pyrkiä vähentämään painetta polven sisä- tai ulkosyrjältä.

Valikoimassamme on kevyitä stabiloivia polvitukia, jotka edistävät asentotuntoa ja samalla saattavat hieman muuttaa polven asentoa. Saatte kauttamme myös tukevampia polvitukia, joiden avulla on mahdollista muuttaa polvelle kohdistuvaa painetta sekä vähentää kipua. Kivun vähentämiseksi riittää monesti kevyempi lievästi polvinivelen kivuliasta puolta keventävä 235 euroa maksava OA Reaction.

OA Reaction
OA Nano


Kauttamme saat hankittua polven nivelrikon hoitoon erinomaisesti soveltuvia OA ortooseja, kuten OA Reactionin (235€) ja OA Nanon (950€). OA Nano on tilaustuote.

Polvituen vaikuttavuuden rasituksessa oireilevassa nivelrikossa voi kokea esimerkiksi portaissa sovituksen yhteydessä. Tuki voidaan pukea vastaanotolla jalkaan ja kokeilla oireiden mahdollista vähenemistä rappusissa. Mikäli tuki lievittää kipua kokeilun yhteydessä, niin tuella pystytään vähentämään kipua todennäköisesti myös jatkossa. Voitte sovituksen jälkeen tehdä ostopäätöksen esimerkiksi sen perusteella, että lievittyikö kipu OA Reactionin avulla.

Lue lisää polven nivelrikosta

Muu polven kipu

Saatte kauttamme polvitukia myös muihin polven eri ongelmiin, kuten polven etuosan kipuun, polvilumpion sijoiltaanmenoon sekä tukemaan epästabiilia polvea ligamenttivammoissa. Pohjallisilla ja erityisesti alaraajafysioterapialla voidaan myös vaikuttaa polven eri kipuihin.

Vaivaisenluu

Pohjallisia voidaan käyttää toimivana metodina hoidettaessa vaivaisenluuta (2). Mikään yksittäinen tapa vaivaisenluussakaan ei ole yksin usein riittävää, vaan kuntoutukseen kuuluukin tarpeen mukaan mm. harjoitteita, teippausta, jalkineisiin liittyvää neuvontaa sekä muita kauttamme saatavia ortooseja.

Nilkan nyrjähdys

Tutkimusten mukaan nilkkatuet vähentävät uusia nyrjähdyksiä. Harjoittelu ja mahdollisesti teippaus auttavat myös, mutta ne eivät ole yhtä tehokkaita (3). Toisinaan pohjallisia voidaan käyttää vaivan kuntoutuksessa esimerkiksi nilkan stabiliteetin parantamisessa (4). Pohjallisten lisäksi saatte kauttamme erittäin laadukkaita nilkkatukia nilkan nyrjähdykseen. Harjoittelua ei ole myöskään syytä unohtaa nilkan nyrjähdyksen jälkeen.

Akillesjänteen kipu

Harjoittelusta on akillesjänteen tendinopatiassa hyötyä. Lisäksi vaivaan suunnitellun valikoimastamme löytyvän ilmatyynysiteen käytöstä on todettu tutkimuksissa olevan merkittävää hyötyä (5).

Jäykkä isovarvas

Harjoitteluun yhdistetyistä mobilisoinneista saattaa olla hyötyä jäykässä isovarpaassa. Isovarpaan tyvinivelen nivelrikossa isovarpaan liikettä rajoittavista pohjallisista lienee olevan hyötyä (6). Jalkineilla on myös tärkeä rooli oireilun vähentämisessä.

Tibialis posteriorin toimintahäiriö

Tibialis posteriorin toimintahäiriölle on tyypillistä jalan sisäsyrjälle paikallistuva kipu. Vaivaan toimii spesifi harjoittelu, tukipohjalliset ja vaivaan suunnitellut kauttamme löytyvät nilkkaortoosit.

Fysioterapeutin tai jalkaterapeutin tekemän alkututkimuksen avulla pystytään tekemään asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla hyödyttävät yksilölliset pohjalliset.

Pohjalliset tehdään asiakkaalle joko muotin avulla tai muotoillen pohjallinen suoraan asiakkaan jalkaan.

Muotoiltuihin pohjallisiin tehdään tarvittaessa alkututkimukseen perustuen tarvittavat muokkaukset.

Yksilölliset pohjalliset Fysioksesta

Pohjallisten saamisen yhteydessä sovitaan yhdessä tarpeen mukaan kontrollikäyntiaika, jolloin varmistetaan pohjallisen sopivuus ja tehdään niihin käyttökokemuksen sekä arvioinnin perusteella tarvittaessa hienosäätöjä.

Lue lisää yksilöllisistä pohjallisista

Monipuolista apua jalan ongelmiin

Fysios Vantaa Myyrmäestä saat saman katon alta monipuolisen avun jalan ongelmiin. Voimme suunnitella yhdessä kanssanne juuri teille sopivan hoitosuunnitelman. Vaikka pohjallisista ja muista jalan tuista on usein hyvinkin merkittävää apua, niin kuntoutus koostuu miltei aina muustakin kuin pelkästään tuista. Kauttamme saatte myös laadukkaan alaraajafysioterapian selkeine ohjeistuksineen.

Sivun sisältöä on ollut luomassa alaraajafysioterapiaan erikoistunut fysioterapeuttimme Antti Mässeli Fysios Vantaa Myyrmäestä.

Lähteitä:

(1.) Rodrigues PT, Ferreira AF, Pereira RM, Bonfa E, Borba EF & Fuller R. Effectiveness of medical-wedge insole treatment for valgus knee osteoarthritis. Arthritis and rheumatism. 2008. May 15; 59: 603–608

(2.) Hawke F, Burns J, Radford J, Toit V. Custom-made foot orthoses for the treatment of foot pain. Cochrane Database of Systematic Reviews. 2008; 16.

(3.) Doherty C, Bleakley C, Delahunt E et al.: Treatment and prevention of acute recurrent ankle sprain: an overview of systematic reviews with meta-analysis. British journal of sports medicine 2017 January 51(2):113-125.

(4.) Gabriner M, Braun B, Houston M, Hoch M. The Effectiveness of Foot Orthotics on Improving Postural Control in Individuals with Chronic Ankle Instability: A Critically Appraised Topic. Journal of Sports Rehabilitation. 2013; 24: 68-71.

(5.) Scott L, Munteanu S & Menz H. Effectiveness of Orthotic Devices in the Treatment of Achilles Tendinopathy: A Systematic Review. Sports Medicine. 2015 January; Vol 45, Issue 1: 95–110.

(6.) Monteanu S, Landorf K, McClelland J et al. Shoe-stiffening inserts for first metatarsophalangeal joint osteoarthritis: a randomised trial. Osteoarthritis and Cartilage. 2021. DOI: 10.1016/j.joca.2021.02.002.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun