Allasterapia

Allasterapia

Varaa aika neurologiseen kuntoutukseen allasterapiaan.

Fysioterapiaa allasterapiassa

Vesi on elementti, joka mahdollistaa monipuolisen harjoittelun aikuisille ja lapsille. Altaassa tapahtuva kuntoutus on palkitsevaa fysioterapiaa, joka sopii kaikille – uimataitoon katsomatta.

Allasterapian hyödyt:

  • Liikkuminen on kevyempää vedessä nosteen ansiosta
  • Vesi rentouttaa, vähentää lihasten jäykkyyttä ja lievittää kipua
  • Kehittää uimataitoa ja turvallista liikkumista vedessä
  • Mahdollistaa kuntoliikunnan myös liikuntarajoitteisille

Altaassa tapahtuvassa fysioterapiassa hyödynnetään veden terapeuttisia vaikutuksia. Harjoitukset tehostuvat veden vastuksen ja kehoon kohdistuvan paineen vaikutuksesta, kun asiakas oppii hyödyntämään veden ominaisuuksia.

Veden noste myös helpottaa ja mahdollistaa altaassa harjoituksia, jotka muuten olisi asiakkaalle vaikeita toteuttaa. Allasterapiassa fysioterapeuttimme ohjaavat vaikuttavasti ja oikealla tavalla allasapuvälineitä käyttäen harjoituksia niin kehonhallinnan, tasapainon kuin koordinaationkin parantamiseksi.

Allasterapiasta hyötyvät erityisesti henkilöt, joille liikkuminen maalla on haasteellista esimerkiksi lihasheikkouksien tai vaikkapa niveltulehduksen vuoksi. Myös erilaisia neurologisia sairauksia, kuten MS-tauti ja Parkinsonin tauti, sairastavat asiakkaat hyötyvät allasterapiasta. Allasterapiaa voidaan hyödyntää myös tekonivelleikkauksen kuntoutuksessa sekä tasapaino-ongelmista kärsivien vanhusten kuntoutuksessa.

Lapsille allasterapia on mieluista

Lapsille vesi on mieluinen elementti ja allasterapiassa lapsi saa erilaisia liike- ja aistikokemuksia sekä onnistumisen tunteita: vesi mahdollistaa liikkeitä, jotka eivät ole mahdollisia kuivalla maalla. Vesi myös rentouttaa ja motivoi. Myös vaikeavammaisille altaassa tapahtuva fysioterapia ja vesi harjoitteluympäristönä on usein hyvin mieluinen ympäristö, sillä se vapauttaa liikkumaan. Lue lisää lasten terapiasta täällä >>

Altaassa käytettävät terapiamenetelmät valitaan aina yksilöllisesti kuntoutussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti.

Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen allasterapia

Katso Fysioksen Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen allasterapian sopimuspaikat vakuutuspiireittäin.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen tai hoitoon liittyen, jätä numerosi tähän ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä. Autamme mielellämme myös Kelan tai kunnan maksusitoumuksen saamisen kanssa.