Allasterapia

Aikuisille ja lapsille

Allasterapiassa harjoitukset tehostuvat veden vastuksen ja kehoon kohdistuvan paineen vaikutuksesta. Veden noste helpottaa ja mahdollistaa harjoituksia, jotka ovat muutoin asiakkaalle vaikeita toteuttaa.


Fysioterapiaa allasterapiassa

Vesi on elementti, joka mahdollistaa monipuolisen harjoittelun aikuisille ja lapsille.

Altaassa tapahtuvassa fysioterapiassa hyödynnetään veden terapeuttisia vaikutuksia. Harjoitukset tehostuvat veden vastuksen ja kehoon kohdistuvan paineen vaikutuksesta, kun asiakas oppii hyödyntämään veden ominaisuuksia.

 

Veden noste myös helpottaa ja mahdollistaa altaassa harjoituksia, jotka muuten olisi asiakkaalle vaikeita toteuttaa. Allasterapiassa fysioterapeuttimme ohjaavat vaikuttavasti ja oikealla tavalla allasapuvälineitä käyttäen harjoituksia niin kehonhallinnan, tasapainon kuin koordinaationkin parantamiseksi.

  Allasterapiasta hyötyvät erityisesti henkilöt, joille liikkuminen maalla on haasteellista esimerkiksi lihasheikkouksien tai vaikkapa niveltulehduksen vuoksi. Myös erilaisia neurologisia sairauksia, kuten MS-tauti ja Parkinson, sairastavat asiakkaat hyötyvät allasterapiasta. Allasterapiaa voidaan hyödyntää myös tekonivelleikkauksen kuntoutuksessa sekä tasapaino-ongelmista kärsivien vanhusten kuntoutuksessa. 


Lapsille allasterapia on mieluista

 

Lapsille vesi on mieluinen elementti ja allasterapiassa lapsi saa erilaisia liike- ja aistikokemuksia sekä onnistumisen tunteita: vesi mahdollistaa liikkeitä, jotka eivät ole mahdollisia kuivalla maalla. Vesi myös rentouttaa ja motivoi. Myös vaikeavammaisille altaassa tapahtuva fysioterapia ja vesi harjoitteluympäristönä on usein hyvin mieluinen ympäristö, sillä se vapauttaa liikkumaan.

 

Altaassa käytettävät terapiamenetelmät valitaan aina yksilöllisesti kuntoutussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti.


Kysy – me soitamme sinulle

Haluatko kysyä Fysioksen liikuntaryhmistä, fysioterapia- tai kuntoutuspalveluista, hieronnoista tai muista hoidoista. Jätä puhelinnumerosi, ja me soitamme sinulle heti seuraavana arkipäivänä.