Asentohuimaus

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Asentohuimaus

Hyvälaatuinen asentohuimaus (BPPV) on yksi yleisimpiä yksittäisiä huimauksen syitä. Oireen katsotaan johtuvan sisäkorvan tasapainoelimessä väärään paikkaan joutuneista kiteistä. Monesti oireet alkavat vuodelevon jälkeen. Vuodelevon aikana kiteet ovat pakkautuneet yhteen kasaan sisäkorvan alueella. Fysioterapia auttaa asentohuimauksen hoidossa. Lue lisää alla olevista linkeistä.

Huimaus Päänsärky

Fysioterapiasta apua hyvälaatuiseen asentohuimaukseen

Fysioterapiasta on apua asentohuimauksen hoidossa. Asentohuimauksen oireiden poistumista voidaan nopeuttaa asentohoidolla. Hyvälaatuiseen asentohuimaukseen perehtyneet fysioterapeutit ohjaavat asiakkaalle sopivan asentohoidon, jolla pyritään saamaan kiteet korvan kaarikäytävässä taas normaalisti liikkeelle. Suurin osa asentohuimauksesta kärsivistä asiakkaista hyötyy asentomanöövereistä. Fysioterapiakäynnin tärkeä merkitys on myös se, että asiakas oppii manööverin ja saa ohjeet kirjallisena, jotta hän voi asentohuimauksen oireiden mahdollisesti uusiutuessa kokeilla itsenäisesti sopivaa asentohoitoa ja poistaa oireet itse.

Lue lisää tavastamme toimia tästä.

Tutkimus ja suunnitelma

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja ongelmiin. Laadimme ennusteen sekä asetamme yhdessä tavoitteet ja ohjelman kuntoutumiselle.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, jotta kehon aluetta päästään vahvistamaan ja muokkaamaan. Tarkistamme ohjelman viimeistään kolmannen käyntikerran jälkeen, jolla varmistamme oikeanlaisen edistymisen.

Harjoittelu kotona tai salilla

Säännöllinen ja itsenäinen kotiharjoittelu tai harjoittelu Fysioksen salilla tuo parhaat tulokset. Jos sinulle tulee kysyttävää, käytössäsi on Fysios®-mobiiliapplikaatio, jonka avulla saat ohjausta juuri silloin, kun haluat.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja terapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Tutustu Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan

Tutustu palveluihimme