Askeltutkimus Jyväskylässä

Fysios Jyväskylässä alaraajoihin erikoistuneet fysioterapeutit tekevät askeltutkimuksia asiakkaan alaraajojen ongelmien kartoittamiseksi. Valmistamme tarvittaessa myös yksilölliset tukipohjalliset.

Meille voit tulla myös ilman lähetettä.

Fysioterapia Jyväskylä

Alaraajaongelmien tutkimus, hoito ja yksilöllliset tukipohjalliset

Jalkojen virheasennot ovat yleisiä ja niistä kärsii jopa puolet suomalaisista.

Liikkumiseen tarvitsemme jalkojamme, otamme päivittäin tuhansia askeleita. Kivut, rasitukset ja vammat alaraajoissa rajoittavat normaalia liikkumistamme paikasta toiseen ja siten vaikeuttavat selviytymistä jokapäiväisissä askareissamme. Ongelmat jaloissa heijastuvat edelleen ylempiin kehonosiin ja päinvastoin, esimerkiksi selkäoireisina kipua välttääksemme kuormitamme alaraajoja virheellisesti.

Tapamme liikkua johtuu monista opituista ja perityistä tekijöistä. Työ ja harrastukset, toisaalta sairaudet ja loukkaantumiset vaikuttavat siihen, miten käytämme alaraajojamme, ja ne voivat ajan myötä ohjata myös virheasentoihin. Kovat ja tasaiset liikkumisalustat sekä jalkinevalinnat passivoivat jalkaterämme lihaksia, joiden tehtävä on tukea kaaria ja pitää jalka oikeassa asennossa. Virheellinen kuormitus nivelissä voi aiheuttaa nivelpintojen kulumista, tulehdusta ja kipua. Tavallisimpia jalan virheasennon aikaansaamia ongelmia ovat vaivaisenluut, kantakalvon ja akillesjänteen tulehdukset, penikkatauti sekä rasitusvammat polven ja lonkan alueella.

Alaraajojen ongelmiin erikoistuneet fysioterapeuttimme suorittavat alaraaja-/askelanalyysin, jolla testataan jalkaterän, nilkan, polven ja lonkan liikeradat. Samalla tarkistetaan nivelsiteiden tuki- ja lihasvoima sekä alaraajojen ja selän yhteistoiminta. Tehdyn analyysin perusteella fysioterapeutti saa tarpeelliset tiedot alaraajojen ongelmista ja voi tarvittaessa muotoilla asiakkaalle mahdollisimman yksilölliset tukipohjalliset. Pohjalliset korjaavat ja parantavat lihasten toimintakykyä.

Tutustu Fysios Jyväskylään

Yksilölliset tukipohjalliset Jyväskylässä

Tukipohjalliset muotoillaan jalka-analyysin perusteella niin, että ne tukevat täydellisesti juuri sinun jalkasi kaaria. Pohjalliset pitävät jalkasi neutraalissa asennossa, mikä ehkäisee ylipronaatiota, lievittää liiallisen supinaation haittavaikutuksia ja parantaa jalan yleistä toimivuutta. Säännöllisesti käytettynä yksilölliset tukipohjalliset korjaavat koko kehosi linjausta ja ryhtiä ja sitä kautta vähentävät rasitusvammojen syntyä.

Hoito-ohjelma saattaa sisältää myös manuaalista käsittelyä, erilaisia kivunhoitoja sekä yksilöllisen kuntoutus- ja seurantaohjelman. Kun alaraajatutkimukseen tullaan lääkärin lähetteellä, kuuluvat tutkimukset ja hoito Kelan korvauksen piiriin.

Lue lisää tukipohjallisista

Kysy lisää askeltutkimuksesta sekä tukipohjallisista Jyväskylän toimipisteillämme p. 010 237 7080 (Fysios Keskusta) tai p. 010 237 7032 (Fysios Äijälä ja Kortepohja).