Mitä on cryoterapia?

Cryoterapia eli kylmäterapia perustuu kudoksen nopeaan ja hallittuun jäähdytykseen. Se on monipuolinen ja nopea hoito, joka muiden kylmähoitojen tapaan auttaa vammojen ja tulehdusten hoidossa sekä vähentää turvotusta.

Miksi cryoterapia?

  • Nopeuttaa toipumista vammoista ja rasituksesta.
  • Luonnollinen vaihtoehto kipulääkkeille ja kortisonipiikeille.
  • Nopeuttaa lihasten palautumista ja lieventää lihaskipua.
  • Auttaa nyrjähdyksiin ja venähdyksiin.
  • Nopeuttaa toipumista lääketieteellisistä toimenpiteistä.
  • Kroonisten kipujen ja niveltulehduksien lievitys.
  • Auttaa useimpiin selkä-, niska- ja hartiakipuihin.

Miten cryoterapia toimii?

Cryoterapia lisää elimistön omaa verenkiertoa ja lisää endorfiinien vapautumista. Siksi hoitomuoto lievittää myös erilaisia kiputiloja.

Mihin cryoterapiaa voidaan käyttää?

Paikallista cryoterapiaa voidaan käyttää lähes missä tahansa kehon osassa. XºCRYO-hoitolaitteisto mahdollistaa paikallisen huippukylmähoidon suorittamisen ilman cryogeenisiä kaasuja.

XºCRYO laitteella hoito on turvallista ja nopeaa. Suositeltu hoidon kesto on 1–3 minuuttia. Paikallinen cryoterapia auttaa helpottamaan liikkuvuusrajoituksia, minkä lisäksi se lievittää tulehduksia ja turvotusta esimerkiksi polvissa, nilkoissa, kyynärpäissä, ranteissa jne.

Koko kehon cryoterapia

Koko kehon cryoterapia altistaa koko kehon huippukylmälle ja hoitolämpötilat vaihtelevat miinus 110ºC: sta miinus 130ºC: iin lyhyen ajan. Suositeltu istunnon kesto on 2 minuuttia.

Hoito tuottaa thermoshokin, johon keho reagoi vapauttamalla parantumista ja palautumista tukevia entsyymejä ja hormooneja sekä lisäämällä verenkiertoa. Hoito nopeuttaa palautumista ja lisää yleistä hyvinvointia.

Jätä meille soittopyyntö

Jos et ole varma kenelle asiantuntijalle haluat varata ajan, jätä meille soittopyyntö. Me soitamme sinulle.