Fysioterapiasta apua

Faskiakäsittelyä kipuihin

Faskia on sidekudosta, joka ympäröi ja menee läpi kehon jatkuvana kolmiulotteisena verkkona. Faskiakäsittelyn tavoitteena on palauttaa faskian toiminta normaaliksi. Pitkäaikaisissa jännitystiloissa faskia jää jännittyneeksi, joten manipulaatiolla ja faskia-hieronnalla saamme palautettua virheasennon takaisin normaaliksi.

Faskiakäsittelyä kehon jännitystiloihin

Lihakset, joissa on krooninen osittainen jännitystila, tulevat kipeiksi ja särkeviksi, koska faskiakalvot kiristävät jatkuvasti. Lihakset muuttuvat heikoiksi ja kömpelöiksi. Liikunnassa syntyvien vammojen riski kasvaa. Jännitystila saa aikaan jatkuvan energian puutteen tunteen kehossa. Lisäksi se tuottaa ryhtihäiriöitä ja huonon painonjakautumisen nivelissä.

Faskiakäsittelyn tavoitteena on poistaa leposärkyä tai kuormituksessa esiintyvää kipua, edistää sidekudoksen paranemista ja poistaa kiinnikkeitä. Relaksanttilääkkeet vaikuttavat vain lihakseen, eivät faskiaan. Oikeanlaisella harjoittelulla voit lisätä faskian joustavuutta - kysy lisää fysioterapeutiltasi.

Tutkimus ja suunnitelma

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja ongelmiin. Laadimme ennusteen sekä asetamme yhdessä tavoitteet ja ohjelman kuntoutumiselle.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, jotta kehon aluetta päästään vahvistamaan ja muokkaamaan. Tarkistamme ohjelman viimeistään kolmannen käyntikerran jälkeen, jolla varmistamme oikeanlaisen edistymisen.

Harjoittelu kotona tai salilla

Säännöllinen ja itsenäinen kotiharjoittelu tai harjoittelu Fysioksen salilla tuo parhaat tulokset.

Mitä faskiakäsittely on?

Faskia eli lihaskalvo ympäröi ja sitoo yhteen lihaksia, lihasryhmiä, verisuonia ja hermoja muodostaen kolmiulotteisen lihaskalvojärjestelmän jatkumon. Faskian aktiivinen rakenne toimii mekaanisesti lihasten toimiessa, asennon muuttuessa tai ulkoisten voimien vaikuttaessa kehoon.

Faskiakäsittely perustuu faskian eri kerrosten välisen liukumisen normalisointiin, mikä on edellytys täysipainoiselle harjoittelulle. Faskian eri kerrosten välissä olevien hyaluronihappomolekyylien kerääntyminen pitkiksi ketjuiksi aiheuttaa sen geelimäisen olomuodon ja liukumisen estymisen. Faskiamanipulaatiolla pyritään kitkan ja lämmön avulla pilkkomaan hyaluronihappoketjut ja palauttamaan faskian normaali liukuminen.

Faskiakäsittelystä voit saada apua jos sinulla on:

  • - Kudoskireyttä
  • - Estynyt nivelten liikerata
  • - Leikkausarpi
  • - Lihasheikkoutta
  • - Turvotusta
  • - Asennon hallinnan heikkoutta


Osa hoidettavista pisteistä saattaa sijaita melko kaukana oireilevasta alueesta. Esimerkiksi akillesjänteen kivussa hoidettavia pisteitä saattaa olla selässä, pakarassa ja/tai polven seudulla. Haastattelun, liiketestien ja faskiapisteiden käsin tunnustelun perusteella valitaan hoidettavat pisteet. Pisteiden valinta vaikuttaa ratkaisevasti hoitotulokseen, joten fysioterapeutin tekemä kliininen päättely on terapian haastavin osuus. Tämän vuoksi fysioterapeutti käyttää paljon aikaa asiakkaan haastatteluun löytääkseen faskian kireyden syyn.

Faskiakäsittelyn esteenä voi olla asiakkaan kortikosteroidilääke, reuma, diabetes, verenohennuslääke, pelko ja/tai voimakas arkuus tai kipu.

Faskia-käsittelyä kipuihin

Fysioterapialla hoidamme kipua, vaikutamme toimintakykyyn sekä helpotamme koettua kärsimyksen tunnetta. Terapian menetelmiä ovat ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä apuvälinepalvelut.

Fysioterapia Pitkäaikainen kipu

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja fysioterapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Voit varata ajan faskiakäsittelyyn ja muihin palveluihimme netissä tai soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseemme p. 010 237 700.

Varaa aika netissä

Tutustu Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Tutustu palveluihimme