Terveydenhuollon asiantuntija

Fysioterapeutti

Fysioterapeutti on Valviran viranomaisluvalla toimintaansa harjoittava terveydenhuollon asiantuntija.

Fysioterapeutin tutkinto

Fysioterapeutin tutkinto suoritetaan ammattikorkeakoulussa. Tutkinto on kolme ja puolivuotinen. Koulutus koostuu laajoista ammatillisista opinnoista, jotka sisältävät sekä teoriaopetusta että harjoittelua. Fysioterapeuttikoulutuksen alussa perehdytään ammatillisiin lähtökohtiin kuten ihmisen rakenteeseen ja toimintakykyyn sekä liikuntaan ja kuntoutukseen.

Opintojen avulla saadaan valmiuksia asiakkaan toimintakyvyn arviointiin ja tukemiseen, terveyden edistämiseen sekä fysioterapian soveltamiseen eri tilanteissa, kuten tuki- ja liikuntaelimistön toiminnanhäiriöissä. Fysioterapian koulutukseen kuuluu myös useita eri harjoittelujaksoa.


Näin fysioterapeuttimme toimivat

Tutkimus ja hoitosuunnitelma

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja arvioimme toimintakykyä. Asetamme yhdessä tavoitteet ja laadimme ennusteen sekä suunnitelman ongelman ratkaisemiseksi.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, kipua, turvotusta, jotta päästään harjoittelemaan. Käytössäsi on Fysiostakuu: kolmanteen kertaan mennessä on tapahtunut jokin muutos.

Harjoittelu kotona tai salilla

Ohjaus ja neuvonta ovat keskeinen osa fysioterapiaa. Asiakkaidemme käytössä on Fysios®-applikaatio, josta löytyy harjoitteluohjelma, ja jonka avulla voi lähettää viestin omalle fysioterapeutille.

Fysioksella yli 500 fysioterapeuttia

Fysios on kotimainen, valtakunnallinen fysioterapiaketju, johon kuuluu 74 toimipistettä 33 paikkakunnalla. Työllistämme lähes 400 fysioterapeuttia ja muuta lääkinnällisen alan ammattilaista. Fysios-ketjun liikevaihto on noin 25 miljoonaa euroa. Fysioksen tavoitteena on auttaa puolta miljoonaa suomalaista vuoteen 2020 mennessä.

Tutustu Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun

Varaa aika fysioterapeutille suoraan netissä tai soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen p.010 237 700.

Varaa aika netissä