Toimintakykyä kaiken ikää

Palvelut ikääntyville

Ikääntyvien fysioterapia

Ikääntyvien fysioterapia, joka tunnetaan myös geriatrisena fysioterapiana ja seniorifysioterapiana, muodostuu kokonaisvaltaisesta kuntoutuksesta, jonka tavoitteena on edistää fyysistä toimintakykyä sekä ylläpitää ja parantaa elämänlaatua. Ikääntyvien kuntoutumiseen erikoistuneet fysioterapeuttimme rakentavat kuntoutussuunnitelman aina asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan.

Fysioterapia ennaltaehkäisee ja hidastaa tutkitusti ikääntymisestä johtuvia toimintakyvyn muutoksia ja lisää elinvoimaisia vuosia. Fysioterapiasta on hyötyä erityisesti silloin, kun toimintakyvyssä ja arjessa selviämisessä on tapahtunut muutoksia.

Syitä toimintakyvyn muutokselle voivat olla muun muassa:


Ikääntyvien kuntoutukseen erikoistuneet fysioterapeuttimme ohjaavat ja neuvovat sinua tai läheistäsi. Palvelemme asiakkaitamme toimipisteillä, asiakkaan kotona sekä hoiva- ja palvelukodeissa.

Teemme aina alkuun kattavan toimintakyky- ja voimavarakartoituksen ikääntyvälle ja sen perusteella jatkosuunnitelman asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan.

Toimintakyky- ja voimavarakartoitus ikääntyvälle sisältää:

  • - henkilön fyysisen toimintakyvyn eri osa-alueiden kartoitusta, kuten tuki- ja liikuntaelimistön toiminnot, kehonhallinta, tasapaino ja liikkuminen
  • - kodin ja ympäristön esteettömyyden arviointi
  • - mahdollisten apuvälineiden ja eri palveluiden tarpeen arviointia
Lue lisää toimintakyky- ja voimavarakartoituksesta

Aktiivisesti ikääntyen - palvelut toimipisteillä

Tavoitteenamme on edistää sujuvampaa ja omatoimisempaa arkea sekä aktivoida nauttimaan liikkumisesta omaa toimintakykyä vastaavasti ja turvallisesti. Fysioterapiaan kannattaa hakeutua ennen kuin toimintakyky laskee ja lihasvoimat heikkenevät.

Me kaikki ikäännymme ja meillä Fysioksella on runsaasti kokemusta ikääntymisen vaikutuksista kehossa ja toimintakyvyssä. Otamme huomioon elämäntilanteen, terveydentilan sekä toimintakyvyn. Tutustu toimipisteisiimme ja varaa aika ikääntyvien fysioterapian ammattilaiselle netissä alempana tällä sivulla.

Aktiivisesti ja turvallisesti kotona ikääntyen

Toimintakyky ja arjen hyvinvointi ovat tärkeitä asioita sekä ikääntyvälle itselleen että hänen läheisilleen. Omatoimisuus ja liikuntakyky ovat ihmisen perustarpeita ja ylpeyden aiheita, joiden ylläpitämiseen ja edistämiseen on tärkeää panostaa hyvissä ajoin, jolloin on mahdollista lisätä hyviä, aktiivisia ja turvallisia kotona asuttuja vuosia.

Ikääntyvä on oman elämänsä asiantuntija ja me Fysioksella taas olemme ikääntymisen asiantuntijoita. Tavoitteenamme on sovittaa nämä kaksi vahvuutta yhteen, jotta aktiivinen ja turvallinen elämä kotona voi jatkua mahdollisimman pitkään. Fysioksella fysioterapeuttimme tulevat myös asiakkaan kotiin tekemään kuntouttavaa fysioterapiaa. Teemme asiakkaan kotona kattavan toimintakyky- ja voimavarakartoituksen ikääntyvälle ja sen perusteella jatkosuunnitelman aina asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan.

Aktiivisesti ja turvallisesti kotona ikääntyen

Hoivakodissa ikääntyen

Tarjoamme fysioterapiaa myös hoiva- ja palvelukodissa asuvalle ikääntyvälle asiakkaalle. Palvelun tilaajana voi olla läheinen. Hoivakodissa tehdään aina yhteistyötä talon henkilökunnan kanssa. Fysioterapia hoivakodissa edistää aktiivista ja toiminnallista arkea.

Toimintakyvyn edistäminen perustuu yksilölliseen fysioterapeuttiseen kartoitukseen. Teemme aluksi hoivakodin asukkaalle kattavan toimintakyky- ja voimavarakartoituksen ikääntyvälle ja kartoituksen pohjalta laadimme yksilöllisen kuntoutussuunnitelman.

Toteutamme hoivakodeissa fysioterapiaa myös ryhmämuotoisesti sekä pariterapiana aina hoivakodin ja asukkaiden yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

Fysioksesta voit tilata myös ohjausta ja koulutusta hoitohenkilökunnalle voimavaralähtöiseen avustamiseen sekä ergonomian ohjaukseen.

Katso Elsan tarina: "Elämänsä kunnossa!"

Puolitoista vuotta sitten 87-vuotias Elsa liikkui niin huonosti, ettei hän voinut lähteä kotoaan ilman avustajaa. Vuoden mittainen fysioterapeutin kanssa tehty säännöllinen kuntoutus muutti kaiken. Nyt Elsa pyöräilee ja liikkuu ulkona päivittäin. Elsan omin sanoin, hän on elämänsä kunnossa!

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain liittyen ikääntyvien fysioterapiaan tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja soitamme sinulle takaisin.

Tasapainotesti

Katso videolta muutama vinkki kuinka voit testata tasapainoa kotona.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun