Fysioterapiaa ikääntyville

Toimintakykyä kaiken ikää. Varaa aika ikääntyvien fysioterapiaan.

Ikääntyvien fysioterapia

Ikääntyvien fysioterapia, joka tunnetaan myös geriatrisena fysioterapiana ja seniorifysioterapiana, muodostuu kokonaisvaltaisesta kuntoutuksesta, jonka tavoitteena on edistää fyysistä toimintakykyä sekä ylläpitää ja parantaa elämänlaatua. Ikääntyvien kuntoutumiseen erikoistuneet fysioterapeuttimme rakentavat kuntoutussuunnitelman aina asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan.

Fysioterapia ennaltaehkäisee ja hidastaa tutkitusti ikääntymisestä johtuvia toimintakyvyn muutoksia ja lisää elinvoimaisia vuosia. Fysioterapiasta on hyötyä erityisesti silloin, kun toimintakyvyssä ja arjessa selviämisessä on tapahtunut muutoksia.

Syitä toimintakyvyn muutokselle voivat olla muun muassa:


Ikääntyvien kuntoutukseen erikoistuneet fysioterapeuttimme ohjaavat ja neuvovat sinua tai läheistäsi. Palvelemme asiakkaitamme toimipisteillä, asiakkaan kotona sekä hoiva- ja palvelukodeissa.

Teemme aina alkuun kattavan toimintakyky- ja voimavarakartoituksen ikääntyvälle ja sen perusteella jatkosuunnitelman asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan.

Toimintakyky- ja voimavarakartoitus ikääntyvälle sisältää:

  • henkilön fyysisen toimintakyvyn eri osa-alueiden kartoitusta, kuten tuki- ja liikuntaelimistön toiminnot, kehonhallinta, tasapaino ja liikkuminen
  • kodin ja ympäristön esteettömyyden arviointi
  • mahdollisten apuvälineiden ja eri palveluiden tarpeen arviointia


Aktiivisesti ikääntyen palvelut toimipisteillä


Aktiivisesti ikääntyen - palvelut toimipisteillä

Tavoitteenamme on edistää sujuvampaa ja omatoimisempaa arkea sekä aktivoida nauttimaan liikkumisesta omaa toimintakykyä vastaavasti ja turvallisesti. Fysioterapiaan kannattaa hakeutua ennen kuin toimintakyky laskee ja lihasvoimat heikkenevät.

Me kaikki ikäännymme ja meillä Fysioksella on runsaasti kokemusta ikääntymisen vaikutuksista kehossa ja toimintakyvyssä. Otamme huomioon elämäntilanteen, terveydentilan sekä toimintakyvyn. Tutustu toimipisteisiimme ja varaa aika ikääntyvien fysioterapian ammattilaiselle netissä alempana tällä sivulla.

Palvelut ikääntyville kotiin vietävät palvelut


Aktiivisesti ja turvallisesti kotona ikääntyen

Toimintakyky ja arjen hyvinvointi ovat tärkeitä asioita sekä ikääntyvälle itselleen että hänen läheisilleen. Omatoimisuus ja liikuntakyky ovat ihmisen perustarpeita ja ylpeyden aiheita, joiden ylläpitämiseen ja edistämiseen on tärkeää panostaa hyvissä ajoin, jolloin on mahdollista lisätä hyviä, aktiivisia ja turvallisia kotona asuttuja vuosia.

Ikääntyvä on oman elämänsä asiantuntija ja me Fysioksella taas olemme ikääntymisen asiantuntijoita. Tavoitteenamme on sovittaa nämä kaksi vahvuutta yhteen, jotta aktiivinen ja turvallinen elämä kotona voi jatkua mahdollisimman pitkään. Fysioksella fysioterapeuttimme tulevat myös asiakkaan kotiin tekemään kuntouttavaa fysioterapiaa. Teemme asiakkaan kotona kattavan toimintakyky- ja voimavarakartoituksen ikääntyvälle ja sen perusteella jatkosuunnitelman aina asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan.

Palvelut ikääntyville hoivakodissa ikääntyen


Hoivakodissa ikääntyen

Tarjoamme fysioterapiaa myös hoiva- ja palvelukodissa asuvalle ikääntyvälle asiakkaalle. Palvelun tilaajana voi olla läheinen. Hoivakodissa tehdään aina yhteistyötä talon henkilökunnan kanssa. Fysioterapia hoivakodissa edistää aktiivista ja toiminnallista arkea.

Toimintakyvyn edistäminen perustuu yksilölliseen fysioterapeuttiseen kartoitukseen. Teemme aluksi hoivakodin asukkaalle kattavan toimintakyky- ja voimavarakartoituksen ikääntyvälle ja kartoituksen pohjalta laadimme yksilöllisen kuntoutussuunnitelman.

Toteutamme hoivakodeissa fysioterapiaa myös ryhmämuotoisesti sekä pariterapiana aina hoivakodin ja asukkaiden yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

Fysioksesta voit tilata myös ohjausta ja koulutusta hoitohenkilökunnalle voimavaralähtöiseen avustamiseen sekä ergonomian ohjaukseen.

Katso Elsan tarina: "Elämänsä kunnossa!"

Puolitoista vuotta sitten 87-vuotias Elsa liikkui niin huonosti, ettei hän voinut lähteä kotoaan ilman avustajaa. Vuoden mittainen fysioterapeutin kanssa tehty säännöllinen kuntoutus muutti kaiken. Nyt Elsa pyöräilee ja liikkuu ulkona päivittäin. Elsan omin sanoin, hän on elämänsä kunnossa!

"Suosittelen lämpimästi Fysiosta kaikille, jotka tarvitsevat apua ja kuntoutusta kotona. Kotikuntoutuksen avulla olen nyt paljon paremmassa kunnossa ja onnellisempi."

Irja Vaali (89 vuotta)

"Mummo koki olevansa todella etuoikeutettu päästyään kuntoutukseen ja hänellä oli siksi motivaatio varsin kohdillaan, mikä on varmasti syy noin huimiin tuloksiin, mihin hän pääsi. Ja sinä Pälvi, olet todellakin kiitokset ja kehut ansainnut... kuten mummo sanoi, että tulit aamuisin kuin aurinko hänen päiväänsä aina valostuttamaan, sillä on myös ollut iso merkitys onnistumisiin."

Elsan lapsenlapsi

"Olemme kaikki Elsan läheiset todella iloisia ja onnellisia hänen puolestaan ja suosittelemme lämpimästi konseptianne kaikille, jotka ovat vastaavanlaisessa tilanteessa. Se, että huomaa vielä noin iäkkäänäkin oppivansa uutta ja saavansa voimaa ja varmuutta liikkumiseensa, unohtamatta myös ravitsemusohjeita, on tuonut mummoon mukavaa reippautta, joka on näkynyt myös muissa asioissa, esim. rohkeudessa lähteä liikkeelle, mikä ei ennen olisi tullut kuuloonkaan. Kuntoutuksen myötä Elsa on tajunnut, että itseensä kannattaa panostaa ja kunnostaan pitää huolta myös jatkossa... vaikka se maksaisikin!"

Elsan omainen

"Ikääntynyt, joka asuu yksin, voi todennäköisesti kokea välillä myös yksinäisyyttä. Siksi jo se, että joku tulee hänen luokseen ja on sen jumppatuokion ihan vaan häntä varten sekä juttelee myös muista asioista, kuin niistä jumppaliikkeistä ja on aidosti kiinnostunut treenattavansa voinnista ja sen päivän tunnelmista ja räätälöi ohjeensa sen mukaan ja sitten vielä jaksaa aina kehua ja kannustaa pienistäkin edistymisistä. Kyllä tällä reseptillä saadaan varmasti hyviä tuloksia."

Asiakaspalaute Lappeenrannasta

Näytä kaikki

Näytä lisää

Näytä vähemmän

Näytä vähemmän

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain liittyen ikääntyvien fysioterapiaan tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja soitamme sinulle takaisin.

Tasapainotesti

Katso videolta muutama vinkki kuinka voit testata tasapainoa kotona.