Palvelut ikääntyneille 

Meille voit varata ajan helposti sekä puhelimitse numerosta 010 237 700 tai netissä:

Kotona asumisen tukena

Ikäihmisen toimintakyky ja arjen hyvinvointi ovat tärkeitä asioita sekä asiakkaalle itselleen että hänen läheisilleen. Omatoimisuus ja liikuntakyky ovat ihmisen perustarpeita, joiden ylläpitämiseen on mielekästä panostaa. Yhä useammat ovat huolissaan ikääntyneiden vanhempiensa tai isovanhempiensa pärjäämisestä kotona ja seuraavat läheistensä elämänpiirin kaventumista.

Fysioterapia voi auttaa. Tavoitteena on edistää sujuvampaa ja omatoimisempaa elämää kotona ja aktivoida senioreita nauttimaan liikkumisesta turvallisesti. Hoitoon kannattaa hakeutua ennen kuin toimintakyky laskee ja lihasvoimat heikkenevät. Otamme huomioon elämäntilanteen, terveydentilan sekä toimintakyvyn. Voimme järjestää toiveen mukaan fysioterapiaa kotona tai toimipisteessä.

Haastattelu

Kartoitus aloitetaan haastattelulla, jossa käydään läpi liikuntatottumuksia, ravintoa, unen laatua ja muistin toimintaa.

Kartoitus

Fysioterapeuttimme tekee kunto- ja toimintakykytutkimuksen, jossa selvitetään merkittävimmät toimintakyvyn rajoitteet.

Suunnitelma

Laadimme jatkosuunnitelman, jonka tavoitteena on toimintakyvyn palauttaminen, ylläpitäminen sekä ennen kaikkea omatoimisuuden vahvistaminen.

Tuemme toimintakykyä - näin mahdollistetaan itsenäinen asuminen

Fysioterapialla edistetään ja tuetaan ikääntyneiden toimintakykyä, ylläpidetään muistia sekä varmistetaan hyvä ravitsemus.

Fysioterapeutin tehtäviin kuuluu:

  • - aktivoida senioreita liikkumaan huomioiden iän ja sairauksien vaikutukset sekä mahdolliset rajoitukset harjoittelussa
  • - suunnitella tarkoituksenmukaista, turvallista ja hauskaa harjoittelua


Säännöllisellä liikunnalla on erittäin suuri vaikutus toimintakykyyn ja keskeinen asema myös monien sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Harjoittelun positiiviset vaikutukset eivät katso ikää, vaan siitä hyötyvät kaikki. Hyvällä fyysisellä kunnolla on suuri vaikutus omatoimisen selviytymisen lisäksi myös esimerkiksi kaatumistapaturmien ennaltaehkäisyssä. Vahvistamme ikääntyneen voimavaroja ja kannustamme häntä kuntoutumaan, jotta kotona asuminen helpottuisi. Meillä on runsaasti kokemusta ikääntyneiden sekä myös muistisairaiden kuntoutuksessa.

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain liittyen ikääntyneiden fysioterapiaan tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä. Voit myös soittaa meille: 010 237 700 (hinta 8,35 snt/puh + 6,00 snt/min kotimaan lankaliittymistä ja 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min kotimaan matkapuhelimista)

Katso Elsan tarina: "Elämänsä kunnossa!"

Puolitoista vuotta sitten 87-vuotias Elsa liikkui niin huonosti, ettei hän voinut lähteä kotoaan ilman avustajaa. Vuoden mittainen fysioterapeutin kanssa tehty säännöllinen kuntoutus muutti kaiken. Nyt Elsa pyöräilee ja liikkuu ulkona päivittäin. Elsan omin sanoin, hän on elämänsä kunnossa!

Tasapainotesti

Katso videolta muutama vinkki kuinka voit testata tasapainoa kotona.

Ota yhteyttä ikääntyneiden fysioterapeuttiin

Sähköposti: [email protected]

Tea Wessman

Geriatrisen fysioterapian vastuufysioterapeutti, puh. 044 585 9027

Katso muut ikääntyneiden fysioterapia -sivumme

Seniorifysioterapia ja kuntoutus Oulu Ikääntyneiden fysioterapia Joutseno

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun