Fysioterapiaa urheiluseuroille

Mitä on urheilufysioterapia?

Urheilufysioterapia on liikunnan aloittamista suunnittelevan,  liikuntaa harrastavan, urheilua harrastavan ja huippu-urheilua tavoittelevan sekä huippu-urheilijan terveyden edistämistä. Fysioterapian oleellinen osa on vammojen ennaltaehkäisy. Lihashuollon osuus eri urheilusuorituksissa on suuri. Apuna tässä käytetään erilaisia liikkuvuus- ja hallintaharjoitteita. Myös passiiviset lihas- ja nivelkäsittelyt sekä erilaiset fysikaaliset hoidot ovat osa lihashuoltoa.

Lihastasapainokartoitukset ja kuntoutus

Tilaa meiltä lihastasapainokartoitukset joko yksilöille tai koko joukkueelle. Varmista myös urheilijan aktiivinen ja ammattitaitoinen kuntoutus loukkaantumisen jälkeen.

Koulutukset valmentajille, huoltajille ja vanhemmille

Räätälöimme koulutusta tarpeidenne mukaan. Esimerkkiteemoina urheiluvammojen ennaltaehkäisy, akuuttien vammojen ensiapu sekä urheilu- ja kinesioteippaus urheilun tukena.

Valmennusapu

Tarjoamme valmennusapua oheisharjoitteluun toivotuilla osa-alueilla esim. liikkuvuus- hallinta- ja/tai voimaharjoitteluun.

Fysios Lihastasapainokartoitus

Lihastasapainokartoituksilla selvitetään urheilijan kehon hallintaa, sekä kuormittumista. Puutteellinen tai väärä kuormittaminen aiheuttaa usein rasitusvammoja, sekä altistaa urheiluvammoille (lihaskrampit ja repeämät, rasitusmurtumat, nivelvammat, penikkavaivat, selkäkipu ym).

Urheilijan rasitusvammat ovat aina ennaltaehkäistävissä hyvällä valmennuksella, huolellisella lajianalyysillä ja kuormittumisen analysoinnilla.

Myös alttius tapaturmaisille urheiluvammoille on usein nähtävissä jo ennen varsinaista tapaturmaa. Puutteellinen kuormittuminen saattaa myös hidastaa tai estää urheilijan tuloskehityksen.

Fysioksen terapeuteilla on laaja kokemus urheilijoiden testaamisesta, liikkeen ja liikkeenlaadun analysoinnista. Tulosten perusteella jokainen urheilija saa yksilölliset harjoitteet oman lihastasapainon ja kehon hallinnan kehittämiseksi.

Lihastasapainokartoitus sisältää:

  • -> Nivelten liikekontrollin testauksen (alue, liikesuunta, teho)
  • -> Motorinen kontrolli vs. Voima/nopeus kontrolli
  • -> Nivelten liikkuvuudet ja kompensaatiot (ylä-, keski- ja alavartalo)
  • -> Lihas- ja hermokudoksen liikkuvuus, kompensaatiot
  • -> Henkilökohtainen palaute sekä yksilölliset harjoitteet


Testaaminen perustuu uusimpaan tutkittuun tietoon kehon toiminnasta liikkeen aikana. Useat rasitusvammaan johtavat syyt ovat havaittavissa kuukausia ja jopa vuotta enne oireita. Riittävän aikainen puuttuminen syihin ennaltaehkäisee vamman ennen kuin urheilija ehtii oirehtimaan. Urheilija pysyy terveenä mukana laji- ja fysiikkaharjoittelussa.


Tutustu videolla Fysioken lihastasapainokartoitukseen. Video on tehty yhteistössä SPV:n (Seinäjoen Peliveljet ry) kanssa. Fysios Etelä-Pohjanmaa on mukana tukemassa SPV:n toimintaa.

Apua urheilufysioterapiasta

Urheilijat ja liikunnallisesti aktiiviset hyötyvät fysioterapiasta urheiluvaivojen hoidossa ja niiden ennaltaehkäisyssä. Tyypillisiä vaivoja ovat juoksijan polvi, polven kierukkavamma tai muu polvikipu. Urheilijat ja paljon liikkuvat hyötyvät myös askelklinikan palveluista, sillä jalan virheasennot ilmenevät kehossa monella tavalla. Terapeuttimme hoitavat myös olkapään kipuja, jotka voivat johtua urheilusta. Urheiluteippausta käytetään apuna vammojen ennaltaehkäisyyn ja jälkihoitoon.

TPS juniorijalkapallo ry

Turun Fysios on tehnyt yhteistyötä TPS juniorijalkapallo ry:n kanssa jo vuosia. Päätavoitteena on jalkapallojunioreiden terveyttä edistävän tiedon ja taidon jakaminen, jotta juniorijalkapalloilijat voivat nauttia niin harjoittelusta kuin pelaamisestakin mahdollisimman turvallisesti.

Juniorijalkapalloilijoille tarjotaan vammoja ennaltaehkäisevää ja kuntouttavaa terapiaa. Pelaajat ovat käyneet urheilijan fysioterapeuttisissa lihastasapainokartoituksissa, joiden pohjalta heille on annettu henkilökohtaisia terapeuttisia harjoitteita terveyden edistämiseksi sekä jalkapalloilijan tuloskehityksen tukemiseksi.

Kartoitusten avulla fysioterapeutit pystyvät seuraamaan lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä sekä puuttumaan tarvittaessa asioihin jo aikaisessa vaiheessa mahdollisten urheiluvammojen ennaltaehkäisemiseksi. Yhteistyö sisältää lisäksi mahdollisen valmennusavun seuran tarpeiden mukaan.

Me soitamme sinulle

Jätä soittopyyntö, niin kerromme lisää urheiluseurayhteistyöstä. Soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä. Voit myös soittaa meille: 010 237 700 (hinta 8,35 snt/puh + 6,00 snt/min kotimaan lankaliittymistä ja 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min kotimaan matkapuhelimista)

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Tutustu palveluihimme