Hieronta

Hieronnasta apua kehon kiputiloihin ja jumeihin.

Hieronnasta apua kehon kiputiloihin

Hieronta on perinteinen, kaikenikäisille soveltuva pehmytkudoksien hoitomuoto. Hieronta antaa hyvän olon, vähentää stressiä ja ennaltaehkäisee erilaisia vaivoja. Sitä käytetään esimerkiksi yleiseen rentoutumiseen, kivun lievittämiseen, ummetuksen hoitoon ja lihasten huoltamiseen. 

Hieronnalla hoidetaan lihasjännityksiä ja lihaksistossa olevia kiputiloja manuaalisen käsittelyn eri tekniikoilla. Kudosten mekaaninen käsittely tehostaa heikentynyttä laskimoverenkiertoa, sillä hieronta suuntautuu kohti sydäntä ja näin ollen veri virtaa laskimoissa paremmin ja kudosten turvotus vähenee. Samalla kudosten aineenvaihdunta ja nestekierto tehostuu.

Mustelmia, lihasten ja jänteiden revähdyksiä ja katkeamisia, luunmurtumia, palovammoja ja paleltumia ei saa hieroa akuutissa vaiheessa.

Hieronnan hyödyt:

  • Kipu lievittyy
  • Aineenvaihdunta tehostuu
  • Ihon joustavuus paranee
  • Palauttaa harjoittelusta
  • Stressi vähenee
  • Keho rentoutuu
  • Mieli virkistyy

Varaa aika hierontaan

Hieronta hieroja Fysios

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on vanha ja perinteinen hoitomuoto, jolla tarkoitetaan käsintehtyä, pehmeiden kudosten erilaista, liikkuvaa muokkausta - esimerkiksi painelua tai sivelyä. Klassisessa hieronnassa käytetään viittä perusotetta, joita ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus. Hieronta mm. laukaisee erilaisia jännitystiloja, helpottaa kipuja, vilkastuttaa verenkiertoa, kudosten aineenvaihduntaa sekä kuona-aineiden poistumista kehosta.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijoiden tarpeisiin. Urheiluhieronta tarkoittaa hieronnan erityisaluetta, jossa hieroja keskittyy ja ottaa hoidossaan huomioon urheilijan kulloisenkin harjoitustilan, lajivaatimukset, harjoituskauden ja harjoitusohjelman. Urheiluhieronta kohdistetaan niin, että se edesauttaa urheilijaa optimaalisesti eri harjoittelu- ja kilpailujaksoissa.

Urheiluhieronnalla pyritään ennaltaehkäisemään kireyksistä ja liikerajoituksista johtuvia vammautumisia sekä ylläpitämään ja palauttamaan urheilijan ja kuntoilijan kehon normaalia toimintaa pehmytkudoskäsittelyin.

Yksistään hieronta ei kuitenkaan pysty ennaltaehkäisemään vammautumista, mutta osana urheilijan terveystiimiä (lääkäri, fysioterapeutti ym.) ja muuta hyvinvoinnin kokonaisuutta (uni, lepo ja ravinto), urheiluhieronta voi olla yhtenä osatekijänä auttamassa ja helpottamassa kireyksiä sekä liikerajoituksia.

Pehmytkudoskäsittely

Pehmytkudoskäsittelyssä käytetään erilaisia venytystekniikoita, hierontaa, mobilisoivaa hierontaa sekä lihaskalvojen venytyksiä/käsittelyä käsin.

Raskaushieronta

Raskaushieronta on hierontamuoto, joka on kehitetty raskaana oleville ja synnyttäneille äideille. Raskaushieronnasta käytetään myös termejä äitiyshieronta ja raskausajan hieronta. Hieronnassa otetaan aina huomioon se missä vaiheessa raskaus on sekä millaisia muutoksia raskaus on tuonut kehoon.

Vauvahieronta

Vauvahieronta eli vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas tapa helpottaa yleisimpiä vauva-ajan ongelmia, kuten uniongelmia, koliikkia, refluksia, vatsavaivoja, pulauttelua ja kehon kireystiloja.

Hieronnassa yhdistyy vauvahieronnan miellyttävät otteet sekä vyöhyketerapiasta tuttujen heijastealueiden hoito. Vauvoilla näitä heijastealueita on erityisesti jalkapohjissa. Vauvahierontaan voi tulla myös, vaikka vauvalla ei olisi mitään oireita, sillä hoito on vauvalle usein erittäin rentouttava.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on tunnettu ja arvostettu hoitomuoto. Se perustuu ikivanhaan intialaiseen lääketieteelliseen järjestelmään Ayurvedaan. Intialainen päähieronta on hyvin rentouttava ja miellyttävä hoitomuoto, jossa käsitellään omilla erikoistekniikoilla niska, hartiat, olkavarret, pää, kasvot ja korvat.

Hieronnalla pyritään kokonaisvaltaiseen kehon ja mielen rentoutumiseen ja tasapainoon. Hoitoa suositellaan muuan muassa stressinhoitoon, lihasjännitykseen, päänsärkyyn, keskittymisvaikeuksiin, silmien rasitukseen, univaikeuksiin sekä korkean verenpaineen hoitoon. Tämän ohella se sopii hyvin rentoutumiseen ja hemmotteluun.

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronnassa vesihauteessa lämmitetyt sileäreunaiset kivet luovuttavat lämpöä käsiteltävään kudokseen tehostaen verenkiertoa ja syventäen hieronnan vaikutusta. Hot Stone -kivet ovat erikokoisia, soikeita, täysin sileäksi hiottuja basalttikiviä. Ne lämmitetään vesihauteessa hieman alle 60-asteiseksi, jotta ne tuntuvat lämpimältä, mutta eivät polta iholla.

Terapeutti käyttää hieronnan aikana erilaisia hoito-otteita, joko kiven litteällä osalla tai kapeammalla reunalla painellen ja venyttäen lihaksia sekä niitä ympäröiviä sidekudoksia, ”faskioita”, keskittyen erityisiin kipupisteisiin. Tällä tavoin saavutetaan täydellinen rentouttava vaikutus. Hieronnassa voidaan keskittyä yhteen tiettyyn alueeseen tai käydä koko vartalo läpi jalkapohjista aina yläniskaan.

Varaa aika hierontaan tai anna lahjaksi hyvää oloa - Fysios Mehiläinen lahjakortti

Lue hieronnasta Mehiläisen sivuilta

Tutustu Fysios Mehiläisen laajaan palveluvalikoimaan

Asiakkaamme suosittelevat hierojiamme

"Osaava ja asiakkaan toiveet huomioiva hieroja! Olen ollut aina tyytyväinen teillä käydessäni."

"Erittäin ammattitaitoinen hieronta ja todella hyvää asiakaspalvelu."

"Osaava hieroja, antoi myös neuvoja miten ehkäistä ja hoitaa kipua ja jännitystä."

Näytä kaikki

Näytä lisää

Näytä vähemmän

Näytä vähemmän

Kysy – me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain palveluun liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja soitamme sinulle.