Hieronta

Hieronnasta apua kehon kiputiloihin ja jumeihin.

Hieronnasta apua kehon kiputiloihin

Hieronta on perinteinen, kaikenikäisille soveltuva pehmytkudoksien hoitomuoto. Sitä käytetään esimerkiksi yleiseen rentoutumiseen, kivun lievittämiseen, ummetuksen hoitoon ja lihasten huoltamiseen. Hieronta antaa hyvän olon, vähentää stressiä ja ennaltaehkäisee erilaisia vaivoja.

Hieronnalla hoidetaan lihasjännityksiä ja lihaksistossa olevia kiputiloja manuaalisen käsittelyn eri tekniikoilla. Kudosten mekaaninen käsittely tehostaa heikentynyttä laskimoverenkiertoa, sillä hieronta suuntautuu kohti sydäntä ja näin ollen veri virtaa laskimoissa paremmin ja kudosten turvotus vähenee. Samalla kudosten aineenvaihdunta ja nestekierto tehostuu. Mustelmia, lihasten ja jänteiden revähdyksiä ja katkeamisia, luunmurtumia, palovammoja ja paleltumia ei saa hieroa akuutissa vaiheessa.

Hieronnan hyödyt:

  • - Kipu lievittyy
  • - Aineenvaihdunta tehostuu
  • - Ihon joustavuus paranee
  • - Palauttaa harjoittelusta
  • - Stressi vähenee
  • - Keho rentoutuu
  • - Mieli virkistyy

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on vanha ja perinteinen hoitomuoto, jolla tarkoitetaan käsintehtyä, pehmeiden kudosten erilaista, liikkuvaa muokkausta - esimerkiksi painelua tai sivelyä. Klassisessa hieronnassa käytetään viittä perusotetta, joita ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus. Hieronta mm. laukaisee erilaisia jännitystiloja, helpottaa kipuja, vilkastuttaa verenkiertoa, kudosten aineenvaihduntaa sekä kuona-aineiden poistumista kehosta.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijoiden tarpeisiin. Urheiluhieronta tarkoittaa hieronnan erityisaluetta, jossa hieroja keskittyy ja ottaa hoidossaan huomioon urheilijan kulloisenkin harjoitustilan, lajivaatimukset, harjoituskauden ja harjoitusohjelman. Urheiluhieronta kohdistetaan niin, että se edesauttaa urheilijaa optimaalisesti eri harjoittelu- ja kilpailujaksoissa. 

Urheiluhieronnalla pyritään ennaltaehkäisemään kireyksistä ja liikerajoituksista johtuvia vammautumisia sekä ylläpitämään ja palauttamaan urheilijan ja kuntoilijan kehon normaalia toimintaa pehmytkudoskäsittelyin. Yksistään hieronta ei kuitenkaan pysty ennaltaehkäisemään vammautumista, mutta osana urheilijan terveystiimiä (lääkäri, fysioterapeutti ym.) ja muuta hyvinvoinnin kokonaisuutta (uni, lepo ja ravinto), urheiluhieronta voi olla yhtenä osatekijänä auttamassa ja helpottamassa kireyksiä sekä liikerajoituksia. 

Lue lisää urheiluhieronnasta

Pehmytkudoskäsittely

Pehmytkudoskäsittelyssä käytetään erilaisia venytystekniikoita, hierontaa, mobilisoivaa hierontaa sekä lihaskalvojen venytyksiä/käsittelyä käsin.

Raskaushieronta

Raskaushieronta on hierontamuoto, joka on kehitetty raskaana oleville ja synnyttäneille äideille. Raskaushieronnasta käytetään myös termejä äitiyshieronta ja raskausajan hieronta. Hieronnassa otetaan aina huomioon se missä vaiheessa raskaus on sekä millaisia muutoksia raskaus on tuonut kehoon.

Lue lisää raskaushieronnasta

Blogi: Hierontaa vai fysioterapiaa?

Lue lisää blogista

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja fysioterapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Varaa aika hierontaan ja muihin palveluihimme netissä tai soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen p. 010 237 700.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun