Ikääntyneiden fysioterapia Joutseno

Sujuvampaa ja omatoimisempaa elämää

Varaa aika netissä.

Fysioterapiaa omatoimisen arjen tueksi

Ikääntyneiden fysioterapiaan kannattaa hakeutua ennakoiden ennen kuin kunto laskee ja lihasvoimat heikkenevät liikaa. Fysioterapialla voimme auttaa sinua elämään sujuvampaa ja omatoimisempaa arkea tutussa ympäristössäsi pidempään. Hoidossa huomioimme myös ravitsemuksen, muistiongelmat ja -sairaudet.

Ikääntyneiden fysioterapiasta on apua erityisesti, kun:

  • tarvitaan kuntoutusta leikkauksen tai tapaturman jälkeen
  • ei pääse enää liikkumaan yksin
  • ikääntyneellä on huimausta ja tasapainohäiriöitä
  • muisti on heikentynyt
  • lihasvoima ja kunto ovat heikentyneet ja liikkeet hidastuneet
  • tarvitaan tukea, ohjeita ja harjoitteita kotona selviytymiseen


Fysioterapia voidaan toteuttaa Fysioksessa tai kotikäynteinä omassa kodissa, palvelutalossa tai hoitokodissa.

Muistikuntoutus

Erityisesti muistisairaan kannattaa aloittaa fysioterapia mahdollisimman varhain, sillä kuntoutuksella voidaan hidastaa sairauden aiheuttamaa liikunta- ja toimintakyvyn heikkenemistä. Fysioterapeuttimme kartoittavat kokonaisvaltaisesti ikääntyneen tilanteen ja suunnittelevat jatkokuntoutuksen yhdessä ikääntyneen ja/tai hänen läheistensä kanssa.

Muistikuntoutus sisältää sekä mielen toimintoja että kehoa aktivoivia harjoitteita ja kommunikaatiota. Oleellinen osa fysioterapiaa on kuunteleva ja empaattinen kommunikointi, jonka avulla voidaan vaikuttaa pitkällekin edenneiden muistisairauksien kulkuun. Kuntoutujan puhumattomuus ei ole este. Muistikuntoutuksella voidaan auttaa myös ns. häiriökäyttäytymisten vaimentamisessa ja/tai paremmassa ymmärtämisessä.

Seniorifysioterapiaan erikoistuneet terapeutit

Seniorifysioterapiaan erikoistuneet fysioterapeuttimme suunnittelevat ikäihmisten fysioterapian ja muistikuntoutuksen yksilöllisesti. Muistikuntoutuksen alussa omaisen läsnäolo olisi toivottavaa kuntoutujan taustojen kartoittamiseksi. Kuntoutukseen voi tulla lähetteellä tai ilman tai käyttää omaishoidon palveluseteleitä.

Meillä on mahdollisuus myös muistitestaukseen (CERAD) sekä muistikoordinaattorin palveluihin kaikilla toimipisteellämme ja tarvittaessa kotikäynteinä.

Jätä meille soittopyyntö

Jos et ole varma kenelle asiantuntijalle haluat varata ajan, jätä meille soittopyyntö. Me soitamme sinulle.