Seniorifysioterapia ja kuntoutus Imatra Fysios Imatra

Ikääntyneiden fysioterapia ja kuntoutus Lappeenranta

Sujuvampaa ja omatoimisempaa elämää

Varaa aika

Fysioterapiaa omatoimisen arjen tueksi

Kokonaisvaltainen ikääntyvien fysioterapia ennaltaehkäisee ja hidastaa liikunta- ja toimintakyvyn heikkenemistä ja auttaa elämään itsenäisesti tutussa ympäristössä pidempään. Tutkitusti.

Ikääntyneiden fysioterapiaan kannattaa hakeutua ennakoiden ennen kuin kunto laskee ja lihasvoimat heikkenevät liikaa. Fysioterapialla voimme auttaa sinua elämään sujuvampaa ja omatoimisempaa arkea tutussa ympäristössäsi pidempään. Hoidossa huomioimme myös ravitsemuksen, muistiongelmat ja -sairaudet.

Ikääntyneiden fysioterapiasta on apua erityisesti, kun

  • tarvitaan kuntoutusta leikkauksen tai tapaturman jälkeen
  • ei pääse enää liikkumaan yksin
  • ikääntyneellä on huimausta ja tasapainohäiriöitä
  • muisti on heikentynyt
  • lihasvoima ja kunto ovat heikentyneet ja liikkeet hidastuneet
  • tarvitaan tukea, ohjeita ja harjoitteita kotona selviytymiseen


Fysioterapia voidaan toteuttaa Fysioksessa tai kotikäynteinä omassa kodissa, palvelutalossa tai hoitokodissa.

Muistikuntoutus

Erityisesti muistisairaan kannattaa aloittaa fysioterapia mahdollisimman varhain, sillä kuntoutuksella voidaan hidastaa sairauden aiheuttamaa liikunta- ja toimintakyvyn heikkenemistä. Fysioterapeuttimme kartoittavat kokonaisvaltaisesti ikääntyneen tilanteen ja suunnittelevat jatkokuntoutuksen yhdessä ikääntyneen ja / tai hänen läheistensä kanssa.

Muistikuntoutus sisältää sekä mielen toimintoja että kehoa aktivoivia harjoitteita ja kommunikaatiota. Oleellinen osa fysioterapiaa on kuunteleva ja empaattinen kommunikointi, jonka avulla voidaan vaikuttaa pitkällekin edenneiden muistisairauksien kulkuun. Kuntoutujan puhumattomuus ei ole este. Muistikuntoutuksella voidaan auttaa myös ns. häiriökäyttäytymisten vaimentamisessa ja/tai paremmassa ymmärtämisessä.

Seniorifysioterapiaan erikoistuneet terapeutit

Seniorifysioterapiaan erikoistuneet fysioterapeuttimme suunnittelevat ikäihmisten fysioterapian ja muistikuntoutuksen yksilöllisesti. Muistikuntoutuksen alussa omaisen läsnäolo olisi toivottavaa kuntoutujan taustojen kartoittamiseksi. Kuntoutukseen voi tulla lähetteellä tai ilman tai käyttää omaishoidon palveluseteleitä.

Meillä on mahdollisuus myös muistitestaukseen (CERAD) sekä muistikoordinaattorin palveluihin kaikilla toimipisteellämme ja tarvittaessa kotikäynteinä.

Muistikuntoutusta ja ikäihmisten fysioterapiaa tekevät Fysios Lauritsalassa fysioterapeuttimme Pälvi Lietzén, joka on geriatrisen kuntoutuksen erityisosaaja (sis. Muisku-ohjaaja ja Dementtiatyön passin), TunteVa-hoitaja, VanhusValmentaja ja muistikoordinaattori sekä muistihoitajakoulutuksen käyneet fysioterapeuttimme TunteVa- hoitajat Heidi Pohjonen ja Katja Valkeavuo.

Katso Elsan tarina: "Elämänsä kunnossa"

Puolitoista vuotta sitten 87-vuotias Elsa liikkui niin huonosti, ettei hän voinut lähteä kotoaan ilman avustajaa. Vuoden mittainen säännöllinen kuntoutus muutti kaiken. Nyt Elsa pyöräilee ja liikkuu ulkona päivittäin. Elsan omin sanoin, hän on elämänsä kunnossa.

"Mummo koki olevansa todella etuoikeutettu päästyään kuntoutukseen ja hänellä oli siksi motivaatio varsin kohdillaan, mikä on varmasti syy noin huimiin tuloksiin, mihin hän pääsi. Ja sinä Pälvi, olet todellakin kiitokset ja kehut ansainnut... kuten mummo sanoi, että tulit aamuisin kuin aurinko hänen päiväänsä aina valostuttamaan, sillä on myös ollut iso merkitys onnistumisiin."

Elsan lapsenlapsi

"Ikääntynyt, joka asuu yksin, voi todennäköisesti kokea välillä myös yksinäisyyttä. Siksi jo se, että joku tulee hänen luokseen ja on sen jumppatuokion ihan vaan häntä varten sekä juttelee myös muista asioista, kuin niistä jumppaliikkeistä ja on aidosti kiinnostunut treenattavansa voinnista ja sen päivän tunnelmista ja räätälöi ohjeensa sen mukaan ja sitten vielä jaksaa aina kehua ja kannustaa pienistäkin edistymisistä. Kyllä tällä reseptillä saadaan varmasti hyviä tuloksia."

Asiakaspalaute Lappeenrannasta

"Olemme kaikki Elsan läheiset todella iloisia ja onnellisia hänen puolestaan ja suosittelemme lämpimästi konseptianne kaikille, jotka ovat vastaavanlaisessa tilanteessa. Se, että huomaa vielä noin iäkkäänäkin oppivansa uutta ja saavansa voimaa ja varmuutta liikkumiseensa, unohtamatta myös ravitsemusohjeita, on tuonut mummoon mukavaa reippautta, joka on näkynyt myös muissa asioissa, esim. rohkeudessa lähteä liikkeelle, mikä ei ennen olisi tullut kuuloonkaan. Kuntoutuksen myötä Elsa on tajunnut, että itseensä kannattaa panostaa ja kunnostaan pitää huolta myös jatkossa... vaikka se maksaisikin!"

Elsan omainen

Näytä kaikki

Näytä lisää

Näytä vähemmän

Näytä vähemmän

Kysy – me soitamme sinulle

Haluatko kysyä Fysioksen liikuntaryhmistä, fysioterapia- tai kuntoutuspalveluista, hieronnoista tai muista hoidoista. Jätä puhelinnumerosi, ja me soitamme sinulle heti seuraavana arkipäivänä