Ikääntyneiden fysioterapia ja kuntoutus

Sujuvampaa ja omatoimisempaa elämää

Kokonaisvaltainen, ikääntyvien fysioterapia ennaltaehkäisee ja hidastaa liikunta- ja toimintakyvyn heikkenemistä ja auttaa elämään itsenäisesti tutussa ympäristössä pidempään. Tutkitusti

Varaa aika

Fysioterapiaa omatoimisen arjen tueksi

 

Ikääntyneiden fysioterapiaan kannattaa hakeutua ennakoiden ennen kuin kunto laskee ja lihasvoimat heikkenevät liikaa. Fysioterapialla voimme auttaa sinua elämään sujuvampaa ja omatoimisempaa arkea tutusssa ympäristössäsi pidempään. Hoidossa huomioimme myös ravitsemuksen, muistiongelmat ja -sairaudet.

 

Ikääntyneiden fysioterapiasta on apua erityisesti, kun

 

  • -tarvitaan kuntoutusta leikkauksen tai tapaturman jälkeen
  • -ei pääse enää liikkumaan yksin
  • -ikääntyneellä on huimausta ja tasapainohäiriöitä
  • -muisti on heikentynyt
  • -lihasvoima ja kunto ovat heikentyneet ja liikkeet hidastuneet
  • -tarvitaan tukea, ohjeita ja harjoitteita kotona selviytymiseen

 

Fysioterapia voidaan toteuttaa Fysioksessa tai kotikäynteinä omassa kodissa, palvelutalossa tai hoitokodissa.

 

Varaa aika

Muistikuntoutus


Erityisesti muistisairaan kannattaa aloittaa fysioterapia mahdollisimman varhain, sillä kuntoutuksella voidaan hidastaa sairauden aiheuttamaa liikunta- ja toimintakyvyn heikkenemistä. Fysioterapeuttimme kartoittavat kokonaisvaltaisesti ikääntyneen tilanteen ja suunnittelevat jatkokuntoutuksen yhdessä ikääntyneen ja / tai hänen läheistensä kanssa. Muistikuntoutus sisältää sekä mielen toimintoja että kehoa aktivoivia harjoitteita ja kommunikaatiota. Oleellinen osa fysioterapiaa on kuunteleva ja empaattinen kommunikointi, jonka avulla voidaan vaikuttaa pitkällekin edenneiden muistisairauksien kulkuun. Kuntoutujan puhumattomuus ei ole este. Muistikuntoutuksella voidaan auttaa myös ns. häiriökäyttäytymisten vaimentamisessa ja/tai paremmassa ymmärtämisessä.


 

Seniorifysioterapiaan erikoistuneet terapeutit

 


Seniorifysioterapiaan erikoistuneet fysioterapeuttimme suunnittelevat ikäihmisten fysioterapian ja muistikuntoutuksen yksilöllisesti. Muistikuntoutuksen alussa omaisen läsnäolo olisi toivottavaa kuntoutujan taustojen kartoittamiseksi. Kuntoutukseen voi tulla lähetteellä tai ilman tai käyttää omaishoidon palveluseteleitä.

 

Meillä on mahdollisuus myös muistitestaukseen (CERAD) sekä muistikoordinaattorin palveluihin kaikilla toimipisteellämme ja tarvittaessa kotikäynteinä.

 

Muistikuntoutusta ja ikäihmisten fysioterapiaa tekevät Fysios Lauritsalassa fysioterapeuttimme Pälvi Lietzén, joka on geriatrisen kuntoutuksen erityisosaaja (sis. Muisku-ohjaaja ja Dementtiatyön passin), TunteVa-hoitaja, VanhusValmentaja ja muistikoordinaattori sekä muistihoitajakoulutuksen käyneet fysioterapeuttimme TunteVa- hoitajat Heidi Pohjonen ja Katja Valkeavuo.

Varaa aika

Katso Elsan tarina: "Elämänsä kunnossa"

Puolitoista vuotta sitten 87-vuotias Elsa liikkui niin huonosti, ettei hän voinut lähteä kotoaan ilman avustajaa. Vuoden mittainen säännöllinen kuntoutus muutti kaiken. Nyt Elsa pyöräilee ja liikkuu ulkona päivittäin. Elsan omin sanoin, hän on elämänsä kunnossa.

Kysy – me soitamme sinulle

Haluatko kysyä Fysioksen liikuntaryhmistä, fysioterapia- tai kuntoutuspalveluista, hieronnoista tai muista hoidoista. Jätä puhelinnumerosi, ja me soitamme sinulle heti seuraavana arkipäivänä

Fysios on Etelä-Karjalan johtava fysioterapiayritys

Meillä sinua palvelee yli 30 fysioterapeuttia kuudessa eri toimipisteessä. Lappeenrannan toimipisteemme sijaitsevat keskustassa Snellmaninkadulla, Lauritsalassa, Sammonlahdessa ja Joutsenossa. Fysios palvelee myös Imatralla. Tutustu kattaviin OMT fysioterapia ja fysioterapiapalveluihimme ja muihin hoitoihimme. Kaikissa toimipisteissämme työskentelee myös neurologisen fysioterapian sekä seniorifysioterapian ja ikäihmisten kuntoutuksen erikoisosaajia. Varaa aika vaikka heti. Meille pääset hoitoon nopeasti, myös ilman lääkärin lähetettä.

Varaa aika