Kehonkoostumusmittaus

Varaa aika InBody kehonkoostumusmittaukseen.

Mikä on kehonkoostumusmittaus?

Kehonkoostumismittaus soveltuu kaikille painonhallinnasta ja kehonkoostumuksestaan kiinnostuneille. Mittaus on erittäin nopea, kivuton ja tarjoaa runsaasti tietoa kehonkoostumuksesta. Kehonkoostumusmittauksen raportin tulokset antavat selkeän mittarin kehityksen seuraamiseen. Kehonkoostumusmittaus tehdään joko InBody- tai Tanita-mittauksena.

Mitä kehonkoostumusmittaus kertoo?

Kehonkoostumusmittauksen avulla voidaan arvioida kehon koostumusta ja hyvinvointia sekä kehossa tapahtuvia muutoksia.

Rasvaprosentti % / Rasvan massa kg: Liian korkea rasvaprosentti altistaa esimerkiksi korkealle verenpaineelle, sydänsairauksille, tyypin 2 diabetekselle ja syöpäsairauksille. Liian matala rasvaprosentti ei myöskään ole terveellinen, sillä tietty määrä rasvaa tarvitaan ruumiinlämmön ylläpitämiseen, nivelten ja sisäelinten suojaamiseen.

Rasvaton massa kg: Rasvaton massa kertoo lihasmassan, luumassan ja veden yhteismäärän kehossasi.

Lihasmassa kg: Lihasmassan määrä lisääntyy liikuntaa aktiivisesti harrastavilla. Suurempi lihasmassa tarkoittaa myös suurempaa kalorikulutusta. Laite myös erottelee käsien, jalkojen ja keskivartalon lihastasapainon.

Kehon nestepitoisuus (TBW): Kehon nestepitoisuus vaikuttaa keskittymiseen, urheilusuorituksiin ja yleiseen hyvinvointiin. Päivässä pitäisi saada 2 litraa nestettä, jotta ideaali nestetasapaino säilyisi. Monesti ihmisillä, joilla on korkea rasvaprosentti, on myös liian matala kehon nestepitoisuus. Tanita 780 mittaa myös solun ulkopuolisen vesimäärän (ECW) ja solun sisäpuolisen vesimäärän (ICW).

Painoindeksi (BMI): Kertoo ihannepainosi pituutesi ja painosi perusteella. Oma arvosi suhteutetaan skaalaan, jossa kategoriat ovat alipainoinen, normaalipainoinen, ylipainoinen ja sairaalloisen ylipainoinen.

Luumassa (kg): Luumassa kertoo luiden painon kehossasi. Luku on sidoksissa osaltaan lihasmassaan, sillä liikkuminen ja lisääntynyt lihasmassa ovat yhteydessä luiden terveyteen.

Sisäelinrasvan arvo (Viskeraalinen rasva): Sisäelimiä ympäröivä suojaava rasva. Korkea sisäelinrasvan määrä nostaa riskiä sairastua esimerkiksi sydänsairauksiin, korkeaan verenpaineeseen tai tyypin 2 diabetekseen. Terveelliset tasot ovat 1-12, liian korkeat tasot puolestaan 13-59.

Perusaineenvaihdunta (kcal): Arvo kuvastaa minimikalorimääräsi, jonka kehosi kuluttaa totaalisessa levossa. Korkea lihasmassa lisää aineenvaihdunnan tasoasi. Perusaineenvaihdunta lajitellaan hitaaseen, keskivertoon tai korkeaan kalorinkulutukseen.

Kehon metabolinen ikä: Metabolisen iän arvoa verrataan muiden saman ikäisten metaboliseen ikään. Jos metabolinen ikäsi on suurempi kuin oikea ikäsi, sinun tulisi liikkua enemmän.

Kuinka valmistautua kehonkoostumusmittaukseen?

Vaatetus

 • Mittaukseen kannattaa mennä kevyellä vaatetuksella.
 • Mittaus tehdään paljain jaloin.
 • Myös kellot ja suuret korut tulee ottaa pois.
 • Mittauksesta voidaan vähentää vaatteiden paino.

Syöminen ja juominen

 • Vältä syömistä ja runsasta juomista vähintään 2 tuntia ennen mittausta.
 • Optimaalisin hetki käydä mittauksessa on ennen isoja aterioita tai aamulla.
 • Vältä runsasta alkoholin käyttöä vähintään 12 tuntia ennen mittausta.

Vessassa käyminen

 • Virtsarakon tulisi olla tyhjä ennen mittausta.

Fyysinen rasitus

 • Fyysistä rasitusta tulisi välttää ennen mittausta.

Kylmät tai kuumat olosuhteet

 • Oleilua kylmässä tai kuumassa tilassa juuri ennen mittausta tulisi välttää, koska tällä on vaikutusta nesteiden kiertoon kehossa.

Istuminen tai seisominen

 • Jotta nesteiden jakautuminen olisi normaali, ennen mittausta tulee olla seisaallaan vähintään 5 minuuttia.

Kuukautiset

 • Kuukautiset voivat aiheuttaa nestekertymää ja tällöin tulisi pyrkiä ajoittamaan InBody-mittaus muuhun ajankohtaan.

Puhtaat jalat ja kädet

 • Vältä rasvaisten ihovoiteiden käyttöä kämmenissä ja jalkapohjissa ennen mittausta, jotta sähkönjohtavuus olisi optimaalinen.

Milloin ei kannata mennä kehonkoostumusmittaukseen?

 • Jos sinulla on sydämentahdistin
 • Olet sairaana
 • Olet raskaana
 • Jos sinulla on raajaproteesi
 • Jos et pysty seisomaan mittauksen aikana

InBody-kehonkoostumusmittaus

InBody on markkinoiden kehittynein ja laajimmin käytetty kehon koostumuksen mittalaite. Kehon koostumus on kokonaisuus, joka muodostuu perimästä, fysiologiasta, aineenvaihdunnasta, elintavoista ja ravitsemuksesta.

Kuinka InBody-mittaus toimii?

InBody-menetelmän avulla on mahdollista saada objektiivinen kuva kehon tilasta. Mittausmenetelmänä käytetään BIA (Biolectrical Impedance Analysis) eli bioimpedanssimittausmenetelmää, joka on tarkka, nopea ja turvallinen. Siinä erittäin pieni sähkövirta johdetaan kehon läpi useita eri reittejä pitkin käsi- ja jalkaelektrodeista. Kehon kudoksilla ja nesteillä on vaikutus sähkövirran kulkuun ja tämän perusteella voidaan tehdä analyysi kehon koostumuksesta sen eri osissa. Mittaus kestää 15-60 sekuntia. Tulokset tulkitaan selkeältä tulosraportilta, jonka asiakas saa mukaansa.

Tutustu laajaan palveluvalikoimaan

Jätä meille soittopyyntö

Jos et ole varma kenelle asiantuntijalle haluat varata ajan, jätä meille soittopyyntö. Me soitamme sinulle.