Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus Fysioksella

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus Fysioksella

Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen tavoitteena on, että kuntoutujalla on sairaudesta tai vammasta huolimatta mahdollisuus tehdä töitä tai selviytyä arkielämän toiminnoista paremmin. Kuntoutujalla on pitkäaikaisen kuntoutuksen tarve, joka johtuu vammasta tai sairaudesta. Vamma tai sairaus voi olla esimerkiksi MS-tauti, aivovammaaivoinfarktiaivoverenkiertohäiriöCP-vamma, selkäydinvamma, Cervikaalinen dystonia, reuma, Parkinsonin tauti, ALS tai lihassairaus.

Vaativa lääkinnällinen kuntoutus on Kelan järjestämä, rahoittama ja perustuu kuntoutussuunnitelmaan. 

Miten hakeudun kuntoutukseen Fysiokselle?

1. Hakeudu lääkäriin julkiseen terveydenhuoltoon. Lääkäri laatii sinulle kuntoutussuunnitelman. 

2. Valitse Fysios toimipiste. Toimipisteen sivulta näet mitä kuntoutusta kyseinen toimipiste tarjoaa.

3. Täytä ja lataa tästä Vaativa lääkinnällinen kuntoutus KU 104 lomake >> 

4. Lähetä lomake ja kuntoutussuunnitelma Kelalle. Katso ohjeet >>

5. Odota päätöstä. Kirjallinen päätös saapuu postitse kotiisi. Kela lähettää päätöksen myös meille ja me olemme sinuun yhteydessä aloituskäyntiin tai mahdolliseen tutustumiskäyntiin liittyen.

Meille voit tulla myös itsemaksavana ilman lähetettä tai maksusitoumusta. Katso toimipisteemme ja ole yhteydessä kuntoutukseen liittyen toimipisteen vastaavaan tai kuntoutusneuvontaan 010 237 7077

Fysios kuntoutusneuvonta

Tarvitsetko kuntoutusneuvontaa tai apua hakeutumisessa KELAn vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaaksi Fysios Mehiläiseen? Numerossa 010 237 7077 sinua auttavat Kuntoutuksen ohjaaja AMK Eelis Nuuttila ja Nelli Raunio sekä Fysios Mehiläisen kuntoutustiimi.

Tarvitset esim. yksilöllistä lisätietoa ja ohjausta:

 • sairaudesta tai vammasta
 • kuntoutuksesta
 • palveluista
 • tukitoimista
 • uusissa ja epäselvissä tilanteissa

Haluat esim. selvittää millaisia palveluja ja keinoja on arkesi helpottamiseksi, kun sairaus tai vamma rajoittaa:

 • jaksamistasi
 • arkiaskareiden tekemistä
 • lapsesi päiväkodissa käyntiä
 • koulussa tai työssä käyntiä
 • asiointia
 • harrastuksia

Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palvelut Fysioksessa

Me Fysioksella huomioimme kuntoutujan kokonaisuutena ja teemme kuntoutujalle parhaan mahdollisen suunnitelman kuntoutukseen. Toimintamme Fysioksella on suunnitelmallista, monialaista ja moniammatillista.

Tarjoamme neurologista fysioterapiaa, allasterapiaa, toimintaterapiaa, lasten ja nuorten fysioterapiaa ja toimintaterapiaa, puheterapiaa, ratsastusterapiaa sekä psykoterapiaa, ryhmämuotoista kuntoutusta (fysioterapia, toimintaterapia, psykoterapia ja allas), sekä neuropsykologista kuntoutusta.

Tarvitsetko lisää tietoa Kelalta?

Lue lisää hakemisesta kuntoutukseen ja etuuksista, kuten Kelan vaativa lääkinnällisestä kuntoutuksesta, matkakorvauksista ja vammaisetuuksista >>