Fysioterapia auttaa

Kinesioteippaus

Meille voit aina tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Fysioterapeutti varmistaa oikeanlaisen teippauksen

Teippauksella tuetaan elimistön omaa paranemisprosessia mm. edistämällä lymfa- ja verenkiertoa sekä arpikudoksen paranemista. Tavoitteena on kivun lieventäminen, nivelliikkuvuuden lisääminen, asennon- ja liikehallinnan kohennus, verenkierron ja imunestevirtauksen vilkastaminen tai haitallisten liikesuuntien välttäminen.

Kinesioteippaus

Kinesioteippi on elastista, joka mahdollistaa tuen ja lihastoiminnan stimulaation säätämisen yksilöllisesti ja tarpeen mukaan. Kinesioteippiä käytetään vähentämään kipua, lisäämään liikkuvuutta ja/tai lihasten aktiviteettia ja korjaamaan lihastoimintaa, esimerkiksi vähentämään liiallista lihaskireyttä. 

Kinesioteippauksella voidaan myös ohjata oikeaan liikemalliin parantamalla nivelen proprioseptiikkaa sekä tukea niveltä kevyesti. Kinesioteippaus vaikuttaa veren- ja imunestekiertoa lisäävästi, ja mahdollisia turvotuksia voidaankin vähentää teippaamalla alue, jolla turvotusta on. 

Kinesioteippauksen vaikutus on sensorinen perustuen teipin avulla tehtäviin kevyisiin kudossiirtoihin. Sitä voidaan käyttää tukena terapeuttisessa harjoittelussa sekä yhtenä osana fysioterapiaa. 

Urheiluteippaus

Urheiluteippausta käytetään pääsääntöisesti vammojen ennaltaehkäisyyn ja jälkihoitoon. Urheiluteippausta voidaan käyttää esimerkiksi lihasten venähdys- ja revähdysvammoissa, nivelsidevenähdyksissä ja osittaisissa repeämissä sekä jännevaivoissa. Urheiluteippi voi olla venymätöntä tai elastista, ja sillä pyritään antamaan lisätukea tarvittaessa esimerkiksi nivelille. Lisäksi urheiluteippauksella voidaan pyrkiä rajoittamaan sellaisia liikkeitä ja liikesuuntia, jotka eivät ole suotavia.

Teippausta ei tule käyttää silloin, kun vamma on vakava. Esimerkkeinä täydellinen lihas- tai nivelsiderepeämä, luunmurtuma tai suuri verenpurkauma. Myös ihovauriot ja allergiset reaktiot estävät teippauksen.

Kinesioteippaustekniikat

Vaivasta riippuen teippauksessa käytetään eri tekniikoita. Tekniikat jaetaan neljään eri kategoriaan:

  • - Lihastekniikka, jossa tavoitteena on nostaa ihokudosta ja vähentää sen alaista painetta sekä lisätä aineenvaihduntaa. Teipin venytys 10-20 %.
  • - Ligamenttitekniikka, jossa tavoitteena paikallisten kudosten stimulointi mekanoreseptorien kautta. Teipin venytys 25-80 %.
  • - Faskiatekniikka, jossa tavoitteena lihaskalvojen tai jänteiden ohjaus kivuttomampaan suuntaan. Teipin venytys 25-80 %.
  • - Lymfatekniikka, jossa tavoitteena aineenvaihdunnan sekä lymfakierron edistäminen ja sen myötä turvotuksen ja tulehduksen vähentäminen.


Yleensä paras lopputulos saadaan yhdistelemällä edellä mainittuja tekniikoita.


Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja terapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun