Kipufysioterapia Kemi ja Tornio

Meille voit aina tulla ilman lääkärin lähetettä.

Varaa aika netissä

Mitä kipufysioterapia on?

Kipufysioterapia on kipuun ja sen hoitoon erikoistunutta fysioterapiaa. Sen perustana on kuntouttava työote, jossa kaikki yksilön kipuun vaikuttavat tekijät pyritään huomioimaan. Tavoitteena on huomioida kuntoutuja kokonaisvaltaisesti sekä saada kuntoutuja toimimaan ja elämään mahdollisimman normaalisti kivusta huolimatta.

Kipufysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti auttaa kuntoutujaa löytämään uusia lähestymistapoja kuntoutujan ongelmien ratkaisemiseksi pelkän fyysistä puolta painottavan lähestymistavan lisäksi. Menetelminä voivat olla mm. kuntoutujan motivointi omatoimisiin kivunhallintamenetelmiin, kuntoutujalle merkityksellisten toimintojen tukeminen, harjoitteluterapia, rentoutumisharjoitukset, manuaalinen sekä fysikaalinen terapia, tiedonanto, keskustelu, peiliterapia sekä psykofyysisen fysioterapian keinot, joihin kuuluvat mm. kehotietoisuusharjoitteet ja hengitysterapia.

Kipufysioterapiassa tärkeää on kokonaistilanteen huomiointi ja kuntoutujan huomioiminen kokonaisuutena. Tästä syystä myös yhteistyö muiden hoitotahojen kanssa tarvittaessa on ensiarvoisen tärkeää.

Fysioksen Kiputiimi

Meri-Lapin alueella Fysios Kemissä ja Torniossa toimii kipufysioterapiaan erikoistuneiden fysioterapeuttien oma Kiputiimi. Tiimin tarkoituksena on kehittää ja yhdenmukaistaa kipufysioterapian toimintakäytänteitä sekä toimia tiiminä kuntoutujan tavoitteiden toteutumiseksi. Tiimi kokoontuu säännöllisesti ja tiivis yhteistyö mahdollistaa osaamisen jakamisen alueellamme. Vastaamme mielellämme kysymyksiin kipufysioterapiaan liittyen ja annamme lisätietoa toiminnastamme!

Fysios Kemin ja Fysios Tornion kipufysioterapiaan erikoistuneet ammattilaiset

Ritva Alaviuhkola

Fysioterapeutti OMT, kivun hoidon erikoistuminen, psykofyysinen fysioterapia
050 304 6774
[email protected]

Leena Kannisto

Fysioterapeutti, TRE-ohjaaja
050 4096621
[email protected]

Sanna-Mari Pohjanen

Fysioterapeutti, kivun hoidon erikoistuminen, MDT-terapeutti
044 352 6522
[email protected]

Tutustu toimipisteisiin

Tutustu laajaan palveluvalikoimaamme

Jätä meille soittopyyntö

Jos et ole varma kenelle asiantuntijalle haluat varata ajan, jätä soittopyyntö ja soitamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.