Kipuun

Kraniosakraaliterapia

Kraniosakraaliterapian juuret ovat osteopatiassa ja menetelmän lähtökohtana on kraniosakraalijärjestelmän manipulaatio. Kraniosakraalijärjestelmä on aivokopan ja selkärangan muodostama toiminnallinen kokonaisuus, jonka tehtävänä on tuottaa, kierrättää ja uudelleen imeyttää aivo-selkäydinnestettä.

Meille voit aina tulla ilman lääkärin lähetettä

Kraniosakraalihoito on manuaalista fysioterapiaa

Menetelmän ja hoidon lähtökohtana on kehon ongelmakohtien löytäminen kraniosakraalijärjestelmän toimintaa havainnoimalla. Mikäli kehossa on traumoja, tukkeumia tai epätasapainoa, tuntuvat ne kraniosakraalirytmissä. Kun ongelmakohdat on paikallistettu, jännitys pyritään vapauttamaan hyvin kevyellä manipulaatiotekniikalla.

Osteopatia

Tutkiminen ja hoito-ohjelma

Tutkimme, testaamme ja selvitämme syyt oireisiin ja ongelmiin. Laadimme ennusteen sekä asetamme yhdessä tavoitteet ja ohjelman kuntoutumiselle.

Hoidot ja tulosten seuranta

Lievitämme oireita, jotta kehon aluetta päästään vahvistamaan ja muokkaamaan. Tarkistamme ohjelman viimeistään kolmannen käyntikerran jälkeen, jolla varmistamme oikeanlaisen edistymisen.

Harjoittelu kotona tai salilla

Säännöllinen ja itsenäinen kotiharjoittelu tai harjoittelu Fysioksen salilla tuo parhaat tulokset. Jos sinulle tulee kysyttävää, käytössäsi on Fysios®-mobiiliapplikaatio, jonka avulla saat ohjausta juuri silloin, kun haluat.

Kraniosakraaliterapia kivun hoitoon

Kraniosakraaliterapia on John E. Upledgerin (DO.OMM) kehittämä hoitomenetelmä. Se on hyvin pehmeä manuaalinen terapia, joka tukee kehon kraniosakraalijärjestelmän tasapainottumista. Se on luonnollinen, menetelmänä kevyt, mutta erittäin vaikuttava terveydenhoidon lähestymistapa, jossa toimitaan keskushermoston tasolla sen toiminnan parantamiseksi. Kraniosakraaliterapia edistää kehon luonnollisia parantumisprosesseja ja on ollut vaikuttava erilaisten lääketieteellisten ongelmien hoitoprosessissa, joihin liittyy kipuja ja toimintahäiriöitä.

Kehoon voi tulla kraniosakraalirytmiin vaikuttavia muutoksia eri syistä. Häiriö voi syntyä raskauden aikana, synnytyksessä, psyykkisen tai fyysisen trauman kautta, ylirasitustilasta, stressistä, epäergonomisesta työasennosta tai epäsopivasta ruokavaliosta. Nämä voivat ilmetä kehossa esimerkiksi asentovirheinä, liikkeen rajoittumisena, selkäkipuina, hengitysvaikeuksina tai ahdistuksena. Ongelmakohdan paikallistumisen jälkeen jännitys pyritään vapauttamaan hyvin kevyellä manipulaatiotekniikalla. Jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen kehossa voidaan havaita muutoksia asennon ja olotilan helpottumisena.

Kraniosakraaliterapiaa käytetään mm. migreeniin, sivuontelotulehduksiin, hermokipuihin, operaatioiden jälkitiloissa, leukanivelongelmissa, pään, rangan tai ristiluiden alueen ongelmissa ja Whiplash-ongelmissa (niskan retkahdusvamma).

Me soitamme sinulle

Jos haluat kysyä jotain oireeseen liittyen tai haluat apua ajanvarauksessa, jätä numerosi tähän ja terapeuttimme soittaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Toimipisteemme löydät täältä.

Tutustu myös Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun