Lasten ja nuorten terapia

Meille voi tulla aina myös ilman lähetettä tai maksusitoumusta.

Lasten fysio- ja toimintaterapiaa

Kuntoutuksella pyritään tukemaan osallistumista ja helpottamaan lapsen ja perheen arkea. Lasten ja nuorten terapiassa tehdään yhteistyötä lapsen lähipiirin ja eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Terapiaan kuuluu konsultointia, neuvottelua ja moniammatillista yhteistyötä.

Fysioksessa lapsen on mahdollista saada kattavat palvelut saman katon alta. Fysioterapiaa ja toimintaterapiaa voidaan toteuttaa myös yhteistyössä.

Lasten ja nuorten kuntoutus on vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta, joka on useimmiten Kelan, sairaanhoitopiirin tai kotikunnan kustantamaa. Ammattitaitoista kuntoutusta tarjoavat Fysioksen osaavat fysioterapeutit ja toimintaterapeutit. Meille voi tulla aina myös ilman lähetettä tai maksusitoumusta.

Lasten fysioterapia

Fysioterapia on fysioterapeutin toteuttamaa kuntoutusta, jonka tavoitteena on lapsen liikkumis- ja toimintakyvyn tukeminen. Lisäksi tavoitteena on edistää lapsen kykyä osallistua arkeen.

Lasten fysioterapian tarkoituksena on auttaa lasta hyödyntämään ja harjaannuttamaan omaa liikkumis- ja toimintakykyä mahdollisimman optimaalisesti. Fysioterapeutti arvioi lapsen liikkumis- ja toimintakykyä. Arvion perusteella fysioterapeutti laatii yksilölliset tavoitteet sekä terapiasuunnitelman yhdessä lapsen ja hänen lähipiirinsä kanssa.

Tarpeen mukaan fysioterapeutti toimii myös asiantuntijana apuvälineiden arvioinnissa sekä seuraa niiden ajantasaisuutta ja soveltuvuutta lapsen arkikäytössä. Lisäksi fysioterapeutti ohjaa vanhempia, päivähoitoa ja koulua lapsen kehityksen tukemisessa ja tavoitteiden saavuttamisessa.

Lasten toimintaterapia

Lasten toimintaterapia on toimintaterapeutin toteuttamaa kuntoutusta, jonka tavoitteena on edistää lapsen sensomotorisia valmiuksia ja taitoja, kuten leikkitaitoja, omatoimisuustaitoja sekä sosiaalisia taitoja kulloisenkin kehitysvaiheen odotusten mukaisesti.

Terapian avulla lapsi löytää ja hallitsee keinoja selviytyä omassa elinympäristössään. Toimintaterapeutti arvioi lapsen valmiuksia ja toimintakykyä strukturoiduilla arviointimenetelmillä ja mittareilla. Arvion pohjalta suunnitellaan terapia- ja apuvälinetarve yhteistyössä lapsen lähiympäristön kanssa sekä annetaan ohjausta, tukea ja neuvontaa.

Allasterapiaa lapsille ja nuorille

Terapia voidaan toteuttaa myös altaassa. Vesi elementtinä mahdollistaa monipuolisen harjoittelun allasterapian kautta. Lapsi saa vedessä erilaisia liike- ja aistikokemuksia. Terapia toteutetaan aina yksilöllisesti ja fysioterapeutti on mukana altaassa ohjaamassa lasta.

Veden noste helpottaa vedessä liikkumista ja mahdollistaa liikkumisen niveliä kuormittamatta. Veden vaste tekee harjoittelusta tehokasta. Lisäksi lämmin vesi rentouttaa kokonaisvaltaisesti. Liikkumisen ja lihasvoiman lisäksi myös hengitykseen liittyvä harjoittelu on vedessä mahdollista. Allasterapiassa lapsi voi vedessä saada onnistumisen kokemuksia liikkumisesta, joka ei ilman veden tukea ole mahdollista. Fysioksen fysioterapeutit ovat kokeneita ja koulutettuja toteuttamaan allasterapiaa.

Ota yhteyttä: [email protected]

Kun otat meihin yhteyttä sähköpostitse toivomme, että lisäät osoitekenttään kaupungin tai paikkakunnan nimen, jota asiasi koskee. Näin saamme ohjattua viestisi nopeammin oikealle henkilölle. Kiitos!

Lue lisää

Palvelemme myös Kelan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaita

Tutustu Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan

Asiakkaamme suosittelevat

"Terapiasta ollut paljon apua. Iso muutos on vuodessa tapahtunut ja näen, että iso vaikuttava tekijä on ollut toimintaterapialla"

Isä

"Lapsi odottaa innolla terapiapäivää, joten voiko parempaa kiitosta olla!"

Äiti

Näytä kaikki

Näytä lisää

Näytä vähemmän

Näytä vähemmän

Kysy – me soitamme sinulle

Jos sinulla on kysyttävää Fysioksen lasten ja nuorten palveluista tai haluat lisätietoja, jätä yhteystietosi. Me soitamme sinulle.