Lapsille ja nuorille

Fysio- ja toimintaterapia

Lasten ja nuorten kuntoutus on vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta, joka on useimmiten Kelan, sairaanhoitopiirin tai kotikunnan kustantamaa. Ammattitaitoista kuntoutusta tarjoavat Fysioksen osaavat fysioterapeutit ja toimintaterapeutit.

Meille voi tulla aina myös ilman lähetettä tai maksusitoumusta.

Lasten fysio- ja toimintaterapiaa

Kuntoutuksella pyritään tukemaan osallistumista ja helpottamaan lapsen ja perheen arkea. Lasten ja nuorten terapiassa tehdään yhteistyötä lapsen lähipiirin ja eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Terapiaan kuuluu konsultointia, neuvottelua ja moniammatillista yhteistyötä. Fysioksessa lapsen on mahdollista saada kattavat palvelut saman katon alta. Fysio- ja toimintaterapiaa voidaan toteuttaa myös yhteistyössä.

Lasten fysioterapia
Nuorten fysioterapia
Lasten toimintaterapia
Nuorten toimintaterapia

Alkukartoitus ja yksilöllinen terapiasuunnitelma

Laadimme yhteistyössä lapsen, lasten huoltajien ja muiden yhteistyötahojen kanssa alkuselvityksen, jonka pohjalta laaditaan yksilöllinen terapiasuunnitelma.

Monipuoliset terapian apuvälineet toimipisteessä, kotona tai koulussa

Käytössämme on monipuolinen valikoima erilaisia terapian apuvälineitä sekä toiminnallisuuteen aktivoivat toimitilat. Toteutamme terapiaa toimipisteissämme, lapsen kotona, koulussa tai päiväkodissa. Terapiamuotoja ovat yksilö-, ryhmä- tai monimuototerapiat.

Neuvontaa ja arviointipalveluita

Meillä on myös on fysioterapeuttinen neuvonta- ja tutkimusvastaanotto lapsille ja nuorille. Lisäksi teemme toimintaterapiatarpeen arviointeja.

Lasten fysioterapia

Terapia on fysioterapeutin toteuttamaa lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tavoitteena on lapsen liikkumis- ja toimintakyvyn tukeminen. Lisäksi tavoitteena on edistää lapsen kykyä osallistumista arkeen.

Tarkoituksena on auttaa lasta hyödyntämään ja harjaannuttamaan omaa liikkumis- ja toimintakykyä mahdollisimman optimaalisesti. Fysioterapeutti arvioi lapsen liikkumis- ja toimintakykyä. Arvion perusteella fysioterapeutti laatii yksilölliset tavoitteet sekä terapiasuunnitelman yhdessä lapsen ja hänen lähipiirinsä kanssa.

Lue lisää tästä kuinka fysio- ja toimintaterapia kehittää kuntoutujan omatoimisuutta.

Lasten toimintaterapia

Toimintaterapia on toimintaterapeutin toteuttama kuntoutusmuoto, jonka tavoitteena on edistää lapsen leikkitaitoja, omatoimisuustaitoja sekä sosiaalisia taitoja kulloisenkin kehitysvaiheen odotusten mukaisesti.

Terapian avulla lapsi löytää ja hallitsee keinoja selviytyä omassa elinympäristössään. Toimintaterapeutti arvioi lapsen valmiuksia ja toimintakykyä strukturoiduilla arviointimenetelmillä ja mittareilla. Arvion pohjalta suunnitellaan terapia- ja apuvälinetarve yhteistyössä lapsen lähiympäristön kanssa sekä annetaan ohjausta, tukea ja neuvontaa.

Lue lisää toimintaterapian hyödyistä tästä.

Allasterapiaa lapsille ja nuorille

Terapia voidaan toteuttaa myös altaassa. Vesi elementtinä mahdollistaa monipuolisen harjoittelun allasterapian kautta. Lapsi saa vedessä erilaisia liike- ja aistikokemuksia. Vesi rentouttaa ja motivoi. Allasterapiassa lapsi voi vedessä saada onnistumisen kokemuksia liikkumisesta, joka ei ilman veden tukea ole mahdollista. 

Fysioksen fysioterapeutit ovat kokeneita ja koulutettuja toteuttamaan allasterapiaa.

Me soitamme sinulle

Mikäli haluat kysyä lisää palveluistamme, tilata itsellesi tai läheisellesi maksuttoman kartoituskäynnin, jätä numerosi tähän ja me soitamme sinulle heti seuraavana arkipäivänä.

Lasten ja nuorten kuntoutusta

ESPOO * ViherlaaksoTapiola - HELSINKI Resiina Itäkeskus - LAPPEENRANTA * LauritsalaSammonlahti - OULU * Kontinkangas - TAMPERE Terapia-team - LAHTI *  Fysios Lahti

* Vain fysioterapiapalveluita

Tutustu Fysioksen laajaan palveluvalikoimaan.

Siirry palveluhakuun